Prezidentskými debatami se promlčel, zato teď se rozpovídal

Vyhrál s 3,3 milióny hlasů voličů, což je nevídané, a ač do té doby víceméně mlčel, tak teď se hezky rozpovídal. Inaugurován bude 9. března, ale už do konce ledna sdělil, že řediteli BIS Koudelkovi dá při první příležitosti funkci 

(šarži)  generála. Za sebe chápu, že "mozek zelenej" podrží dalšího "mozka zelenýho"  už z principu a proto, že je  vlastně provládním prézou. (Tady musím upozornit, že termín "mozek zelenej" nemíním nijak hanlivě, používám to pouze jako jakousi charakteristiku; něco jako když se říká, že učitel je diagnóza... není to myšleno zle, dokonce ani vážně, jen charakteristicky...)

Koudelku na generála navrhovaly poslední dvě vlády imrvére, tak si to nejspíš zaslouží; na druhu stranu tohle mi jako priorita nastávajícího prézy nepřijde.

Stejně jako brzké telefonování si s tchajwanskou prézkou. Hele jako provokace Číny dost dobrý, ale rozumný?

Pak do konce ledna nastupující préza stačil říct, že teda s prezidentskou ochrankou má problémy a nejméně jejího šéfa zbaví zaměstnání.

To je taky dost dobrý. Zajímalo by mne, co generál v. v. P. P. ví o prezidentské ochrance, odkdy a odkud?

Ale inu ano - je na prezidentovi této republiky rozhodnutí, kdo ho bude chránit. Jaxi osobně a jmenovitě. Trochu to zavání tím, že dotyčné složce nevěří. Ale tomuhle bych rozuměla. (Včetně toho že nejspíš má nějakého kámoše "mozka zelenýho", kterému svou ochranu svěří...)

Pak mě taky zaujalo, jak mu už od konce ledna stihl premiér Fiala "podkuřovat". Jak dobře budoucí préza udělal, že volal na Tchajwan; jak je to na jeho rozhodnutí... No obávám se, že i premiér Fiala se bude divit, co všechno pan generál v. v. , resp. prezident P. P. bude říkat, komu a jak.

 

A k tomu jsem vybrala fotku - nejsou to žádné bomby, ale jako kouř s ohněm bych to celkem viděla. Tady, na domácí půdě.

Autor: Alena Křehotová | středa 1.2.2023 12:35 | karma článku: 37,58 | přečteno: 1605x