Nechte Kluse na pokoji

Tomáš Klus má naprosto stejné právo - jako kdokoliv z nás - říct svůj názor. A podpořit jej svým chováním. To, že jeho právo je silně podpořeno jeho možnostmi (je "celebrita"), může někoho iritovat, ale není to důvod k odsouzení.

Je přece na každém z nás, jak se budeme chovat, co si budeme myslet. Jestli jste na tom tak špatně, že Vás ovlivní názor např. Kájínka, ale klidně i Klímy - tak byste se asi měli nad sebou lehounce zamyslet. Žádný z těch dvou K  nemusí mít pravdu. A žádný z nás nejspíš nemá šanci zjistit, kde ta pravda je.

Ale to je hraniční příklad. Loni jsem napsala blog o tom, jak tzv. módní policie zhodnotila "celebrity" Karlovarského festivalu na rudém koberci. Téměř s žádným hodnocením jsem nesouhlasila. Proč bych měla? Je to o vkusu, o tom, v čem se kdo cítí dobře, co má kdo rád. A nějací jakože "odborníci" to hodnotí?

Stejně tak u Tomáše Kluse - ať si říká, čemu věří. Já ho "znám" proto, že již před lety mé dcery začaly chodit na jeho koncerty. Jenže já holt jsem ten ročník, co rád Beatles a Beach Boys a skupinu ABBA - takže Klus mě až tak neoslovuje...

Proto mně je jedno i to, jaké názory má na politiku. Jsou mi šumafuk, stejně jako jeho názory na zdravotnictví; na školství; na životní prostředí.

Na nic z toho není odborníkem, na všechno to ať si klidně prezentuje názor. Tohle není o písničkáři Klusovi, tohle je o každém z nás.

My jsme ti, kteří mají mít názor. A dokázat ho uplatnit.

Autor: Alena Křehotová | pondělí 6.8.2018 11:05 | karma článku: 22,68 | přečteno: 849x