Ministerstvo zdravotnictví mě letos prohlásilo za starou

A protože jsem se to dověděla dnes, na čarodějnice, což pokládám za bezva svátek a večer si na své zdraví popiji něco suchého červeného, nemám s tím problém. Totiž že jsem stará. Já to vím už pár let, MZ to zjistilo letos.

Vím to přesně proto, že loni jsem absolvovala takovou tu preventivku, na níž zodpovědný jedinec chodí bezplatně co dva roky. Já po pěti letech. Jsem zdravá jak rybička, tak proč u obvoďáka opruzovat každou dvouletku. Ostatně jsem v důchodu, takže zaměstnavatel to nepotřebuje. Leč loni má pětiletka uplynula a potvrdila, že jsem zdravá jak rybička ( já tomu říkám "zdravotní stav, vzhledem k věku a způsobu života, dobrý" a nutím lékaře takto ke mně přistupovat).

No a dneska jsem si šla pro recept na prášky na snížení tlaku. U mne to vypadá tak - když jsem zdravá jak rybička, že - že jeden den hupnu k doktorce, sestře předám lístek, co chci napsat, a druhý den se stavím pro recept. Tak jsem se dnes stavila a k receptu byl lepík - TAT 1x!  a doktorka zrovna vykoukla a dostalo se mi slovního doprovodu - musíš na tetanovku.

No to teda proč jako? Jsem na poslední byla v červnu 2007 a řekli mi, že teď už se chodí po 15 letech. A málem mi ji nechtěli dát, protože předtím jsem ji dostala v listopadu 1995. (Tady jsem svůj přístup lehce zanedbala, páč jsem si tou dobou ještě myslela, že termín je 10 let, ale holt mi to v 2005 nějak uniklo.)

Nicméně dnes jsem se podivila, vždyť se tetanovka dává po 15 letech; mám čas. A doktorka mi lehce špitla do ouška: v našem věku už po 10. Což evidentně ještě loni nebylo, páč při preventivce by mi to doktorka sdělila.

Takže dostatečně stará na tetanovku co 10 let jsem pro ministerstvo zdravotnictví až od letoška.

Víte, já jsem ráda, že jsem stará. Ne že by důchod byl nějaká bomba, ne že by zdraví bylo bůhvíjaké - ale v dnešní době bych prostě mladá být nechtěla. Z mého pohledu  není zrovna o co stát. Stát to taky ocenil - jsem stará a šup do mne s tetanovkou.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alena Křehotová | úterý 30.4.2019 12:12 | karma článku: 23,22 | přečteno: 983x