Lidé bděte, ale neblbněte

Já už dobře 25 let mizerně spím. Takže v noci koukám na telku. Buď nedávají nic, nebo nic moc: detektivky, které jsem viděla – takže proč znova; detektivky, které jsem neviděla – za nic nestály; a tak koukám kór v této době na 

 

 záznamy jednání Parlamentu ČR.

Což ze mne nejspíš udělá voliče Babiše. Hele fakt jo. Po všech těch letech, kdy jsem ho nemusela... Když totiž vidím a slyším v poslanecké sněmovně opozici, jak by všechno uměla a udělala lépe, tak to bych ještě zkousla = nezaměňujte, prosím, s tím, že bych tomu věřila.

Ale když teď furt slyším, jak nemáme zajištěná místa na očkování vakcíny, a juhůůůů koukněme do Německ, oni mají… No to, promiňte, víte o tom, že vakcínu de facto rozděluje EU? A kolik občanů je v EU?  Nebo aspoň to, kolik je Němců a kolik je nás?

Anebo dokonce jak k proočkování přistupují Němci a jak my? Procentuálně – viz proočkovanost proti chřipce? Protože proti covidu-19 to je zatím teorie.

Vážně si opozice myslí, že ve chvíli kdy dostaneme deset tisíc kousků vakcíny, která se aplikuje 2x, čili je pro 5 000 lidí, musíme HNED TEĎ „mít v každém kraji desítky“ míst pro očkování?

Podle toho, jak vakcína bude přicházet, jaké podmínky převozu a skladování budou, to bude potřeba řešit. Říká se tomu flexibilita. A inu ano – vláda, najmě ministr zdravotnictví, potažmo celé zdravotnictví a zřejmě i armáda budou muset máknout. Ale kdo všechno a v jakém množství ukáže čas.

Živě vidím, jak za půl roku v noci zase nespím, koukám na přenos z Poslanecké sněmovny P ČR, v němž opoziční poslanci (ausgerechnet pár týdnů před parlamentními volbami) vyčítají současné vládě, tak utratila miliardy za vakcínu, kterou nikdo nechtěl, jak vyhodila milióny za jakési boxy se suchým ledem na její skladování, jak si nedokázala včas zjistit, kolik lidí se reálně nechá očkovat… a blá blá blá.

A že – jistěže a jak jinak – měla udělat něco jiného. A poučit se. A vše udělat včas.

To už, doufám, budu očkována vakcínou na covid-19, kterou mi bodne obvodní lékařka.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alena Křehotová | středa 23.12.2020 9:47 | karma článku: 21,61 | přečteno: 565x