Koho za prézu? Poraďte.

Výraz préza používám dobře 30 let; na tomto blogu jsem jej použila hned při svém prvním „veřejném vystoupení“ 01. 05. 2017 a je to zkratka pro prezidenta. Abyste netápali. Leč podstata je dnes jinde.

Fakt nevím, koho za měsíc volit. Se Zemanem jsem skončila. Jednak vypadá jak tři dny před smrtí, někoho takového nelze přetěžovat (to není ve zlém – hele mně je 62 a vypadám jak mezi osmdesátkou a hrobem;  taky vím, co to obnáší); druhak jeho výrazivo je neakceptovatelné (což říkám s vědomím, že taky dokážu použít vulgarismus); treťjak člověk – ba i préza – může citovat nepřesně, ale když tím ublíží, tak NEMŮŽE (viz Peroutka).  A když se mu takováto trapárna zadaří, tak se má umět omluvit, veřejně přiznat chybu. No a čtvrťjak – i když premiéra nemám rád, nebudu mu hůlkou ukazovat, kde je jeho místo.

A že by se toho našlo víc, proč Zemana fakt volit nebudu.

Ale koho?

Drahoš mi byl nejprve dost ukradený, čili možnost, že ho volit budu. Po té paranoie co předvedl (jsem ho viděla v TV= jeho slova, žádné parafráze) k ovlivnění voleb, to nehrozí ani omylem.

Horáček mi vadí jakožto „búkmejkr“; asi to není ode mne chytré, ale hazard (ať už před anebo po 1989) prostě nemusím.

Trochu zvažuju Hanniga. Tak nějak mi vadí nejmíň. I když s některými jeho články na tomto blogu nesouhlasím, asi bych ho mohla akceptovat. Ale žádné velké nadšení z mé strany.

Proto chci poradit. Chtěla bych prezidenta, který umí vystupovat, chová se slušně, a přesto se nebojí  vlka nic. Prézu, který bude akceptovat zahraniční politiku vlády a nebude v naší ústavě, potažmo kdekoliv v zákonech, hledat kličky, jak zákonné normy obejít.

Ale taky nechci zavést u nás euro, přestože vykmitnout z EU pokládám za nevhodné.

Tak poraďte – mám v těch kandidátech na prézu nějakou možnost?

Autor: Alena Křehotová | středa 13.12.2017 9:43 | karma článku: 0 | přečteno: 459x