Když cvok začne střílet...

... tak nic nenaděláme. Nikdo. Cvok měl zbraň nelegálně. Takže otázky typu: co, pane ministře (zdravotnictví, vnitra...), uděláte pro ochranu občanů, pacientů, zaměstnanců, jsou naprosto debilní. 

Páč úplně stejně lze oslovit ministry dopravy, školství atd. ap. aj. 

Před psychicky vyšinutým jedincem, když se dostane ke zbrani a hrábne mu, neochráníme nikdy nikoho a už vůbec ne systémově. To se nedá.

Tak jako v Uherském Brodě v hospodě neměli šanci na "systémové řešení" při střelbě, tak není tato možnost ani při střelbě na ambulanci v ostravské poliklinice. 

To bychom museli mít takové "rámy", co jsou na letišti, ve všech obchodech, kulturních zařízeních, u zubařů a obvoďáků, ve školách, každém dopravním prostředku MHD a všude všude všude. Protože tam všude jsou lidi ve větším množství, takže případný cvok má dost obětí.

Mně je líto, že se vrahoun zastřelil, protože by mě opravdu zajímalo, proč střílel. Potřeboval ošetřit na ambulanci a bylo tam z jeho pohledu moc lidí?

Nicméně vrátím se k tzv. systémovému řešení - podle mne je jediné: tvrdě systémově zasáhnout proti možnosti koupit nelegálně zbraně.

Autor: Alena Křehotová | úterý 10.12.2019 13:08 | karma článku: 30,22 | přečteno: 1201x