- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Po týdnech mediální masáže na téma "hovězí ani kuřecí radši nejezte" se zdraží vepřové - a máme zaděláno. Teda na to zkusit udělat ze všežravých Čechů vegetariány.
Chytřejší bude, až nám začnou sdělovat, že když v mase není salmonela, je to proto, že je plné antibiotik. Což - aniž bych měla jakkoliv podloženo - pokládám za větší průšvih.
Salmonela, jakási hnusná bakterie, která způsobuje průjem a s tím spojené další problémy (dehydratací počínaje), které se komplikují i věkem - a to až tak, že buď Vám je málo, nebo moc, nebo máte nějaké chronické onemocnění = zase zásah na celou společnost, páč jen těžko se vyhnete jedné z uvedených kategorií - se ovšem dá zničit DOSTATEČNOU tepelnou úpravou. Teda ne že byste kvůli tomu zrovna museli připálit maso na guláš...
Ale prvoplánově je kuřecí a hovězí nebezpečné, vepřové zdraží... ryby jsou drahé už léta, stejně tak se léta ví, že uzeniny jsou vzhledem k úpravě možná karcinogenní...
A to nemluvím o druhém plánu v případě salmonely v polském mase. Totiž že nám "Brusel" chtěl zakázat plošnou kontrolu z Polska dováženého masa. No to musí iritovat každého. Fakt nám chce EU zakazovat zdravotní péči o nás samé?
Ovšem při ceně zeleniny ( a brambor 26 korun za kilo) ze mne nikdo vegetariána neudělá... neudělá ze mne ani diabetika, byť cukr zlevnil o pár desítek procent.
Další články autora |
Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...