Jak z Čechů udělat vegetariány...

...jde to ztuha. Ale nápady jsou. Začne se nalezenou salmonelou v mase. Drahé hovězí není tou nejprůraznější cestou, ale svou cílovou skupinu má. Když se k tomu doplní "levné" kuřecí, je zásah většiny společnosti tutovka.

Po týdnech mediální masáže na téma "hovězí ani kuřecí radši nejezte" se zdraží vepřové - a máme zaděláno. Teda na to zkusit udělat ze všežravých Čechů vegetariány.

Chytřejší bude, až nám začnou sdělovat, že když v mase není salmonela, je to proto, že je plné antibiotik. Což - aniž bych měla jakkoliv podloženo - pokládám za větší průšvih.

Salmonela, jakási hnusná bakterie, která způsobuje průjem a s tím spojené další problémy (dehydratací počínaje), které se komplikují i věkem -  a to až tak,  že buď Vám je málo, nebo moc, nebo máte nějaké chronické onemocnění = zase zásah na celou společnost, páč jen těžko se vyhnete jedné z uvedených kategorií - se ovšem dá zničit DOSTATEČNOU tepelnou úpravou. Teda ne že byste kvůli tomu zrovna museli připálit maso na guláš...

Ale prvoplánově je kuřecí a hovězí nebezpečné, vepřové zdraží... ryby jsou drahé už léta, stejně tak se léta ví, že uzeniny jsou vzhledem k úpravě možná karcinogenní...

A to nemluvím o druhém plánu v případě salmonely v polském mase. Totiž že nám "Brusel" chtěl zakázat plošnou kontrolu z Polska dováženého masa. No to musí iritovat každého. Fakt nám chce EU zakazovat zdravotní péči o nás samé?

Ovšem při ceně zeleniny ( a brambor 26 korun za kilo) ze mne nikdo vegetariána neudělá... neudělá ze mne ani diabetika, byť cukr zlevnil o pár desítek procent.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alena Křehotová | čtvrtek 11.4.2019 9:58 | karma článku: 20,81 | přečteno: 611x