Drahé energie vs. somrovací formuláře

Dávám přednost snížené DPH, příspěvku 500,- Kč na MWh do těch průměrných 3 mega spotřeby, což se bude týkat každého odběratele, než příspěvku ADRESNÉMU, kde my "zasažení" budeme vyplňovat somrovací formuláře s mnoha razítky.

Teda - my zasažení - já jistěže budu zasažena, ale nijak spešl. Mám od malička studený odchov. Taky mám lidi, co mi pletou vlněný ponožky, páč bydlím v přízemí a od sklepa je kosa už v srpnu...

Kromě toho i při starobním důchodu pod 10 litrů nemám šanci na příspěvek na bydlení, a to nejen proto, že elektřinu mám něco přes mega a plyn necelých 5 mega, ale proto, že mám osoby společně posuzované.

Zkrátka mám doma stále hlášená dvojčata, která už 11 let platí příšerné nájmy v Praze, neb tam sehnala práci. Ovšem bydlí co tři roky jinde - tu blíž k práci, tu levněji, tu spolu, ondy každá zvlášť... a proto jsou DOMA pořád tady. Platím za ně např. i odpady, které ony si platí v pražských nájmech.

Hele pohoda, klídek, tabáček - já jim to vždycky k Vánocům vyúčtuju...

Chci tím jen říct, že jestli nejen mně, ale i všem ostatním stát zruší DPH a na ta tři mega odpustí i tu daň z obnovitelných zdrojů, tak jsem stopro pro, byť to bude i pro ty, kteří by se bez toho obešli = bude to plošně.

Páč jinak to je o vyplňování hafa formulářů, doložených různými razítky a prohlášeními, a to teda fakt nebudu absolvovat.

Co já - já to přežiju,  páč mě nejvíc irituje zdražení cigaret; ale jestli to nastupující vláda pojme ADRESNĚ, jak slýchám najmě od KDU-ČSL, tak hele: dost dobrý. Hodně ušetří; teda vláda. Páč nejsem zdaleka jediná, která nebude sbírat razítka a vyplňovat somrovací formuláře.

Autor: Alena Křehotová | sobota 23.10.2021 16:27 | karma článku: 30,38 | přečteno: 811x