Dezinformace? Hlavně ze mne nedělejte "hovězí skot"

Dezinformace je záměrně zkreslená nebo nepravdivá informace, uvedení v omyl. V tomto smyslu existuje velmi málo dezinformací, páč cumbajšpíl mejnstrímová média, resp. jejich reportéři dezinformace nešíří (aspoň doufám) záměrně, 

šíří je toliko z neznalosti. 

Jako to že v nějakých třech okrskových volebních komisích měli jakési chyby, neb spočetli více odevzdaných hlasů než vydaných volebních obálek. Pravila zpravodajství některých TV.

Jak na to ti zpravodajové přišli? Někdo jim to z konkrétní OVK napráskal ? Jinak na to totiž přijít nemohli. A v tom případě - byl jejich zdroj vskutku důvěryhodný, nebo se jen chtěl předvést, případně zpochybnit volby?

Páč já jsem seděla v okrskové volební komisi při kdekterých volbách a takových let dostatečně na to, abych věděla, že počitadlový softvér je tak vymakaný, že když něco zadáte špatně, tak vás dál nepustí.

Čili nemůžete zadat míň vydaných obálek než je počet odevzdaných hlasů. Když to uděláte, počitadlo vás na další stránku nepustí, nemůžete tudíž vytisknout a podepsat protokol o volbách. Prostě musíte sednout a zkontrolovat, nejde-li o překlep, nebo musíte přepočítat znova obálky a odevzdané hlasy...

A inu ano, i pak lze zjistit, že máte v komisi pako, které mělo v obálce dva hlasy; nenahlásilo sice odevzdanou obálku, leč neplatný hlas, ale klíďo roztřídilo z jedné obálky dva hlasy - a máte ve sčítání bordel.

S nímž se musíte vypořádat. Buď v okrskové volební komisi, nebo po konzultaci s "nadřízeným sběračem"  na MÚ, nebo po další konzultaci se sběračem z ČSÚ.

Teprve pak můžete dokončit počitadlový protokol, vytisknout ho a nechat podepsat členy OVK. A pak odevzdat na MÚ a tedy sběrači z ČSÚ.

Jak se to může dovědět někdo ze sdělovacích prostředků? Někdo z OVK to napráskal. Jak to může někdo ze sdělovacích prostředků vzít jako informaci bez okomentování? Páč netuší, která bije.

A tak se ptám - je to dezinformace, nebo ze mne někdo dělá vola? (Pardón: přechýleně krávu, resp. slušně leč nevýstižně napsáno "hovězí skot".)

Šlo tuším o 9 hlasů. No to je fakt informační - z mého pohledu jasně dezinformační páč naprosto neucelená a zavádějící - "bomba".

 

Autor: Alena Křehotová | úterý 17.1.2023 15:58 | karma článku: 34,99 | přečteno: 2349x