Deset hodin bez cigára; křížaly, knížka (rohypnol nebude); nezačínejte kouřit!

Po loňské dovče, sakumprásk za 27 litrů na 10 dní, při níž jsem se nevyspala až tak, že jsem poslední čtyři rána vstávala (ne se budila) s napuchlýma očima a ledovala  si je minerálkou z ledničky, jsem si chtěla „spravit chuť"...

Takže letos vyrážím na dovču s kamarádkou, která nechrápe (ověřeno; už jsem s ní byla na dovče dvakrát), rovněž kouří (nerada bych s někým, kdo by mi na balkóně, terase či u bazénu vyčítal „kouř“), zato nevleze do moře, které nemá 26°C.

Pak taky, protože je u nás místostarostkou, je potřeba najít termín. Pro mne pro změnu rozumnou cenu.  A tak jsem do počitadla zadala termín, cenu all in na 10 dní a teplotu moře – destinace nerozhodovala. Páč mě nenapadlo, že s těmito podmínkami se dostanu jen někam do Emirátů.

Leč inu ano, s CK Fischer přes 48hodinové mejlové problémy zajištěno; záloha 12 litrů do druhého dne po rezervaci zaplacena; o pas jsem zažádala a…

…a ještě před žádostí o pas jsem se psychicky vyrovnala s tím, že dobře 10 hodin nebudu kouřit. Páč letíme do SAE ( 6 hodin), předtím ten odbavovací povinný pobyt (2 hoďky na letišti v Praze), poté cca hoďka na zavazadla a další půlhoďka z letiště v Dubaji do našeho hotelu…

Aby to pro mne bylo to pravé ořechové, tak to je v době ramadánu, čili si cígo nedám ani cestou z letiště po odbavení k autobusu, který mě dopraví do hotelu – páč to je veřejné prostranství. Vlastně možná dám. To jedno cígo. Už po devíti hodinách. Mezi východem z letiště a nástupem do autobusu. Přiletíme v noci a to i v době ramadánu můžu hulit na veřejném prostranství. (Alláhu akbar – je dobře, že po západu slunce Alláhu spinkáš.)

Těch 6 hodin v letadle hodlám přežít četbou knížky (tu mám od Ajky z Hradce, přečetla jsem asi čtvrtinu, konečně dočtu a v Emirátech ji zanechám dalším) a neustálým chroupáním křížal. Ty jsem dostala v lednu od (Ježíška) Kitty z jižní Moravy; jsou domácí z jablek.

Druhá možnost – už jsem ji zavrhla, protože na prášky nejsem – by byla narvat se rohypnolem a těch 6 hodin letu prospat. Přesto že to bude odpoledne a vsedě.  Rohypnol prý funguje jako „uspávací“ droga (používaná zmetky při znásilňování), takže ať by na mne zapůsobil jakkoliv, určitě by mě nenapadlo myslet na cigárko. Leč jak jsem byla pravila – zavrhla jsem.

Malounko zvažuji takové ty nikotinové náplasti. Nejdřív se musím poptat, jak dalece fungují a jistěže i kolik stojí a jak to je, když je potřebuji na 10 hodin, ne na 24 jak uvolňují nikotin, abych se nepředávkovala… (Tímto evidentně doporučuji každému, kde ještě nekouří, aby nezačal!)

Budu si číst a chroupat křížaly. V letadle. Taky mám připravená tři kila (v korunách a adekvátní množství v eurech a zajistím si i v dolarech) na zakoupení pití v letadle. Už jsem se poučila.

Tak si myslím, že těch 10 hodin bez cíga přežiju, rozhodně jsem na to psychicky připravena a fyzicky pro to udělám taky vše.

Tož hurá do Emirátů. A jaké to tam je pro kuřáka v době ramadánu, sdělím po návratu.

Hele klídek – zatím ještě ani nemám pas.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alena Křehotová | čtvrtek 17.1.2019 9:11 | karma článku: 19,62 | přečteno: 777x