Co říkají senioři na otevírací dobu obchodů?

Jistěže jak kdo. A klidně bych statisticky odhadla - třetina je pro, třetina proti, třetině je to šumafuk. Když to bylo od 10 do 12, obávala jsem se. To sem totiž chodí pošťačka. Nerada bych ji propásla. Čekám doporučený dopis.

Když to bylo od 7 - 9 hodin, moc odvázaná jsem z toho nebyla. V noci sice blbě spím, ale ráno po částečně probdělé noci dospávám. Do sedmi, někdy do osmi hodin. Pak - jakožto kuřačka - hoďku kašlu. A protože nenosím na zádech ceduli NEMÁM COVID 19 - TO JE KUŘÁCKÝ KAŠEL, tak jsem nechtěla spolunakupující děsit.

Vážím si toho, že vláda obchodům vyčlenila čas, v němž se my, starouši, můžeme nakazit sami mezi sebou a ti mladší nemají šanci.

Akceptuji, že se ten čas měnil, bylo potřeba jej uzpůsobit i těm pod 65 let. I mně víc vyhovuje současných 8 - 10 hodin. Takže já jsem v poho.

Ale viděla jsem na ČT 24 reportáž, jak do nějakého obchodu s potravinami "mlaďocha" ve věku 64 let nepustili...a nechci vědět, jak tato "reportáž" vznikla.

To mě teprvá iritovalo. Jednak na nákup občanku nenosím, takže nedokážu, že mi letos v únoru bylo 65 let; druhak: nikdo po mně doklad s určením stáří nechtěl - vlastně vypadám tak mizerně ( a to přes zakrytou polovinu xichtu), že si můžu chodit nakupovat, kdy chci.

Tssssssss - to bych viděla jako ten správný horor, který pro seniory skrzevá  covid-19 nastává. Vážení senioři, můžete si myslet, že nevypadáte úplně blbě, ale nebojme se - vypadáme.

Přeji Vám, aby se Vám covid-19 a nejen on vyhnul.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alena Křehotová | středa 25.3.2020 9:55 | karma článku: 26,19 | přečteno: 931x