Asi změním názor - na lidstvo

Už mnoho let si myslím, že: a) Matce přírodě jsme se jako lidstvo nepovedli; b) coby druh jsme se jí navíc vymkli z rukou; takže c) by s námi měla zatočit jak s dinosaury. Ale možná to není taková hrůza.

Prostě si myslím, že coby druh se pořád potácíme v kruhu -  od války k válce. Prostě jsme nepoučitelní.

Jako druh. K tomu mě ostatně přivádějí i kecy typu, že ničíme Zemi. To je jediné, čeho se nebojím: nemáme na to, zničit planetu. Zničíme sebe jako druh - a bude nám to patřit, když se o to postaráme (a ne že bychom se nestarali) sami. Nepotřebujeme na to jadernou válku, stačí ničení ostatních druhů - fauny i flóry na Zemi - a je vystaráno.

Ale mezi lidstvem jsou i lidi, kteří se starají. Jak o planetu, tak o své bližní.  Současné války tím neovlivníme. Ale můžeme ovlivnit další konání. Tím jací jsme a  budeme. Vstřícní, empatiční, chápající ostatní, potažmo i odpad recyklující.

Někde se začít musí. A já jsem na tohle vůbec nevěřila. Že na lidstvo - to je z perexu  jasné; ale ani na jednotlivce...to by bylo sáhodlouhé povídání doložené konkrétními důkazy...

Ale teď už na jednotlivce věřím.

Moje od 19 let vinou nevyléčitelné nádorové nemoci dcera je ochrnutá a zhoršuje se to ( bude jí 34 let) , takže potřebuje - po 9 letech - jinou invalidní sesli. Aby mohla provozovat ještě aspoň nějaké aktivity...

Napsala to na svém FB (jak já říkám: knize xichtů) , já to rozšířila na svém blogu (ne tomto; tady se číslo účtu nesmí - viz kodex blogera) a kámoši blogeři posílali dál.

http://alka-fejetony.blog.cz/1804/pro-ninusku

A  už jsme téměř na  potřebné částce.

Takže možná jako jednotlivci jsme v poho; možná by nás Matka příroda ještě mohla vzít na milost. Aspoň jako mnohé jednotlivce.

Všem z Vás, kteří tento blog, potažmo i ten můj druhý čtete, eventuálně jste na FB a víte o Ninušce, moc děkuji za příspěvek.  Prostě jsem zvyklá děkovat...

I když o tomhle (= příspěvku) tenhle článek FAKT NENÍ.

Autor: Alena Křehotová | pondělí 23.4.2018 10:51 | karma článku: 0 | přečteno: 302x