... a rakovina přenosná není

K opatřením skrzevá covid-19 mám dvě zásadní připomínky. Jednak - za porušení karantény pokuta 3 mega?! Ať to vymyslel, kdo to vymyslel, tak všichni, co to schválili - tímto Tě, vládo, zdravím - jsou paka. Minimálně proto, že na 

šíření HIV taková pokuta není. 

Druhá připomínka se týká "demokratické opozice" - to, co sdělují, je kontraproduktivní (teda ne u všech, vyjímám KDU-ČSL), protože řeší situaci, u které se běžně říká "po bitvě každý generálem". A to dělají jen po pár dnech bitvy. Nechci vidět, jak chytří budou v červenci...

Mám tím na mysli bláboly, že ve státních hmotných rezervách bychom měli mít milióny respirátorů... No juhůůů: po covid-19 tam nejspíš zbydou a za 10 let ta "demokratické opozice" bude šňafat, že tam jsou zásoby, které nikdo nepoužije a projde jim lhůta...

Také vyjádření předsedy senátu mě utvrdilo v tom, že senát je zbytečně drahá instituce. Pak mě ještě pobavil ředitel nemocnice, myslím, že ve Slaném (jestli to nebyl Slaný, tak se omlouvám), který se nějak špatně vyspal a zepsul kdekoho. Ne moc věcně, zato politicky.

Já mám ovšem dvě kamarádky, vlastně tři, které právě teď mají problémy s rakovinou. Té jedné se vrátila rakovina prsu (takže po operaci před 23 lety, rekonstrukce prsu, chemoterapie a letité sledování) byla nedávno na odstranění celého prsu. A má související problémy.

Ta druhá byla na odstranění rakovinového nádoru v prosinci, hele zatím dobrý. Sice reoperace kvůli následným problémům, ale asi vzato všechno.

Třetí kamarádka právě leží na oddělení ARO. Je týden po operaci, dopadnout to mohlo i líp; už včera byla na proceduře, a dnešek prozvracela. Radostně jsem ji "potěšila" slovy - aspoň nedostaneš chřipku zvanou covid-19.

 

Dodatek - právě slyším stomatologického "boha" Šmuclera. Zubaři nemají roušky, aby dělali preventivky. No to mě zabte - můj stomatolog už mi rok nebere telefon, a to chci jen konzultovat kývající se dvojku vpravo dole, kterou mi už zrentgenoval... Ano - zubaři jsou nedostatkové zboží, stejně jako zbytečných roušek jich je málo. Na rozdíl od zbytného zboží je v Číně nenakoupíme. Ale aby si stomatologové, k nimž se v podstatě nedostanete, a stejně stojí těžký peníz ... Šmucler, buďte rád, že máte volno. (No jo bezplatné.)

 

 

 

Autor: Alena Křehotová | neděle 15.3.2020 14:33 | karma článku: 19,91 | přečteno: 974x