Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZN

znov

17. 10. 2009 10:35
Pan dr. Křeček má zřejmě občany za blbce

Snad nejlepší odpovědí na zneužívání poslaneckých náhrad je přiznání spolustraníka pana dr. Křečka Sobotky,  že si z poslaneckých náhrad hradí výstavbu svého luxusního bytu v Praze. Nedovedu si představit, že bych peníze, které mi svěří  zaměstnavatel na zajištění mé pracovní činnosti zcizil a použil je pro svoji soukromou potřebu. V případě pana Sobotky, exministra financí, se jedná o zlodějnu dvojnásobnou: nejen že ukradl peníze které mu byly svěřeny za určitým účelem, ale on ještě tyto ukradené peníze, které použil pro osobní obohacení, nezdanil. Divím se velice tomu, že do dnešního dne na něj, za tento trestný čin, nebylo podáno trestní oznámení. Jeho argument, že to tak dělají všichni poslanci a senátoři jen ukazuje na morálku našich vrcholných politických reprezentantů a na nutnost, konečně už něco s tímto, stejně jako s bezbřehou poslaneckou imunitou, dělat.Rv

0 0
možnosti
JV

Pinkkk

6. 10. 2009 15:29
Ono to nejde?

Pane Křečku, obávám se, že jste trouba. Já jako podnikatel MUSÍM finančnímu úřadu dolžit KDE jsem byl, KOLIK mi stála cesta (nebo KOLIK km jsem najel), PROČ jsem tam byl, KOLIK HODIN trvala moje cesta abych si mohl přiznat stravné atd. Jen JEHO VÝSOST POLITIK neví kde všude byl, proč tam byl, kolik hodin tam byl atd.

0 0
možnosti
ZK

SID09

6. 10. 2009 15:38
Re: Ono to nejde?

R^ Ano páni z Věcí veřejných ví ( na rozdíl od pana Křečka),  za co jsou náhrady vypláceny. Přesně tak je musí každý podnikatel, ale i zaměstnannec vyúčtovávat. Zákony mají platit pro všechny stejně - pána i kmána.  Tady vidíte aspoň pane Křeček jaké jste přijali sami zákony a jaké my musíme dodržovat. Za nedodržení jsme tvrdě sankcionováni FU.  Proč vy máte odlišný výpočet nemocenské - proč se na poslanecké nadlidi vztahují jiné předpisy, než na ten voličský póvl ?

Ty věci veřejné se mi začínají zamlouvat čím dál, tím víc. !!!!;-O

0 0
možnosti
OU

25. 9. 2009 8:48
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

22. 9. 2009 22:02
Křeček syslí

Vážený pane Křečku, nahradí snad zaměstnavatel někomu náklady, které vynaložil na získání svého pracovního místa nebo na dojíždění do práce? Žádné náhrady, dostanete jednu hromádku peněz, řádně zdaněnou a využijte ji dle svého vědomí a svědomí. Je mi jedno odkud jste a co vás stojí poskakování za občany kvůli znovuzvolení, pokud vám na to ta hromádka nestačí, najděte si lépe placenou práci! Věci veřejné podporuji.

P.S. Titulek příspěvku asi není příliš vkusný, za což se omlouvám, ale prostě to nešlo nenapsat.

0 0
možnosti
IIB

Ing. Ivo Benda

22. 9. 2009 20:59
Házej

Copak Věci veřejné, ale jmelí !  Všimli jste si, co se letos urodilo jmelí ? V korunách stromů to vypadá, jako by tam byla nějaká obrovská orlí hnízda.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

22. 9. 2009 22:02
Re: Házej

R^

0 0
možnosti
S

Slejtr

22. 9. 2009 19:06
Blahopřeji

Výborně, pane Křečku... Právě jste dokonale odprezentoval iluzi politiků, že nejsou zaměstnanci národa, ale pouze se na něm přiživují, a když se vám ty odporné mrchy nějak pokusí hrabat do vašich těžce vyspaných peněz, musí se tvrdě zasáhnout.

Rychle jsem váš článek rozšířil, mám silné obavy, že vám brzy docvakne, co jste to právě napsal a smažete ho.

S přáním hezkého dne a dalších podobně skvělých reklam mimoparlamentním stranám se loučím. R^

0 0
možnosti
JN

madqwert

22. 9. 2009 13:56
kdyz to neumis vyuctovat, nic nedostanes

volim veci verejne R^;-D

0 0
možnosti
JP

sir Humprey

22. 9. 2009 19:23
Re: kdyz to neumis vyuctovat, nic nedostanes

Macuro, Křeček tě hryzne

0 0
možnosti
AR

arnie_rimmer

22. 9. 2009 13:45
pan K. nám chtěl sdělit

že on je s námi tak trochu rovnější a nic vykazovat nemusí

0 0
možnosti
PH

petrph

22. 9. 2009 12:02
a proč by to vlastně nešlo

Co by asi bylo tak potupného na knize jízd - jedu odtamtud tam, počet km. Bral jsem u pumpy tolik a tolik litrů, placeno Kč, nejlépe, k tomu určenou kreditkou, takže měsíční vyúčtování je dílem několika muinut.

Stejně v okamžiku když ho zastaví policajti, tak vytahuje průkaz poslance že má imunitu a je na služební cestě. 

Pochopte, nejde o to aby poslanec vedl účetnictví, a dokazoval při kontrolách všechno do posledního halíře. ale aby si vykazoval jen to co spotřebuje, a nebral desetitisícové náhrady za nic a z nich si platil hypotéku.

No, a taky, aby se třeba někdo zamyslel nad tím, jestli to má smysl. Tedy, že poslanec, který bydlí Ostravě, volební obvod má v Jižní Čechách, kam zajíždí navštěvovat sv´voliče (hlavně před volbami, rozhodně nikoliv proto aby se zajímal o jejich názory, které by měl v parlamentu prosazovat), a zasedá v parlamentu v Praze, kde má rovněž státem placený poslanecký byt...

0 0
možnosti

vodní želva

22. 9. 2009 11:05
Věci veřejné

vám touto cestou děkují za propagaci. Bohužel si to přečetlo asi jenom 500 lidí. Takže pane Křečku - šup s tím článkem ještě do tištěných novin, protože tam mají VV snad přístup zapovězen. Ale je dobře, že o těch inzerátech píšete, třeba si je přečtou i jiní lidé. Vaše morální vlastnosti si pamatuji z doby, kdy pražský magistrát chtěl, aby poslanci platili MHD v Praze, ale vy jste byl zásadně proti z důvodu, že osobně využíváte metro a tramvaje často. On měsíční lístek stojí zhruba 600,- Kč, a proč to z příspěvku na dopravu ve výši cca 18.000,- Kč měsíčně utrácet, že? 

0 0
možnosti
JV

Scout_duck

24. 9. 2009 9:11
Re: Věci veřejné

Jojo, teď jen aby to lidem došlo, že on je línej dělat vše co ostatní a neuvěřili mu.

A jestli je pravda že byl pan poslanec proti placení v MHD ... tak je to opravdu (zde by bylo cenzurované slovo). Od čeho máte náhrady v haj....

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Autor je od dubna 2013 zástupcem Veřejného ochránce práv, dříve byl poslancem Poslanecké sněmovny PČR, advokátem a čestným předsedou Sdružení nájemníků ČR. Narodil se 20.5.1938 v Praze, pracoval jako horník, dělník, geolog, výtvarník a jiné.

Seznam rubrik