Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RT

malcik321

16. 12. 2010 13:08
pravda

..na každýho křečka se voda v hrnci vaří!

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

7. 12. 2010 10:33
pokud bude volných nájemních bytů dost

nebude důvod, proč provozovat služební byty. Firma jen prostě proplatí zaměstnanci nájemné. Tak, jak je to normální ve světě.

0 0
možnosti
ZK

SID09

7. 12. 2010 18:33
Re: pokud bude volných nájemních bytů dost

Ono už je jich všude dost volných, ale ne každý má na zaplacení a ne každý za nájemní byt je ochoten platit. ANI PAN kŘEČEK NECHCE PLATIT TRŽNÍ NÁJEMNÉ - a to příjem má dostačující, který vysoce převažuje příjem běžného smrtelníka v ČR - on chudák musí bydlet v bytě s regulovaným nájmem, protože si ještě nestihl na vlastní bydlení našetřit  ;-D!! 

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

7. 12. 2010 10:29
díky těmhle rudým Křečkům bytová krize přetrvává

Kdyby se deregulovalo nájemné už v devadesátých letech, bylo by bytů dost, nemajetní by se už dávno přestěhovali do menšího / levnějšího a nebyl by žádný problém. Naopak mladé páry a rodiny s dětmi by neměly problém najít si volný nájemní byt a začít svůj život.

Nechápu, proč má své nájemníky dotovat místo státu majitel domu - když už teda někdo na bydlení nemá. A proč nikdo nezkoumá, do jaké míry je bydlení odpovídající nárokům a hlavně příjmům nájemníka (single důchodce bydlící v 4+1 na Vinohradech).

0 0
možnosti

Arnold De Ment

7. 12. 2010 11:40
Re: díky těmhle rudým Křečkům bytová krize přetrvává

Jistě, je mnoho případů, kdy obrovské byty s regulovaným nájemným využívají osamocení lidé, kteří v nich takzvaně dožívají. Ale co navrhujete? Všechny co žili 50let v tom samém bytě vzít a přestěhovat do menšího? A co jejich věci, kam s nima, na skládku? Asi si sám uvědomujete, že mnoho starých lidí by to doslova zabilo. Ale to Vám zřejmě nevadí, vy totiž asi nikdy nezestárnete, že? A co se Vašeho názoru ohledně služebních bytů týká: Vysvětlete my prosím kde má bydlet svobodná, mladá učitelka ve státní mateřské škole, která bere 12 000kč hrubého??? To je cca 10 000kč čistého. Umíte si představit (pokud by neexistovali služební byty, kdy tito lidé mají snížený nájem a i tak za garsonku činní 5000kč měsíčně) kde a za co by takováto slečna v Praze žila? S Vámi bych tedy dvojdomek mít nechtěl. Rv

0 0
možnosti
R

roman035

7. 12. 2010 10:08
Docela by mě zajímalo, kolik

tzv. služebních bytů ještě existuje. Chápal jsem to v době kdy bytů bylo málo a někteří lidé, především lampasáci, neustále kočovali po celé ČSSR a logicky nemohli čekat 20 let v pořadníku na získání bytu. Zkrátka tam kde bylo kasíno, byl vojenský byt který za těch 20 let stihlo zlikvidovat osm rodin.    Pokud vím, dneska existuje příspěvek na bydlení (pochopitelně u některých profesí) a je jen na dotyčném kde chce bydlet. Domy u nádraží ve kterých bydleli všichni od dráhy, počínaje mazačem výhybek a konče přednostou stanice, jsou už dávno (naštěstí) minulostí.

0 0
možnosti
BM

Bedra

7. 12. 2010 9:56
Výkřik ze tmy...!

Navíc koukám, že pan poslanec Křeček nasál hulvatizační konfrontační styl od svých zkrachovalých kolegů. Po nedělních OVM se zdá, že snad jen Hašek se svými stranickými sympatizanty si uvědomují, že právě tento styl jim prohrál volby. Docela se po prvních útocích na Bártu umírnil a byl dokonce ochoten naslouchat a konstruktivně diskutovat. Pokud bude v čele, jsem dokonce ochoten uvažovat o "symfoniích" k ČSSD, a to i když jsem pravičák jak poleno. [>-]!!?

0 0
možnosti
JB

jejda to jsem ja

7. 12. 2010 9:48
Napsal bych, že jsem zděšený...

ale, to by tady asi bylo k smíchu;-O Pana Křečka se nechci nijak zastávat (i když má právo na názor, jako každý z vás), novelu zákoníku jsem nestudoval, ale od právníků vím, že to není nejzdařilejší kousek, jenže mě jde o něco jiného. TOLIK AGRESIVITY a hnusu, který v této diskuzi je se často nevidí (a je jedno z jakých příčin). Takhle si totiž představuji kované komunisty (nebo fašisty) TOTO je to co vede k totalitě jakéhokoli směru. VY JSTE TI OPRAVDOVÍ KOMUNISTI. A to je horší než celá novela OZ i nebo služební byty8-oRv Omlouvám, se že to není diskuzní příspěvek k tématu, ale o to tu stejně nikdo nestojí.

0 0
možnosti
MV

marve

7. 12. 2010 10:27
Re: Napsal bych, že jsem zděšený...

Víte, pročetl jsem si snad 30 přízpěvků zpět a není zde ani jediný, který by vás opravňoval k podobné kritice.

0 0
možnosti
H

Hufner

7. 12. 2010 9:43
JUDr. Křeček zaspal dobu

Souhlasím s většinou diskutujících - služební byt se samozřejmě musí po skončení pracovního poměru u firmy vrátit! Každý uživatel služebního bytu musí od prvního dne počítat s tím, že byt nebude nadosmrti jeho. Pěkný příklad uvedl jeden diskutující se služebním autem.:-)

0 0
možnosti
ŠKP

švarný kapitán pazourek

7. 12. 2010 9:39
Otrlý nápověda

Standa Křeček by tyto služební byty mohl místo řečí sponzorovat. Sám je za vodou, tak kde je solidarita?

0 0
možnosti
K

Kozousek

7. 12. 2010 9:29
To se nedivím,že pro ...

takové finannční chudáky a bývalé boševiky je to nepřijatelné. Bydleníčko pomalu zadax vše si užít ,projíst ,protít a žít si na úkor daňových poplatníků to je krédo bolševiků. Jednoznačně zrušit a ať se konečně už začnou starat o sebe a svoji rodinu. Pokud budou takoví lidé v zákonodárných sborech[>-] tak se z toho srabu

nevyhrabeme ani za 100 roků.Bohužel takto smýšlejících lidí je tu  ještě mnoho .

Každý sedlák neviděl křečka rád na svém poli,byl to ŠKŮDCE.  Snažil se ho vyplavit

a nejlépe prý to šlo močůvkou.;-ORv

0 0
možnosti
Č

čokrda

7. 12. 2010 9:04
Služební byty

Pane Křeček,

jak s Vámi sympatizuji, tak nyní jste šlápl vedle. Představte si, že máte služební auto k soukromému použití. Skončí Vám pracovní poměr a vy nemůžete auto vrátit zaměstnavateli, protože musíte svoji manželku vozit ke vzdálenému lékaři. A je nemorální chtít po Vás, abyste auto vrátil. To samé je i se služebním bytem. Je to určitý naturální požitek zaměstnavatele , související se Vaším právním vztahem . Když vztah končí, musí i skončit požitky. Otázka je jiná, nakolik je držitel požitku schopný , aby si zajistil podobný standard v nové situaci. A to je zcela v jeho režii.

Zdravím z Teplic.

0 0
možnosti
JH

George V.

7. 12. 2010 12:29
Re: Služební byty

...seriózní zaměstnavatelé můžou nabídnout vozidlo k odkoupení za zbytkovou cenu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Autor je od dubna 2013 zástupcem Veřejného ochránce práv, dříve byl poslancem Poslanecké sněmovny PČR, advokátem a čestným předsedou Sdružení nájemníků ČR. Narodil se 20.5.1938 v Praze, pracoval jako horník, dělník, geolog, výtvarník a jiné.

Seznam rubrik