Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

MUDr. madqwert

22. 5. 2012 9:34
pokud by platila verze poslance krecka,

ze poslance je mozne trestne stihat i bez souhlasu snemovny, pak by mohlo dojit i k tak kuriozni situaci, ze by ve zkracenem soudnim rizeni byl poslanec odsouzen (treba i pravomocne) a teprve pak by snemovna hlasovala ex post o jeho trestnim stihani ;-D

0 0
možnosti
OS

oldold

22. 5. 2012 9:12
Neopisovat !!! - a když už tak uvádět zdroje

jinepravo.blogspot.com Čtvero poznámek ke kauze Davida Ratha 19.05.12

paragraphos.pecina.cz Skandální vyjádření ústeckého soudce 18.0512

0 0
možnosti
BP

bpod

21. 5. 2012 13:31
Vážený pane poslanče,

jak to jenom udělat, aby Vám toho šibala pustili? Je velké nebezpečí, že by se mohl rozkecat i o ostaních šibalech a to by se Vám opravdu nehodilo, viďte.

0 0
možnosti
R

rade

22. 5. 2012 13:19
Re: Vážený pane poslanče,

No asi jste ten článek nepochopil nebo snad ani nečetl.... Autor , byť s ním v některých právních a politických názorech nesouhlasím, zde naopak podle mě správně podporuje ten výklad, že souhlas předsedkyně sněmovny při přistižení poslance při spáchání trestného činu nebo bezprostředně po něm stačí pro předání poslance soudu, i pro následné uvalení vazby. Čili tvrdí úplně pravý opak toho, co napadáte vy.

0 0
možnosti
CGV

Ctitel Giuseppe Verdiho

21. 5. 2012 13:02
Článek falešného doktora práv

Autorem tohoto článku je pan Křeček, který si psal titul JUDr., i když mu titul doktora práv nenáležel. Takovémuto jednání se říká PODVOD.

0 0
možnosti
PH

petrph

21. 5. 2012 12:48
náš právní systém je prostě pro kočku

V tomto případě nejde o obecné právo, ale přímo o ústavní právo. Ze samotné Ústavy vyplývá že(mimo jiné..)"Poslanci a senátoři vykonávají svůj mandát osobně v souladu se svým slibem a nejsou přitom vázáni žádnými příkazy"Pokud mají existovat nějaké podmínky,jak by mandát jim měl být odebrán,mělo by to v ústavě být napsáno.Ale není.A toto je prosím Ústava,kterou by měl (jak se to v USA učí) znát každý občan nazpaměť aby věděl jaká základní práva má a   a co mu nesmí být za žádných okolností odepřeno.O tom nemají diskutovat(a dokonce hlasovat)týdny soudci ÚS, to má být naprosto zřejmé a nezpochybnitelné.Že tomu tak není,na zfušovanou Ústavu navazují stovky dalších zákonů ještě nepřehlednějších svědčí o tom že právní stát je to poslední co by politiky zajímalo

Samozřejmě,děr je v případu drRárh mnohem víc.Jedna věc je,je-li poslanec dopaden(náhle)při činu,věc druhá když policie(jak sama přiznala) ten trestný čin už půl roku prošetřuje a jen čeká aby ho dopadla s doličným  předmětem v ruce

1 0
možnosti
ON

ondra.novacisko.cz

22. 5. 2012 9:29
Re: náš právní systém je prostě pro kočku

Prošetřování činu ale nijak poslance neomezuje, nejde o stíhání v pravém slova smyslu. Ano, je to naznačení čistě účelové cesty, jak obejít poslancovu imunitu, je potřeba si na něho počkat a chytit ho při činu. Proto také blahopřeji vyšetřovatelům a držím jim palce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Autor je od dubna 2013 zástupcem Veřejného ochránce práv, dříve byl poslancem Poslanecké sněmovny PČR, advokátem a čestným předsedou Sdružení nájemníků ČR. Narodil se 20.5.1938 v Praze, pracoval jako horník, dělník, geolog, výtvarník a jiné.

Seznam rubrik