Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Direct Shooter

22. 5. 2011 23:09
Tak, Křečku, přiznejte, že jste prohrál !

Už zvoní zvonec a regulace nájemného je konec. Tak to abyste se nakonec na stará kolena začal živit prací.  A nebo  dokonce (jaká hrůza) bydlel za ekonomický nájem....

0 0
možnosti
JV

Žadatel

21. 5. 2011 17:29
Pane poslanče, udělejte si chvilku času

 Důvodová zpráva k § 887 a 888 OZ:  Zásadní podmínkou přiznání výživného je potřeba oprávněného, jeho neschopnost sám se o sebe - pokud jde o výživu - postarat. Jako dosud je tu omezení pravidlem dobrých mravů.  Dosavadní výklady soudní praxe je dobře možné použít. Nicméně, vzhledem ke změněným ekonomicko-sociálním podmínkám ........ Tohle je vyložený politický zásah do výkladu toho, jak se má v zájmu úspor na sociálních dávkách cíleně vykládat pojem "dobré mravy". To "nicméně" je hnus těžkého kalibru. To už politici rozhodují o tom, co jsou mezi příbuznými dobré mravy?

Co bude v praxi znamenat politické ustanovení dobrých mravů se dočtete na    http://vejtasa.blog.idnes.cz/c/181731/Rucicky-nebojte-se-vy-makat-nebudete-aneb-uvahy-nefachcenka.html

V tom článku nejde o legraci. Související ustanovení nového OZ k takovým absurditám skutečně míří, a to s cíleným záměrem, aby mohla být dokonce i důchodcům uložena povinnost živit všechny své příbuzné.

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

21. 5. 2011 13:37
U nového OZ...

... jsem se zatím dívala jenom na část upravující problematiku adopcí (kvůli diplomce) a musím říct, že něco tak příšernýho jsem dlouho nečetla! Možnost, aby bio rodiče stáhli souhlas a dítě jim bylo vráceno, i když je už v předadopční péči žadatelů o adopci, nařizování, že osvojitelé musejí osvojenci ještě před nástupem do ZŠ říct, že je adoptovaný, protažení celého procesu (dítě do předadop. péče až 3 měsíce po souhlasu, který jde dát nejdřív 6 týdnů po porodu + prodloužení předad. péče ze 3 měsíců na 6), možnost neanonymní andopce (příp. "odanonymnění)... Nevím, přijde mi to jako několik kroků zpátky, navíc na úkor žadatelů. :-/ No, ještě uvidíme, co s tím udělají poslanci a případně senátoři...

0 0
možnosti
PM

horác

21. 5. 2011 15:11
Re: U nového OZ...

obraťe se na na poslance za Váš region ke změně OZ, já to dělám díky mejlům, ať poslanec maká, když byl zvolen za určité lidi. A je jedno jestli jsem ho volil či ne. tlačím takhle na ministerstva, kraje i v obci na své zákonodárné zástupce.

0 0
možnosti
PM

horác

21. 5. 2011 12:53
a nejen OZ

poslanci při čtení mají vlastní připomínky a některým se podaří změnit některá ustanovení zákona (nejen OZ) a pak je ztoho paskvil kterým se běžný občan má řidit. Navíc vzniká problém více výkladů.

Mimochodem p. Křeček máte za to karmu, ale určitě nejsem jediný, který si tento zákon před pár dny stáhl z Inetu, navíc jsem si jej zkonvertoval pro mobil, abych si jej mohl řádně "prostudovat" (myslím v klidu xkrát přečíst kvůli pochopení). Nejsem právník, ale mám tzv. právní vědomí, které mi nespočetně pomohlo v jednání s úřady, které pak měly problémy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Autor je od dubna 2013 zástupcem Veřejného ochránce práv, dříve byl poslancem Poslanecké sněmovny PČR, advokátem a čestným předsedou Sdružení nájemníků ČR. Narodil se 20.5.1938 v Praze, pracoval jako horník, dělník, geolog, výtvarník a jiné.

Seznam rubrik