Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

oldold

9. 12. 2010 22:40
Vaše Veličenstvo Lež

1. My S.Křeček X nechceme špatné zákony - stále se označujete množ. číslem - to je záměr? 2. 2 občanské zákoníky - nikoliv - MMR předkládá novelu stávajícího, MS předkládá úplně nový občanský zákoník - to Vy nevíte, když tam sedíte?

3. o výši nájemného začaly rozhodovat soudy až po 16letech a rozhodnutí US. Kolik podání půjde k ÚS po neschválení této novely? 4. změny počtu osob - platí od 2006. návštěva se stává obyvatelem za 2 měsíce - to Vy nevíte, když jste expert?

5. pracovní úraz - odškodné a výpověď z bytu - 3měs s odvoláním; pracovní úraz s následkem smrti - odškodné a výpověď z bytu - 2letá a odvolání 6. počet osob v bytě - při vzniku najmu ! Teď není těch 700tis bytů užíváno na základě nájemní smlouvy?

7. co takhle nevolat na každé havarijní otevření PČR - jako při bouračkách? 8. fikce doručení funguje od pána ke kmánovi - mezi kmány nemůže? 9. soudy rozhodují o nájemném, ale o výši státem určené náhrady za užívání bytu.

Vaše Veličenstvo Lež - jste dokonalé.

0 0
možnosti
O

ozdoba

9. 12. 2010 20:07
a jéje, zase Křeček

takhle to dopadá, když se dostane do sněmovny někdo z 20. místa kandidátky a ještě k tomu levičák, jak poleno...??!!

Kolikrát vám máme vysvětlovat, pane (rádoby) JUDr, že bydlení není žádné právo???;-(Rv

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

9. 12. 2010 23:56
Re: a jéje, zase Křeček

Neubližujte křečkům. Tento je hájený, má imunitu a může si blábolit co se mu zlíbí. Vždyť je to co "dělá"  jeho živobytí a navíc - bydlí v regulovaném a to hovoří za vše.

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XII.

9. 12. 2010 15:10
Tento blog je určen pro OBYČENÉ LIDI

Všichni "neobyčení lidé": NEČTĚTE BLOG, mátte smůlu, pan Křeček za vás bojovat nebude. Páč nejste obyčejní ... anebo "obyčení". :-P;-D

.

A já hlupák si myslel, že zákony mají být pro všechny lidi ... a vono né, voni maj chránit jenom pro někoho. :-P;-(

0 0
možnosti
IH

misaviki

9. 12. 2010 14:40
?

Blog jsem nedočetla, je dlouhý a nudný, kecy o ničem. Stačí mi jen nadpis - chráníme právo na bydlení obyčejných lidí.

1) netušila jsem, že existuje cosi jako právo na bydlení. Pokud je skutečně uzákoněno právo bydlet, má ho vykonávat stát a ne na svůj úkor majitelé bytů. Jenže takto vykonané právo by bylo na úkor nás všech.Také mi prosím vysvětlete, jak to, že jsou dotčena práva na bydlení toho pána, co žije u nás za vesnicí pod mostem? Nebo most je také bydlení?

2) proč chráníte práva jen obyčejných lidí? Neobyčejného člověka (např. s vysokým IQ, velkým nadáním pro hudbu či jazyky, zapsaným do knihy rekordů pro výšku atd) se nezastanete? Kdo je u vás obyčejný člověk? Jak se bude prosím pěkně ta obyčejnost dokazovat - zavedete posudky?

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XII.

9. 12. 2010 15:11
Re: ?

Kdepak posudky, vrátíme se ke starým známým a osbvědčeným ... kádrovým posudkům. ;-D;-)

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

9. 12. 2010 13:43
osobo ...

spravne uvadite, ze trzni najemne se v praze pohybuje nad castkou deseti tisic korun, kdezto prumerny duchod je nizsi ... z jakeho duvodu se ale, u fsech marxu domnivate, ze rozdil mezi tim trznim najemnym a tim, co jsou schopni a ochotni platit ti duchodci maji nest na svych bedrech zrovna majitele bytovych domu ? proc zrovna podnikani v nemovitostech ma suplovat socialni politiku statu, a proc zrovna majitel bytoveho domu ma povinne byt clenem armady spasy a chovat se jako charita, i kdyz je to treba bezohledny podnikatel sledujici vyhradne maximalizaci sveho vlastniho zisku ? at si rozdil mezi trznim najemnym a kupni silou vybranych skupin obyvatel hradi ten, kdo o to ma zajem, ale proc by to meli POVINNE byt zrovna majitele domu, kteri o nic podobneho zajem treba ani nemaji ?

0 0
možnosti
N

Nika.meil

9. 12. 2010 13:49
Re: osobo ...

R^ není co dodat. Jenže mě připadá,že někteří politici jsou neskutečně natvrdlý a logika jim nic neříká.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

9. 12. 2010 13:41
Právo na bydlení

chápu tak, že mi nikdo nesmí bránit nějakou střechu nad hlavou si opatřit, byť by šlo o zemljanku či boudu z prken. Ne tak, že mi bude někdo jiný povinován obstarat byt podle "evropských standardů" či jiný podobný socanský nesmysl. Právo na bydlení porušují úřady a EU, které člověku s nedostatečnými příjmy pomocí šikanózních předpisů zabraňují pořídit si bydlení odpovídající jeho možnostem a ne fantasmagoriím jakýchsi sociálních spasitelů.

0 0
možnosti
EK

Deleter

9. 12. 2010 13:31
Nechutné.

Vážený autore. S "obyčejnými lidmi" se seberte a táhněte někam k Bruselu, nebo kde po vás tak touží. Já bydlím v domě, kde za tržní ceny bydlí rodiny s malými dětmi, rodiny dělníků, kterým lidé s vysokými příjmy zabírají místo v bytech s regulovaným najmem, ano, lidé jako jste vy.

Je vidět, že poslanci ČSSD se neštítí ani tak okatě lhát, je to nechutné.

0 0
možnosti
JB

jekkal

9. 12. 2010 13:23
A

se dá od Kalouskovy  vlády vedené snaživým svazákem Nečasem očekávati 

0 0
možnosti
JD

pedr64

9. 12. 2010 13:19
tak pan poslanec

se rozčiluje, že do zákona jsou zaváděný vágní ustanovení. Je zajímavé, že sám se velmi často ohání jinými podobnými ustanoveními, jako např. místně obvykle nájemné nebo dobré mravy

0 0
možnosti
VTK

Více takových Kožených

9. 12. 2010 13:08
Ano

ze záznamu jsem si celou vaši řeč pustil jako audio k stenozápisu. Velmi dobrá řeč, ukazují naprostou nesmyslnost "připravené" právní úpravy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Autor je od dubna 2013 zástupcem Veřejného ochránce práv, dříve byl poslancem Poslanecké sněmovny PČR, advokátem a čestným předsedou Sdružení nájemníků ČR. Narodil se 20.5.1938 v Praze, pracoval jako horník, dělník, geolog, výtvarník a jiné.

Seznam rubrik