Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FP

ferdapytlik

7. 10. 2010 23:45
Pane Křečku,

kolikrát jste už jako poslanec slíbil, že "svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu" .......

....... a na majitele - pronajímatele nemovitostí .... éééé ... zapomínáte?

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

7. 10. 2010 23:41
no tak většinu toho co říká zákon je možno

smluvně sjednat už nyní, a pokud na tom pronajímateli záleží, tak si to sjedná.

Krom toho je dost jednoduchá obrana sjednávat nájem na dobu určitou s možností prodloužení, tak to dělám i já. Nebudu riskovat, že pronajmu byt někomu, ten mi nebude platit či mi bude jinak vadit a já ho odtamtud nebudu moci dostat.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

7. 10. 2010 18:25
Už vím

Vy chcete období, kdy vše bude popsáno v zákonech, vyhláškách, nařízeních a případně papírech ještě nižší právní hodnoty.

Pane Křečku: O tom, co odpovídá zákonnému ustanovení rozhoduje soud. Soudruh Křeček se nemusí obávat - soudy jsou nezávislé (pokud ne - navrhněte řešení v tomto smyslu).

Podpůrná čísla pro soud:  údaje z kolaudačních řízení, resp. z projektové dokumentace, údaje některých norem (třeba i staršího data), obvyklé předpoklady projektantů.

Jsem přesvědčen, že úvaha soudce je lepší, než zákonný údaj, že na jednu osobu musí být (např.) 11,358 m2.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

7. 10. 2010 18:30
Re: Už vím

třeba bychom mohli použít normy z "vězeňství".;-D

0 0
možnosti
VH

Stará kára

7. 10. 2010 18:19
Nedělejte za sebe blbce kardinálního!!!

Tak zlé to s vámi není, abyste nechápal, že toto ustanovení je zde proto, aby se do bytu 2 + kk nenastěhovalo k nájemci 20 členů jeho širší rodiny.

Tak zapomětlivý také ne, abyste nevěděl, že zákon nám vysvětlí soud. A jistě nevystěhuje někoho jen proto, že se mu narodilo další dítě.

Vždyť vy už ani tu hůl neumíte najít pořádnou. Vašim výhradám nemůže věřit ani ten nejobyčejnější občan.

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VIII.

7. 10. 2010 17:04
Ne, vy troubo

Pronajímatel má právo požadovat, aby do se do jeho majetku (bytu) nastěhovalo dalších 10 Vietnamců a všichni se myli, svítili a vařili jak o život.

.

Jste demagog, vezmete právní normu a vyložíte ji specifickým způsobem, ovšem jiné, také pravděpodobné způsoby využití normy "jaksi" opomenete zmínit.

.

Zase tady budujete virtuální realitu. .... tfujtajxl. Rv

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VIII.

7. 10. 2010 17:05
Re: Ne, vy troubo

*nenastěhovalo

0 0
možnosti
C

certik_bertik

7. 10. 2010 16:58
nejsem si jistý

jestli je tohle ta pravá cesta, spíš by se měla dělat revize, kolik bytu splňuje podmínky aby to mohl být regulovaný a který nemůže, tímto způsobem by takových 80% těchto bytů být už regulováno nemuselo

0 0
možnosti
VH

Stará kára

7. 10. 2010 18:26
Re: nejsem si jistý

Podle čeho by se posuzovalo, zda byt "může být regulovaný"????

0 0
možnosti
G

gumidos

7. 10. 2010 16:00
Přijde mi zvláštní

takhle plivat na nový zákon od člena strany, která jakoukoliv změnu tvrdě odmítala. Odmítala to tak dlouho, až je republika žalována u mezinárodního soudu s hrozí jí zpětné vyplácení ušlého zisku majitelům bytů, kteří nemohli účtovat tržní nájemné.

Přijde mi to zvláštní od člověka, který sám bydlel či možná ještě bylí v bytě s regulovaným nájmem, ačkoliv rozhodně netrpí jakoukoliv hmotnou nouzí.

Jenom pevně věřím a doufám, že bude možné zažalovat i nájemníky. Například za bezdůvodné obohacení na úkor vlastníků bytů či něco podobného, aby bylo možné zpětně vymáhat obvyklé nájemné.

0 0
možnosti
MB

buxus

7. 10. 2010 16:16
Re: Přijde mi zvláštní

R^ Můj známý bydlí v obecním domě, kde jeho soused bydlící bůhví kde, pronajímal byt jakési pochybné cestovce. Když už to dál nešlo, stěžovali si na obci a ta po ověření skutečností mu dekret sebrala. Ale pochybuji, že ty prachy od cestovky musel vracet (resp. rozdíl mezi chráněným nájemným a příjmem od nich), nebo že by na něj podali žalobu. takže se vlastně nic nestalo...Rv

0 0
možnosti
MS

majkl1

7. 10. 2010 15:40
No nevím,

přesný návrh znění novely nemám narozdíl od autora k dispozici, ač jsem se velice snažil. Předpokládám, že paragrafové znění vytvářeli právníci a těch "množství menších než malých" tam zas tolik nebude. Vlastní myšlenky novely mi přijdou jen zdravé, nevím proč pan Křeček tolik prská. Pokud může být stanovena minimální plocha na jednoho skautíka ve stanu, nevím proč by nemohla být stanovena i na osobu v bytě. Ono to přihlašování se k přechodnému pobytu nebyla až tak velká pitomost. Čímž nemám na mysli prázdninový pobyt v ubytovacích zařízeních, ale právě v nájemných bytech, řekněme při pobytech delších 30ti dnů. A jen logické, že o tom má být pronajímatel informován. Což platí i pro dlouhodobou nepřítomnost nájemce.

Pan Křeček se prostě pokouší naivními výkřiky o tetičkách a vnoučcích, navíc vytrženými z kontextu, novelu již před jejím projednáním "ztrhat". Proč raději jako právník nenavrhne lepší znění?

0 0
možnosti
DS

Direct Shooter

7. 10. 2010 22:18
Re: No nevím,

...... to jste se zbláznil, ne ? Navrhnout lepší znění - tedy pracovat ? Socan ???? ;-D

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

7. 10. 2010 15:39
Ceny všeho je třeba uvolnit.

Trh si to během pár let srovná. Plno důchodců má byt ve městě a chalupu na vsi. Když se zdraží nájmy přestěhují se na chalupu a byt uvolní. Když majitel nesežene nájemníka půjde s cenou dolů. To samé i potká ceny nově stavěných bytů.

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VIII.

7. 10. 2010 17:07
Re: Ceny všeho je třeba uvolnit.

Zapomínáute, že někteří socani nevěří na volnou ruku trhu a mají to jako nadávku.

0 0
možnosti
MS

Msahul

7. 10. 2010 14:51
no

hlavně se mi líbí ta představa,jak pan domácí říká-další dítě a homen na interupci ,v žádném případě-NE?Nebopaní domácí-nový přítel,který s Vámi bude žít?Nikdy-snad si neslyslíte ,že si budete souložit,když já nikoho nemám.Hloupost jistě-stejně jako vysvětlení daného práva.

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Autor je od dubna 2013 zástupcem Veřejného ochránce práv, dříve byl poslancem Poslanecké sněmovny PČR, advokátem a čestným předsedou Sdružení nájemníků ČR. Narodil se 20.5.1938 v Praze, pracoval jako horník, dělník, geolog, výtvarník a jiné.

Seznam rubrik