Diskuse

Ňák.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wiki5.5

3. 12. 2009 5:41
chcete

rict, ze v US je pravo na bydleni?

0 0
možnosti
JT

knox

1. 12. 2009 23:01
A co Vy?

Vy jste také sociální případ,že bydlíte v regulovaném ? A takových lumpů a křečků je plno...

0 0
možnosti
MV

Martin V

1. 12. 2009 19:40
Důchodci

tady se pan Křeček a spol. pořád ohánějí důchodcema! Uvědomuje si, kolik let těm důchodcům bylo před těmi dvaceti lety? Pravděpodobně normálně chodili do práce a pokud byli důchodci, jsou teď již mrtví...

Vůbec se nejedná o "potřebné" sociální případy, ale o lidi, kteří si za dvacet let nezvykly, že za všechno se musí platit.

0 0
možnosti
P

PetrBrno

1. 12. 2009 15:22
Já bych ti to řekl Křečku ňák takhle.

Ty seš tak blbej až to bolí. Bydlení je jedním ze základních potřeb člověka a tak nemám nic proti aby stát na něj přispíval těm potřebným. Nechápu ale jak to souvisí s regulovaným nájmem. Mnohdy v takovém bytě žije něčí pravnuk, který rozhodně nouzí netrpí, navíc na úkor pronajímatele. Zatímco u taxikáže zaplatíme všichni stejně (pokud nás neokrade), u nájmů jsou vyvolení lidé kteří z nějakého záhadného důvodu platí míň než ostatní. To se ti zdá normální? Mě teda rozhodně né.

0 0
možnosti
PV

Pavel57

1. 12. 2009 17:24
Re: Já bych ti to řekl Křečku ňák takhle.

Dříve existoval nějaký systém, nějaké dohody a smlouvy. Přišla revoluce a věci se začaly měnit. Do nového systému je ale daleko a chápu obavy, že po otočení věcí vzhůru nohama nastane chaos. Čili deregulace - ano, nalinkovat mantinely od původního k cílovému stavu a nechat mezi nimi kus volného prostoru na dohody. A ty mantinely by měly brzdit jak nemírné snahy o příliš rychlé zvýšení, tak zarputilý odpor proti přiměřenému zvyšování nájmu. A mimochodem - nejvíc proti regulaci křičí ti majitelé, kteří si koupili dům s nájemníky až po revoluci - nikoli ti, kteří nějaký dům získali v restituci. Přitom u těch restituentů bych to pochopil, zatímco noví majitelé dům s nájemníky a jejich regulovanými smlouvami kupovali dobrovolně a je to jejich podnikatelské riziko, navíc ty regulované nájmy byly většinou zohledněny v kupní ceně. 

0 0
možnosti
JN

Jules navždy

1. 12. 2009 14:00
...

Pan Křeček je jistě naštvaný na Věci veřejné. Má totiž pocit, že poslanecké náhrady (cca od 40 - 70 000Kč/měs.) jsou jakýmsi bonusem k platu poslanců a bylo by pro ně extrémě náročné dokumentovat co s těmi penězi dělají (čili prokazovat, jestli je skutečně utrácejí za to, k čemu jsou určeny).

Jaká to hrůza, muset dělat to, co každý normální podnikatel musí podle zákonů, které upekli ve sněmovně. 8-o

Jistě - bytová problematika je pane Křečku vaše parketa, ale prosím nekopejte do lidí, kteří se snaží něco dělat, myslím, že v tomto případě by se spíš vyplatilo táhnout za jeden provaz... místo toho kydání hnoje ;-)

0 0
možnosti
DB

David Berkowitz

1. 12. 2009 13:29
Mně by jen zajímalo, jak by se ten pokrytecký komunista

choval, jaké zákony by prosazoval, kdyby vlastnil několik činžáků. Komunista, ať sám sebe bude nazývat socialistou, bude vždy preferovat co mu je od začátku přirozené: krást u cizích a parazitovat na cizí práci a krvi. Každý ať si o křečkovi udělá svůj úsudek sám, ale pro mě je to parazit. Na křečky a ostatní hraboše platili vždy nějací ti predátoři. Škoda že i na tu naši komunistickou hraboší bestii se nenajde nějaká ta zmije.

0 0
možnosti
GB-

Glock bez -e

1. 12. 2009 13:25
Ano, jste duševní gigant

... a už bydlíte za své v neregulovaném? 8-o Tamty duševní trosky musí ....

0 0
možnosti
J

jirinesosan

1. 12. 2009 14:05
Re: Ano, jste duševní gigant

Jén toho lžidoktora sosanského vyděs....:-)

0 0
možnosti
ZF

Zubrsu

1. 12. 2009 13:16
Kozel zahradníkem.....

Jak je to jenom možné, že ti největší "šíbři", mají vždy "ňák" nejvíc řečí , ale skutek utek....;-D

0 0
možnosti
O

oslik

1. 12. 2009 12:57
Regulované nájmy

Možná byste taky měl říct, že někde je regulace cen plošná, zatímco u bydlení selektivní. A to je právě naprosto špatně a nemorální. Správné je tedy zavést jí plošně, nebo zcela zrušit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Autor je od dubna 2013 zástupcem Veřejného ochránce práv, dříve byl poslancem Poslanecké sněmovny PČR, advokátem a čestným předsedou Sdružení nájemníků ČR. Narodil se 20.5.1938 v Praze, pracoval jako horník, dělník, geolog, výtvarník a jiné.

Seznam rubrik