Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gmur

30. 8. 2010 10:06
ano pausal ale nebetycne vysoky

a "bohuzel" se s tim nede naic delat.

***Vyúčtování, které MF DNES poskytli někteří poslanci, však ukazuje, že na tyto účely zdaleka nevyužijí všechny finance. Například poslanec z Jihočeského kraje Viktor Paggio dostal na náhradách za měsíc červenec dohromady 34 588 korun. Na stranický účet vrátil 11 109 korun.

"A to i přesto, že v souvislosti s komunálními volbami jezdím autem jako nikdy, platím za parkovné a lístky na MHD, přesto mi třetina z paušálu na dopravu zbyla," okomentoval své účty Paggio.***

0 0
možnosti
MN

CrayXLP

29. 8. 2010 2:51
Křečku, vy jste typický parazit tohoto systému!

Nechápu, kde vůbec berete tu "odvahu" v mém pojeti DRZOST, vůbec se zastávat takto nevyváženého systému!

Ano, poslanec může brát náhrady na cestovné, ošatné a diety - nikoliv však na pravidelné náklady, jež lze účtovat na bází faktury či danového dokladu (nájemné např,.)

Dále.. poslanec není NADCLOVEK, jak se nám snažíte nejenom vy předestřít a proto výpočet náhrad musí odpovídět realistické situaci: tedy, že 50.000 kč měsíčně za dopravu je jaksi moc.. když se parlament schází pouze 15x měsíčně a je to JEDINA PRACE, kam by MEL poslanec dojít..ale ouuuuha! Oni tam poslanci jaksi chodí jen tak napůl (s čestnou výjimkou asi 3 z 200).

pro všechny další občany tohoto státu platí zákony a nad to dobré způsoby: když nepracuji, tak nemám prachy.. a vy jako chcete peníze za to, že si najdete čas jen na půlku zasedání ve sněmovně, KTERE NADTO PROKECATE NA MOBILU nebo na svém laptopu??!!

Já jen doufám, že co nejrychleji se ztratíte z politické scény.. před 10 lety bylo pozdě!

0 0
možnosti
PGS

pgjed

28. 8. 2010 15:35
Proposlanecký postoj knáhadám - motivace jasná!

Můžete pane Křečku plácat co chcete a zdůvodňovat horem, dolem. Je jasné, že základní motivací vašeho postoje je malá domů. Je sice pravda, že přijetí paušálních náhrad a jejich použití pro cokoliv, bez ohledu na určení, není nezákonné, ale rozhodně je NEMRAVNÉ! A to nejenom v současné ekonomické situaci. Byly-li náhrady omašličkovány k určitému účelu, měly by být buď takto použity, nebo vráceny. Cokoliv jiného se nesluší a je to nemrav. A jistě chápete, že udržitelnost a věrohodnost demokracie záleží velmi i na tom, že čelní volení představitelé NEDĚLAJÍ!!! věci, které se NESLUŠÍ!!! Pokud vám, ale i ostatním poslancům a dalším, takové kategorie vůbec něco říkají. A nesluší se to především proto, že jsou to peníze vytahané z kapes daňových poplatníků, z nichž většina má významně nižší životní úroveň, než vy, někteřým se žije i dost obtížně. To byste měl jako sociální demokrat přece dobře chápat! Ne?

0 0
možnosti
O

ohoho

27. 8. 2010 22:38
Hamty ,hamty, hamty,

 ať mám víc než tamty...... Dobře jste si odhlasovali ty náhrady. Pravidla a sankce pro jejich pobírání ,postihují snad jen mimozemšťana. ...Je to lumpárna a netvařte se dotčeně !!  Rv

0 0
možnosti
PS

Pavel Skeptik1

27. 8. 2010 20:51
A,

že vám tady chybí spousta antimodrých diskutérů ;-(

0 0
možnosti
S

Soňa48

27. 8. 2010 19:05
Někteří poslanci lžou a kradou!

Pane Křečku, pokud někteří poslanci,jako Ambrozek a váš Sobotka bydleli v Praze a to i s rodinou, a přihlásí si místo trvalého bydlení na Moravu k mamince jen za účelem pobírání náhrady, to podle vás není podvod a zlodějina? Na vašem chápání toho co je správné a co je "sviňárna" se asi podepsalo to, že jste dlouhodobě v parlamentu odtržen od reality a jako ostatní poslanci si myslíte, že je vám dovoleno vše a když to zákon přímo nezakazuje - krást se musí. Z vašeho blogu mám dojem, že význam slov jako morální chování, slušnost a skromnost je pro vás úplně neznámý pojem. To, jak obhajujete sebe a své kolegy poslance to plně potvrzuje.

0 0
možnosti
ZK

SID09

27. 8. 2010 19:36
Re: Někteří poslanci lžou a kradou!

Kápla jste na to, Křeček a celá řada poslanců ČSSD, ODS vůbec netuší co je morální a co ne. Oni sami si schálili, že jsou nedotknutelní a mohou rozkrádat námi odvedené daně. Všichni ostatní smrtelníci, kteří mají výrazně nižší  platy a na rozdíl od poslanců si musí platit dojíždění do zaměstnání i bydlení z vlastních zdaněných peněz......... !!!!!! 

0 0
možnosti
PV

Pan Vajíčko

27. 8. 2010 18:47
Hrob zastupitelské demokracii...

Hrob zastupitelské demokracii. nekopou ani náhrady samotné, ani jejich zneužívání poslanci. Hrob jí kopu takové odporné zjevy, jakým je soudruh Křeček... 8-o;-€;-ORv

0 0
možnosti
O

ozdoba

27. 8. 2010 18:23
to je příšerné.....

pane Křečku, nikdy jsem vás nepovažoval za nějakého lumena, či génia.... ale tímto článkem jste ze sebe udělal naprostého trotla!!!!;-(Rv

0 0
možnosti
JN

HansN

27. 8. 2010 18:33
Re: to je příšerné.....

A nějaký argument k obsahu textu byste neměl?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

27. 8. 2010 18:23
Tak to shňme (tentokrát zcela výjimečně souhlasně s Křečkem)

Poslanci pobírají    p a u š á l n í    náhrady (všimněte si prosím adjektiva paušální, to je podstatné). Paušál znamená, že člověk (instituce) bere náhradu výdajů, aniž je musí prokazovat.  V minulosti jste se dočetli na dopisech místo známky "Poštovné paušalováno". Znamená to, že  odesilatel platil poště měsíční poplatek bez ohledu na to, kolik dopisů odeslal.  Takže pokud někdo bere paušální měsíční náhradu výdajů (v tomto případě za stravné mimo sněmovnu, za jízdné z místa výkonu zaměstnání domů a jízdné po volebním okrsku), musí náklady uhradit a nikdo se neptá kolik byly. A paušál se proplatí.

Takže pokud někdo chce jezdit na kole - nebude mu paušál snížen, je to jeho věc. Pokud chce někdo létat do Ostravy letadlem, nemá samozřejmě nárok na další peníze. Má paušál. Tady poslanci a kancelář sněmovny evidentně kradou veřejně a přitom to skoro nikoho nezajímá. To je také paušál: lítej třeba tryskáčem - ale na účtování nemáš nárok, máš paušál.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

27. 8. 2010 18:29
Tak to shňme (tentokrát zcela výjimečně souhlasně s Křečkem)

Aby bylo jasno:  Paušály považuji za neskutečně vysoké. Tak bojujte za jejich snížení. Pokud však existují, pobírají je poslanci (nebo kdokoliv, kdo má nárok) právem. Je smutné, že novináři papouškují vždy zlovolný nesmysl politiků. Mají aféru (co na tom, že nesmyslnou) a to jim stačí. Nemusí se "pídit".

Kdo bere paušál na cestovné a nechává si cestu platit je zloděj, zloděj, zloděj. Na něj ukazujme prstem. A na sraby z kanceláře sněmovny a senátu, kteří tu platbu provedou.

Teď ještě věcně: Můžete někdo říct, kdo by měl podepisovat "cesťák" předsedovi sněmovny? Nebo šéfovi opozičního poslaneckého klubu? Jak by ho kontroloval? A už vůbec ho na cesty nevysílá - ty absolvuje poslanec podle svého "vědomí a svědomí".  Ty paušály jsou důvodné  (znova: jejich výše ovšem nikoliv), náhradu nákladů nelze reálně řešit jinak.

0 0
možnosti
JN

HansN

27. 8. 2010 18:12
Bravo a karma!

Konečně věcný a jasný pohled na věc. Příjem je prostě příjem. A náhrady jsou součástí příjmu. Pokud člověk ušetří na náhradách za dopravu může si s ušetřenými penězi dělat co se mu zlíbí. A nikomu do toho nic není. Jen u nás se dělá z komára velbloud a z paušálních náhrad, náhrady zúčtovatelné. Zábavné je, že se to týká pouze některých pečlivě vybraných poslanců. U pana poslance Kalouska se to prostě tak detailně nezkoumá.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

27. 8. 2010 18:31
Re: Bravo a karma!

Ale až se někomu znelíbí Kalousek, tak to vytáhne. A novináři to opět budou pitvat a pitvat a pitvat. Neb na většinu z nich platí nelichotivé charakteristiky premiéra Zemana.

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Autor je od dubna 2013 zástupcem Veřejného ochránce práv, dříve byl poslancem Poslanecké sněmovny PČR, advokátem a čestným předsedou Sdružení nájemníků ČR. Narodil se 20.5.1938 v Praze, pracoval jako horník, dělník, geolog, výtvarník a jiné.

Seznam rubrik