Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Tonda Brno

4. 10. 2010 9:19
Zhoršení postavení nájemců

které nemá obdoby v Evropě?

Co to je za blábol Křečku? Zkuste si jinde v Evropě pranajmout byt a přitom se ohánějte nějakou regulační výší nájmu. Budou se na vás dívat jako na naprostého blba. Pan poslanec asi stále ještě nechápe jak funguje trh. Ona si řada nájemců rozmyslí, zda bude mít byt několik let prázdný a nebude z něho mít ani kačku, nebo raději sleví nějakou tu tisícivku na nájemném a bude mít aspoň něco.

0 0
možnosti
OS

oldold

23. 9. 2010 15:36
Zase je to všechno jinak

Starosta Litvínova, nebýt před komunálními volbami, řekne: "Konečně nebudeme muset i jen na havarijní opravy nájemních bytů přispívat z rozpočtu obce. Kdo se nedohodne, stěhujeme do Janova. Doby, kdy dotace bydlení kohokoliv, kdo získal za bolševika degret, ubíralo z prostředků na školství, obecní policii a údržbu místních komunikací, skončily. Regulované nájemné je rovno kobercovému bombardování (a to i neregulovaných částí měst)."

Mimochodem - kvůli s.křečkovi vlastně nedávno stávkovali učitelé a zaměstnanci škol z Prahy 2 - Praha 2 má málo prostředků na provoz škol, neboť musí dorovnávat (chybí jí v rozpočtu) jeho regulovanou náhradu za užívání nájemního bytu do výše nájemného. Podle IV.ÚS 1343/10, datum rozhodnutí 03.08.2010, soudce zpravodaj Formánková Vlasta, to bylo v Praze za tři měsíce roku 2002 10375Kč v jednom bytě!!!

0 0
možnosti
R

rito

23. 9. 2010 9:13
Dohoda s nájemníkem?

Kdo a co asi  bude chtít? Nicméně zkuste, jako nájemník ve státním bytě, byt dát do podnájmu. Samozřejmě ze sociální solidárnosti k podnájemníkovi - za cenu, kterou by si přál. Vy budete platit nájem příkladem 10.000.-Kč a solidární podnájem stanovíte na 5.000.-Kč. Uděláte to a vzniklý rozdíl uhradíte ze svého?

Zcela určitě ne! Takže jak s cenami? Přání nájemníků bude vyslyšeno a doplatek do skutečných nákladů bude hradit stát přes daňové poplatníky, případně vlastník nájemního domu?

Tato hloupá myšlenka napadla i pana strostu, o kterém píšete a přitom sám myslíte úplně stejně;-(Rv.

0 0
možnosti
JH

hurkajan

23. 9. 2010 2:34
ono

už by to chtělo přestat cpát lidem statistické bláboly a pravdivě zveřejnit platové příjmy jednotlivých regionů a měst aby i v-ů-l pochopil že když dvě třetiny města mají příjem kolem deseti tisíc v hrubém na osobu tak asi těžko budou moci hradit deset tisíc za byt služby atd.(připočtěme poplatky příplatky děti škola lékař léky nemocenská nedej bože být na podpoře to je také pár procent lidiček) ...a ejhle máme další kandidáty naší rádoby štědré sociální sítě a kdo to zaplatí?...zase budeme přemýšlet kde se vzaly záhadné miliardy výdajů?..no nazdar...další blábol jako s naftou...zvedneme daň a zmizí nám 7-11 miliard...jejda oni řidiči nechtějí tankovat předraženou naftu?...zvedneme poplatky ze silnic..zdraží se tím zákonitě zboží..služby...energie...tak tedy Kocourkovští víte kam až se dostaneme?...

0 0
možnosti
HN

Hello Newspapers

23. 9. 2010 15:54
Re: ono

Jak tedy nájemné stanovit, když ne z ceny nemovitosti ? Podle příjmu nájemníka ?

Takže na patře s pěti stejnými byty bude státem nařízen paterý různý nájem, neb každá partaj bere jinak ? A kdo dorovná majiteli domu tyto "rádobynájmy" alespoň do výše nákladů na opravy a odpisů ? Křečkova Rodná strana ? Rv:-P

0 0
možnosti
FV

fouly

22. 9. 2010 23:50
Nájemné

jen v příštím roce má stoupnout o 50%,takže v pamelákovém bytě 3+1 výdaje na bydlení budou snad až 8 000Kč měsíčně!Jeden důchod na to padne!

0 0
možnosti
D

Dalšínickvpekle

22. 9. 2010 20:16
???

Stále ještě bydlíte v bytě s regulovaným nájemným soudruhu poslanče ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Autor je od dubna 2013 zástupcem Veřejného ochránce práv, dříve byl poslancem Poslanecké sněmovny PČR, advokátem a čestným předsedou Sdružení nájemníků ČR. Narodil se 20.5.1938 v Praze, pracoval jako horník, dělník, geolog, výtvarník a jiné.

Seznam rubrik