Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

KJV

15. 9. 2009 12:26
Kdo to ohlídá

Pane poslanče, díky za tuto úvahu, která pomáhá přemýšlivým lidem k tomu, aby porozuměli mechanismům fungování demokracie. Dovolím si pouze doplnit, že politici se nachází v defenzivě celkem oprávněně, protože nedbají na svou dobrou pověst.  Mají neskutečná privilegia, jejich snaha po výhodách a prospěchu je příliš očividná,  pracovní morálka viditelná v parlamentu dovede naštvat, jejich vzájemné neuctivé jednání a politická kultura je v očích veřejnosti velmi diskredituje, jejich propojení s podnikatelskou sférou, korupce a.t.d. vzbuzuje odpor. Není divu, že lidé rádi uvěří, že Ústavní soud je síla, která je může udržet na uzdě. Dobře jste poukázal na to, že i ÚS se může utrhnout ze řetězu a ohrozit fungování demokracie. Dříve nebo později si to uvědomí i veřejnost. Kdo to všechno ohlídá? Myslím, že pokud je společnost ještě jakž takž morálně zdravá, ohlídají to voliči a veřejné mínění občanské společnosti. Je-li v morálním rozkladu, nepomůže demokracii ani svěcená voda.

0 0
možnosti

Glock každopádně bez -e

15. 9. 2009 11:25
Joj, už dlouho jsem se tak nezasmál

"Rozhoduje často bez ohledu na sociální a ekonomickou situaci občanů i státu nebo dokonce bez ohledu k jejich historické paměti a zkušenosti (restituce)."

.

Tak pan doktor Křeček si myslí, že zákon (a jeho výklad) má poněkud odlišný účel. Kdo je na tom ekonomicky špatně, měl by být ÚS "šanován". A já vůl si dodneška myslel, že ÚS posuzuje pouze soulad zákonů s ústavním pořádkem. ÚS má být sociálním zaopatřovacím ústavem .... uááááááá ;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

jirkaknop

15. 9. 2009 11:21
A kolik divizí má Poslanecká sněmovna?

Jen pro Vaše poučení. Pokud nebudou respektována rozhodnutí Ústavního soudu a bude ohrožována demokracie,mohou občané přejít k násilným protestům. To dovoluje Ústava. A není k tomu,z důvodů jakým Vy a jiní vládnou daleko!! Tak jen,abyste nepřivolal ty divize na poslance.. 

0 0
možnosti

holkazhane

15. 9. 2009 11:14
Je to síla

ten váš příspěvek. Jste jeden z těch "politiků", kteří žijí ve svém "kruhu odorné veřejnosti" a všichni ostatní, mající jiný názor, jsou odporní, žlučovití a nepřející....Jste k politování. Jsem obyčejný člověk, pracující 10 - 12 hodin denně za minimální mzdu - abych nebyla odkázaná na soc. dávky. Neschopná, arogantní a do sebe zahleděná politická smetánka by mi byla k smíchu, kdyby za svou vysokou mzdu neodváděli tak strašně špatnou práci. Měl byste přestat věřit tomu, že si vás (všech) a vaší práce mnoho lidí váží. Není tomu tak a rozhodnutí US drtivá většina (kolem mne) přijala s povděkem. To, že jsou zákonodárci pro lidi ve většině jen vypočítaví kašpaři - to není vina lidí, ale jejich!

0 0
možnosti

vodní želva

15. 9. 2009 10:51
Vážený pane poslanče,

Jenom k tomu úvodu. Opravdu si myslíte, že občanský zákoník je právní norma vyšší právní síly než Ústava? Předesílám, že na mě to Vaše tvrzení tímto způsobem působí.  

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Autor je od dubna 2013 zástupcem Veřejného ochránce práv, dříve byl poslancem Poslanecké sněmovny PČR, advokátem a čestným předsedou Sdružení nájemníků ČR. Narodil se 20.5.1938 v Praze, pracoval jako horník, dělník, geolog, výtvarník a jiné.

Seznam rubrik