Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

Premdaas

3. 8. 2011 21:35
Křečku...

Ty zlodějský parchante...

0 0
možnosti
M

masters01

3. 8. 2011 22:25
Re: Křečku...

Tohleto jsou silná slova, co jste napsal... Naprosto s autorem tohoto článku souhlasím R^

0 0
možnosti
VH

Stará kára

3. 8. 2011 18:22
Nevím, jak velký podíl stát prodával.

Nebyl však stoprocentní. Pak ovšem nevím, jak mohl kdokoliv předpokládat, že kupující může svůj závazek splnit. 

    Pokud byl podíl menšinový (a já mám dojem, že byl), nebyl vůbec schopen takový prodej na valné hromadě či v představenstvu prosadit.  Takže ve smlouvě byl nesmysl. To vláda ČSSD nepochopila?

    Pokud byl podíl většinový, bylo jistě možné takový prodej prosadit. Jenže ostatní akcionáři vlastnili své podíly bez takového závazku. Takže prodej pod cenou by snížil hodnotu jejich majetku. Myslíte, že by to nechali bez povšimnutí. Jistě by škodu chtěli uhradit na obou smluvních stranách - prodávající - ještě jako spoluakcionář - svojí podmínkou snížil jejich majetek bez vědomí ostatních, kupující to snížení navíc prosadil.

Buď jak buď - vůči ostatním akcionářům byla ta smlouva mimořádně darebácká.  Je charakteristické, že se některé strany a někteří jedinci tímto krokem chlubí.

0 0
možnosti
JZ

qqx

4. 8. 2011 23:30
Re: Nevím, jak velký podíl stát prodával.

A kdo byli ti "ostatní" akcionáři ? Již v době prodeje vlastnil Karbon Invest 50% akcií, přikoupil od FNM necelých 46%. Ti ostatní akcionáři tedy vlastnili cca 4% firmy a byli následně vytěsněni. Byli to většinou drobní vlastníci, kteří neměli odvahu se soudně domáhat svých práv. A kde není žalobce, není ani soudce.

Ale máte pravdu, vzhledem k drobným akcionářům to byla lumpárna, kterou velmi pravděpodobně pocítili i finančně při ocenění akcií v rámci vytěsnění.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

3. 8. 2011 18:12
Pár drobností

Je pravda, že někteří "renomovaní" právníci (jejichž renomé nevzniklo odborností, ale zviditělněním v politice) tvrdí, že privatizave bytů byla nezákonná. Což je absolutní blbost, neboť žádný zákon neříkal, že byty mají být z majetkové podstaty podniku vyčleněny (a žádný to ovšem nevylučoval). Osobně (protože jsem privatizaci podniku zažil) si představuji ty letité spory o tom, co se vlastně vyčlenilo a co nikoliv. Dodnes se nepodařilo na katastrálních úřadech dohledat mnohé majitele.

    Pokud si dobře pamatuji, tak města (alespoň ta větší) žádné další byty nechtěla. Ono se dobře zapomíná. V té době se města bytových domů zbavovala - nebyla schopná zajistit jejich (mimořádně zanedbanou) údržbu. Dnes se křičí jak mnozí přišli levně k bytům. Jak by ne. Města by je byla nejraději dávala zadarmo. Za almužnu zvané nájemné je nauměla spravovat ani před rokem 1989 (jen se jich nemohla zbavit), ani poté.

    Jo - předání obcím je samozřejmě také privatizace. Město není erár.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

3. 8. 2011 15:49
inu tak ...

vec je pomerne jednoducha: pokud nekdo na stavajici bydleni financne nema, tak holt tam bydlet proste a jednoduse nebude. majitel pak bude muset bud najit solventniho zajemce, ktery bude ochoten a schopen pozadovane najemne zaplatit, nebo holt bude muset ten majitel ze svych pozadavku slevit, pokud takoveho zajemce nesezene ... jednoduche, proste, fungujici. rozhodne neni duvodem pro nejakou "slevu" pouhy fakt, ze nekteri najemnici jsou mysleni ponekud narudleho a chteli by bydlet nejlepe zadarmo, vsak on bakala ma penez dost, aby je moh chvilku zivit, neee ...

 

 

mimochodem, bakala neslibil, ze byty proda najemnikum ... on pouze slibil, ze POKUD bude prodavat, tak najemnici maji predkupni pravo. ovsem bakala nic prodavat nechce, a pro tuto eventualitu bakala nesliboval nic. ja take mohu slibit, ze POKUD na prahu spadne meteorit o rozloze fotbaloveho hriste, tak vyplatim kazdemu prezivsimu prazakovi milion korun ... ovsem DOKUD ten meteorit nespadne, nedam nikomu ani korunu.

0 0
možnosti
U

ujko.straka

3. 8. 2011 14:16
Dobře jim tak

Pokud se někdo spoléhá na to že za něj jiní budou řešit jeho problémy - dobře mu tak. Do bytů RPG trochu vidím a z toho co vidím se mi zvedá kufr a to jak na straně vlastníka tak na straně nájemců. Případy kdy lidi nutí své děti bydlet u babičky " bo přece o ten byt nepříjdem no néé" popř. "mami ještě to tu vydrž, v DD je ještě hůř a já ti občas skočím na velký nákup ať nemusíš do schodů" a podobné rozhodně nejsou žádnou výjimkou a na straně druhé byty kde byly vyměněny akorát okna a opravena střecha na domě s nájmem převyšující mou splátku hypotéky jsou typickým příkladem českého přístupu - prachy za každou cenu ať to stojí co to stojí. A tak se potkáte s lidma kteří bydlí v bytě kde je původní záchod z padesátých let ale oni si novou mísu za 500 nekoupí bo to je přece starost RPG no ne?

0 0
možnosti
VS

Astaroth

3. 8. 2011 14:20
Re: Dobře jim tak

To je nejaka povinnost starousku se odebrat ze sveho oblibeneho bytu zemrit do DD, aby M-A-J-I-T-E-L mel volny svuj byt a mohl jej pronajimat dale? To jsem nikdy nepochopil tyhlety dobrovolne ohledy vuci vydriduchovi=kapitalistovi.

0 0
možnosti
PH

petrph

3. 8. 2011 14:11
Je mi to nějaké podezřelé

Ukažte mi firmu,která uzavře akurát se státem  tak nevýhodný obchod,ve kterém se záváže že bude prodávat za miň než za kolik od státu koupila.Čili bych řekl (a opravte mne prosím zda se mýlím),že už v té prodejní ceně stát zakalkuloval  závazek že kupující firma prodá byty nájemníkům za výrazně nižší ceny.Teď je jen otázka,kdo z vlády,resp,vládních právníků ,formuloval ve smlouvě ten závazek tak hloupě,že není ošetřena možnost prodat dům v celku se všemi byty najednou.Asi bych se měl správně zeptat,zda to byla hloupost nebo zda to někdo namazall.A když se podívám a zjistím že i pan Křeček byl toho času poslancem parlamentu a mohl na tuto elementární chybu upozornit?

To je právě ta chyba,protože jakkoliv se zdá že pravice se likviduje sama a sociální demokracie příští volby s přehledem vyhraje,takovéhle kauzy jí můžou zlomit vaz.Když budou lidem stále opakovat že oni nic a že nemohou rušit staré smlouvy, tak pak si lidé řeknou že by jim asi moc nepomohli a půjdou volit rovnou komunisty

0 0
možnosti
JP

zmije rohatá a ušatá

3. 8. 2011 12:43
Doneslo se mi, že

někteří chytráci se Bakalova bytu za malou domů ctipně zbavili, zabezpečili se jinak, bydlí nyní ve svém, ale jako bezva fintu znovu nalezli do Bakalova bytu a vyčihují, že jej získají za 40 000 Kč do osobního vlastnictví. To jen, aby bylo jasněji na všech frontách. Krom toho, kdo chtěl byz za 40 000 až 70 000 Kč, mohl v době tedhy kdysi dávno minulé takový byt za takovou finanční částku pořísit. Dneska je cena bytu poněkud jinde. A situace už je tak komplikovaná, jako situace s konfiskáty přeprodanými do třetích či čtvrtých, či pátých, ... vlastnických rukou. JŠ

0 0
možnosti
LA

Lex Aeterna

3. 8. 2011 12:46
Re: Doneslo se mi, že

Moji rodiče na východě Slovenska v 94 roce koupili byt do OV za 19.000,- Sk, stejně jako všichni sousedi, až na jednu rodinu. Ta rodina dnes brečí, jak je svět nespravedlivý, že nemají ani vlastní byt. Ale kdyby jste je tehdy slyšel: "Nejsme blázni abychom teď cálovali 19 tisíc, a zrovna za byt".

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

3. 8. 2011 12:30
Pane poslanče, rozhodně proti Vám nic nemám, ale pochopte,

že se těch lidí nemůžete zastávat jako celku. Je mezi nimi spousta voličů, kteří právě volili některou ze sponzorovaných stran panem Bakalou. To znamená, že u nich se zlou potážete, protože oni Bakalovi fandí. Pravičáctví je silně v těchto lidech zakořeněné a rádi si odpustí nějaké to jídlo, sem -tam večeři, jen když budou moci panu Bakalovi řádně zaplatit jakékoliv nájemné.

1 0
možnosti