Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Petr Bezouška

8. 5. 2009 14:06
Od pana Křečka nelze nic jiného čekat...

Pan Křeček šíří svoji kritiku nového občanského zákoníku, kde může. Zde opakuje některé chybné věci, na které jsem již reagoval jinde. Proto stačí odkaz: http://www.blisty.cz/2009/5/7/art46748.html.

0 0
možnosti
SZO

standa z Ostravy

4. 5. 2009 18:08
Pár částí jsem si přečetl....

...někdy v Srpnu. Tehdy byl zákoník nábídnut občanům k připomínkám. A musím říct, že jsem nemohl uvěřit některým paskvilům. Předpokládám, že už se podařilo pár věcí změnit, ale schválení tohoto zákona by vedlo jedině k pokusům na Občanech.R^

0 0
možnosti
IH

I-voucH

4. 5. 2009 14:47
prof. Eliáš je opravdový odborník

já jím nejsem, jsem jen mladý, začínající právník. Ale opravdu jsem si nový připravovaný zákon přečetl, počítám, že nás moc nebude. Ale argumentace "slovutného" poslance Křečka (v noční košili:) je směšná.

na mě působí dojmem, že mu jeho poradce řekl, hele podívej se na to, tady se v zákoně řeší půhon dobytka, kdy jsi naposledy videl v Praze jak někdo žene stádo krav??? Vždyt dneska už si děcka myslí, že krávy jsou fialový.

Tak se pan Keček rozhodl, že se bude trefovat do pěti okrajových paragrafů a třeba si někdo řekne jaký je to odborník a jako advokáta si ho najme. ale stavět na tomto svoji  kritiku může jen osoba omezena bez širšího rozhledu. To je jako bychom na na Hamletovi kritizovali, že  Laertes bojuje s Hamletem mečem a ne kordem.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

4. 5. 2009 13:18
Pan profesor Eliáš ...

... měl na mysli nejspíše Čapkův fejeton "Proč nejsem komunistou" (http://tomasfojtik.blog.idnes.cz/c/63385/Proc-nejsem-komunistou.html). Jako Čapkovi komunisté mi z textu vystupuje Jiří Paroubek a vedení současné soc. demokracie. Chovají se totiž stejně, používají významově (i argumentačně) stejnou rétoriku, ....

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

4. 5. 2009 13:23
Re: Pan profesor Eliáš ...

"Nejdivnější a nejnelidštější na komunismu je jeho zvláštní pochmurnost. Čím hůře, tím lépe; porazí-li cyklista hluchou babičku, je to důkaz zpuchřelosti dnešního řádu; strčí-li dělník prst do koleček stroje, nerozmačkají mu jeho ubohý prst kolečka, nýbrž měšťáci, a k tomu ještě s krvežíznivou rozkoší. Srdce všech lidí, kteří z těch či oněch osobních příčin nejsou komunisty, jsou zhovadilá a hnusná jako vřed; není dobrého chlupu na celém dnešním řádu; co je, je špatné."

0 0
možnosti
P

pick

4. 5. 2009 13:02
Bohužel,

nic než v dnešní době standardní provedení významného zákona.

R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Autor je od dubna 2013 zástupcem Veřejného ochránce práv, dříve byl poslancem Poslanecké sněmovny PČR, advokátem a čestným předsedou Sdružení nájemníků ČR. Narodil se 20.5.1938 v Praze, pracoval jako horník, dělník, geolog, výtvarník a jiné.

Seznam rubrik