Argument advokátky: kopnu ho do koulí!

Řešení názorových rozporů může být jistě různé. Od významné pražské advokátky by ovšem člověk čekal poněkud sofistikovanější reakci na  argumenty protistrany, než řešení, ke kterému se přistupuje, jak se dnes s oblibou říká, v  hospodách V. cenové skupiny.

Leč kdo by se toto domníval, mýlil by se.  Významná pražská advokátka JUDr. Klára Alžběta Veselá Samková, Ph.D. napsala svým klientům  - členům Občanského sdružení majitelů domů – kdy je současně členem správní rady tohoto sdružení –  dne 6. 4. 2009 tento dopis: 

Jelikož nejsem schopna vypátrat, kdo je ta křivá zlodějská huba,která moje e-maily Vám SONu předala, a protože jí nemohu zamezit v její eventuální další zlovolné protiprávní činnosti, upozorňuji předem:

jestliže se kdykoliv cokoliv z mojí soukromé e-mailové korespondence objeví na stránkách SONu nebo bude zřejmé, že SON tuto informaci podloudně získal a zprostředkoval třetí osobě, vyčkám nejbližší diplomatické události, na které se s JUDr. Křečkem potkám a osobně s rozběhem mu doslova do písmene rozkopnu svými lodičkami zn. "Deska", vybavenými obzvláště špičtou špičkou, jeho ctěné koule. Budu mířit přesně a sukni si k tomu vykasám, aby výkopu nebylo bráněno ani minisukní.

Následně si s potěšením užiju každou minutu svého trestního procesu a jediným problémkem, kterým se budu zabývat, bude výše honoráře za prodej mého životního příběhu a to, zda jej prodám do SUN, Morning Star, People, Blesku či Šípu....

Pokud náááhodou by Česká advokátní komora dospěla k závěru, že moje výše vyjádřené odhodlání je v rozporu s etikou advokáta, nechť má na paměti, že jsem se na ni v dobré víře obrátila s prosbou o ochranu před vykrádáním mého e-mailu, avšak ona mi sdělila, že je to úplně normální a nic se neděje.  Zajisté pak předseda Kárné komise coby svědek obhajoby vysvětlí soudu, proč v případě asi padesáti jiných relevantních kárných řízení dospěla kárná komise ČAK ke zcela opačnému názoru než je právě tento proti JUDr. Křečkovi.

Ty, kteří by snad, pro mé jistě někdy kontroverzní názory, pokládali řešení navržené dr. Veselou Samkovou za dobrý nápad, bych rád  ujistil, že mi o tohle vůbec nejde. S tím se už já  i moje příslušné orgány nějak vyrovnáme. Jde  mi jen o to, kam až jsou někteří ochotni zajít při řešení v podstatě odborných právních problémů,  o  to, jak si někteří představují etiku advokáta, ale i  jen obyčejnou lidskou  slušnost.  Ztěžujeme si často na úroveň  vztahů mezi politiky a na úroveň politiky vůbec. Je jen taková, jaká je úroveň některých z nás… 

Naštěstí, a v tom spatřuji jistou naději na lepší zítřky, se i členové OSMD, resp. klienti dr. Veselé Samkové cítí být jejím dopisem poněkud zaskočeni a nenechávají si to pro sebe. Z několika dopisů, které jsem v tomto smyslu dostal (spolu s kopiemi písemnosti  dr. Veselé Sammkové) vybírám dopis paní M.D., Hamburg, BRD, která jej zaslala  onomu Občanskému sdružení majitelů domů:

Važení,

po telefonickem hovoru s Vami Vam zasilam Mail, ktera jsem obdrzela vcera od pani advokatky K. Vesele.

Mam Vazne obavy o zdravi pani Vesele, neb se mi zda, ze se zcela zblaznila. Vyrazy tohoto druhu musi mit  neco spolecneho s absolutnim silenstvim a jsou naprosto neunosne. Takovy pamflet se muze zrodit jen v chorem mozku a nema s normalitou cokoli spolecneho. Vyhrozovat panu Kreckovi, ze ho nakope svyma lodickama nekam, povazuji za obrovslou sprostarnu, a ze ji ochranovalo NATO a Barak Obama pri jeji volbe za velikastvi. Neco takoveho cist, me absolutne urazi, i kdyz to neni mireno proti me. To neni mluva a vyjadrovani civilizovanych lidi, zijicich v demokratickem state, natoz pak inteligence, ke ktere by pani Vesela jako akdvokatka mela patrit.

Pani Vesele musi byt okamzite kolektivne odejmuta plna moc, ktera ji opravnuje nas, cleny OSMD zastupovat ne jen u soudu ve Strasburgu, ale vubec kdekoli vystupovat nasim jmenem. Takoveto vykolejeni znamena vsude ve svete jen slozeni vsech funkci. Nedovedu si predstavit tu mezinarodni ostudu pred Evropskym soudem, jeslize by nas tam tato osoba mela opravdu zastupovat a vylivat si tam sve emoce.

Kdyz pani advokatka Vesela, svoje maily posila vsude mozne a neustale se prezentuje na vsech moznych strankach v internetu, nemuze se divit, ze se     jeji posta stane vseobecne dostupnou. Ze si z ni protistrana pak dela sasky je jen kosekvence z toho, jak se na verejnosti chova. Je naprosto neunosne, aby se advokat v internetu prezentoval s fotografiemi pred a po operaci zaludku a pred a po liftingu obliceje a aby v internetu psala, ze neni ani zidovka, ba ani romka. To opravdu nikoho nezajima. Pani Vesela ma delat svoji praci, za kterou je placena a ne se profilovat v internetu.

Bohuzel jsem vsechny ostatni maily, kterami mi zu delsi dobu jde na nervy smazala a nemuzu Vam je tudiz dat tez k dispozici, coz me velice mrzi.

S pozdravem


K tomu ovšem nemám co dodat. Snad jen to, že by si Blesk měl příslušná  práva na  „životní příběh“ zajistit předem, než mu to People vyfoukne….


















 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Stanislav Křeček | úterý 12.5.2009 11:56 | karma článku: 15,67 | přečteno: 2032x
  • Další články autora

Stanislav Křeček

Romové 2015

11.1.2015 v 10:55 | Karma: 27,81

Stanislav Křeček

Lumpenkavárna a spol.

19.11.2014 v 13:05 | Karma: 24,26

Stanislav Křeček

Jiný Listopad

9.11.2014 v 20:00 | Karma: 11,13