Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Barry Goldwater

20. 8. 2008 17:52
Amalrik

V roce 1970 vydal neznámý mladíček jménem Amalrik knihu s názvem "Přežije SSSR rok 1984?". Všichni blbci se mu tenkrát smáli. Spletl se o 5 let.

0 0
možnosti
C

ctenar1970

20. 8. 2008 3:26
Malinky cechacek mluvi o zhrouceni gigantickeho Ruska

Smesne(Y)

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

19. 8. 2008 12:07
Rusko je na cestě vzhůru

Po celou dobu své krvavé historie byl SSSR na cestě vzhůru. Nebyl rok, aby se nezvýšila průmyslová výroba, nebyly překročeny plány, aby se lidé neměli lépe. SSSR vyráběl nejvíce oceli a cementu ze všech zemí na světě, měl nejvíce lékařů  na světě.

Současné rusko, kterému vládne finanční oligasrchie, rekrutující se z kádrů KGB, která zlikvidovala své odpůrce  (kdose postavil proti je pod drnem, v base, nebo za hranicemi). Odstranila základní předpoklady budování  moderního kapitalizmu, který předpojkládá svobodu podnikání, rovnost podmínek a vymahatelnost práva.  Tento hospodářský a politický systém, bez možnosti vyměnit vládu která se neosvědčila, stáhne Rusko do stejné propasti, do které ho stáhl komunizmus. 

0 0
možnosti
KK

moebius

19. 8. 2008 12:57
Re: Rusko je na cestě vzhůru

díky, jsme na podobné vlně. Důležité také je to, že se změnil svět kolem. Metody, které fungovaly za Stalina, za Putina už zabírat nebudou, 50 milionů Rusů má přístup k internetu a zprávy nejen z oficiálních míst. Ta koncentrace moci, kterou předvádí Moskva, funguje v izolovaném státě, ale už ne v tak otevřené společnosti, kterou dnes Rusko je. Sice není tak otevřené jak dejme tomu Evropa, ale už dost na to, aby to prostě nefungovalo. Tohle utahování šroubů má své limity, bez limitu je šlo utahovat s uzavřenými hranicemi s naprostou cenzurou a s brutálním policejním aparátem. Dnes, když se o tohle Putin pokusí, rupne Rusko vedví. A jak podle posledních náznaků vidno, už se pokusil. Takže to zhroucení Ruska je aktuální.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

19. 8. 2008 10:59
az bude benzin za 300

tak zase prijte povidat bachorky. Rusko bylo tesne pred rozpadem v 90. letech, za ozraly Jelcina ale ted je na ceste vzhuru. Furt to tam jeste je mizerie ale trend je zrejmy.

Jestli to jde nekde z kopce tak je to predevsim v zapadni Evrope - ta se dobrovolne zene do balkanizace a etnickych valek.

0 0
možnosti
ZK

SID09

19. 8. 2008 13:05
Re: az bude benzin za 300

Zdeseny obcan to přesně trefil - je to i můj názor !!! R^R^R^ 

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

18. 8. 2008 20:30
Podícval jsem se na mapu Ruska

a uviděl jsem několi desítek entických skupin a neruských národů. Když si teď pomyslím, ža každá tato etnická skupina teď bude mít podporu Moskvy ve své snaze o samostatnost, začíná se mi to líbit. Precent je precedent, ne?

0 0
možnosti
DN

DEINONYCHUS

18. 8. 2008 18:57
To jste mě uklidnil,

že se Rusko tak brzy nerozpadne. Už tak se budou lidi špatně dívat na to, co bude v USA po 30.9. a kdyby k tomu ještě měla nastat nestabilita v Rusku. No to by byla hrůza ;-D

0 0
možnosti
PP

Pavlev

18. 8. 2008 17:47
Zvýšení karmy autora?

Rusko je prostě jiná kultura, než ta západní, proto jeho srovnání se západními standardy pohledem člověka, který je zřejmě celoživotně frustrován okupací z 68., musí nutně vyústit v takový kompilát agitace, propagandy anepřesných nebo zcela chybných interpretací dávných i nedávných událostí.

Já jsem v práci trénován na to, abych se pokusil vcítit do svého protějšku. Jaké má cíle, co ho motivuje, jaké jsou jeho silné stránky a slabiny. Jde se do takových detailů, aby se, když se vyhraje obchodní případ, jednalo tak, že se protivník (říká se mu samozřejmě partner) necítil poražen. Je to z toho důvodu, abych sním mohl obchodovat dál, a aby se o mně nevyjadřoval negativně. Protože tady budeme (doufám) ještě pěknou řádku let.

O co jde Vám? Myslíte si, že když budete používat konfrontační tón, tak ten druhý sklapne podpadky? Možná, pokud je protivník slabý, ale tak se Rusko očividně necítí.

0 0
možnosti
PP

Pavlev

18. 8. 2008 17:47
Re: Zvýšení karmy autora?

Jo, ruská kultura je jiná a tupý požadavek, aby se podřídili západním standardům prostě fungovat nebude. Jestli chcete něco změnit, musíte použít jiný způsob, než ke kterému svým článkem navádíte. P.S. Podezřívám Vás, že se tímto populistickým článkem snažíte zvýšit svou karmu autora.

0 0
možnosti
T

tromi

18. 8. 2008 17:45
autor vyjadřuje zbožná přání

ale tak tomu není;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
VH

Totedyne

18. 8. 2008 17:06
autor před duševním zhroucením

Rusko existuje dlouho a je zřejmé, že tu dlouho existovat bude. Jde o stát velmi bohatý na nerostné suroviny, stát který ovládá kosmické technologie, stát který otázku své bezpečnosti nebere na lehkou váhu. Jde o stát, který také dělá chyby, možná méně chyb než USA. Je směšné tvrdit, že Gruzie se od r. 1968 změnila na demokratický stát, Rusko že zůstalo stejné.

0 0
možnosti
KK

moebius

18. 8. 2008 17:22
Re: autor před duševním zhroucením

Jistě, Rusko bude existovat ještě hodně dlouho, ale ne jako imperium a možná taky ne jako jednotný stát a Čečensko není Rusko, možná ani Tatarstán není Rusko a uvidíme jestli je Ruskem taky Sibiř, obzvlášť když tam brzo bude víc Číňanů než Rusů, Čína jim rozdá pasy a pak s poukazem na Osetinský precedens, Sibiř anektuje.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

18. 8. 2008 15:32
Krbálku, Krbálku

Vy mi kradete myšlénky, kterých sám na rozdávání nemám. Naprosto přesnéR^

Můj odhad: Rusko přestává být na dalších cca 20 -30 let (doba životnosti Putina) součástí civilizovaného věta. Západ mezi tím přejde na bezuhlíkovodíkové technologie. Členy G8 se stanou Brazílie a Indie, Rusko bude odejito. Pro celkovou beznadějnost života v Rusku bude pokračovat úbytek ruského obyvatelstva. Až Putin přestane být schopen udržet moč, Rusové dostanou (možná) další šanci.  Ale to bude Rusko zase o něco menší.

0 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1587x
Zajímá mě svět kolem nás, to jak funguje nebo spíš právě nefunguje a hledám způsoby, jak ho učinit funkčnějším.