Nikdy mu nic nedokázali

Paroubek si myslí, že když se nepodepíše na billboardy své negativní kampaně, že lidem nedojde, kdo je autor. V Pardubicích se to moc nepovedlo. Na jednom billboardu byl ještě včera Bohoušek Sobotků se svým slibem 13.důchodu a dnes už tam je „nevolte lháře a podvodníky“.

Samozřejmě je to nedokazatelná „náhoda“, ale věřili byste na náhodu, když to je před okny sociálně demokratického hejtmanství? S úsměvem už dva měsíce sleduju, jak pan hejtman diriguje střídání obrázků na těch pěti billboardech, na které z okna kouká. Před časem tam asi týden viseli véčkaři, samozřejmě je rychle přelepili ve chvíli, kdy se zjistilo, že nebudou spojenci, ale že jsou největší konkurenti, kteří berou ČSSD nejvíc hlasů. Minulý týden už tam proto byly nějaké pomluvy Johna.  Aby se na těch pět billboardů dostala ODS nebo TOP09, na to zapomeňte.

Nebo jiný příklad. Chrudimský autobusák byl asi půl roku oblepený hláškami typu „Vy umíte pracovat, my umíme vydělávat“ nebo „Smutný unavený muž“ nebo „My za nic nemůžem, vy jste si nás zvolili“, až jednoho rána se celý oděl do oranžové. Na jiném billboardu do minulého týdne visely „Sny našich dětí“, dnes tam je „Nikdy mu nic nedokázali“, samozřejmě bez podpisu, bez důkazů, prostě cákanec špíny a nevyvratitelná pomluva druhé strany za každou cenu.

Když se sociálních demokratů zeptáte na autorství, zapírají, zapírají a zapírají, jako při každé špatnosti a podvodu. Pak se diví, že po nich lidé házejí vajíčka, ale jak jinak můžeme náš společný prostor bránit před takovými manipulacemi, demagogií a lhaním?

Ale dnes jsem si všiml, že na mě to má trochu jiný vliv. Jak pořád vidím ty samé billboardy a už mi splývají ty rychle se střídající obrázky na nich, zůstává mi jen celkový dojem. „Nevolte lháře a podvodníky“ velmi trefně popisuje sociální demokraty, „Nikdy mu nic nedokázali“ pak přesně sedne na Jiřího Paroubka. „Smutný unavený muž“ je naprosto jasně Bohuslav Sobotka.

Věřím tomu, že sociální demokraté tyhle volby prohrají a Paroubek dostane padáka. Věřím, že moc a vládu nad touto zemí získají lidé, kteří respektují druhé, dokážou spolupracovat a slušnost je jejich přirozeností. Věřím, tak jako jsem věřil v hokejové zlato a zlatí hoši dokázali, že když se chce a je to od srdce, všechno jde.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kamil Krbálek | úterý 25.5.2010 8:03 | karma článku: 28,91 | přečteno: 1332x
  • Další články autora

Kamil Krbálek

Znalostní revoluce

24.3.2023 v 9:18 | Karma: 8,90

Kamil Krbálek

Na blbou otázku, blbá odpověď

16.12.2011 v 8:07 | Karma: 13,39

Kamil Krbálek

Opravdu USA versus teror 100:1?

13.9.2011 v 9:38 | Karma: 11,96

Kamil Krbálek

Debakl stávky

16.6.2011 v 22:17 | Karma: 24,95

Kamil Krbálek

Jak změnit politiku?

18.5.2011 v 14:33 | Karma: 8,15