Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dolep9am

31. 1. 2010 9:32
Autorovi

Já jen hledím na hloupost českého národa. Tomáš Sedláček ve skutečnosti nic nenavrhuje, pouze malebně popisuje cizí myšlenky a dává je do poměrně chaotického kontextu. U nás v Čechách prostě lidé myslí závistivě a předsudečně. Když řeknu, že jsem také ekonom, studující postgraduál na stejné škole jako Tomáš Sedláček a zároveň jej budu kritizovat, hned se na mě sesypou tisíce domněle morálních pravdoláskovců s tím, že mě žene jen závist a vlastní nenaplněnost. Nemohu, než se domnívat že soudí dle sebe. Mám ale navíc, narozdíl od Tomáše Sedláčka, matematické vzdělání a proto nemohu mlčet. Tomáše Sedláčka jsem poznal jako fajn člověka a mám o jeho lidských kvalitách celkem dobré mínění. Nicméně dělá jednu obrovskou chybu a tou je kritika něčeho, co nezná a s čím měl ve škole problémy-matematiky. Kritika predikčních schopností matematiky je nesmyslná, velmi levná a narozdíl od laického davu, vědě vůbec nic nepřináší.

0 0
možnosti

parat

27. 7. 2009 9:07
Kde je problém?

I přiblblý Škromach už ví, že se má šetřit. Doma na Moravě o tom kváká. Ale když přijede do Prahy, utrácí jako šílený. Bohužel z našich peněz. (Samozřejmě když byli u moci a světová ekonomika šla nahoru) Otázka zní: jak donutit politiky, aby nekradli naše budoucí peníze? Prostě rozdávat jenom to, co nám ukradnou dnes. I toho je dost!

0 0
možnosti

j@ck

27. 7. 2009 9:59
Re: Kde je problém?

priblbly parate, na CSSD jdi nadavat jinam, tento clanek ocividne o 3 rady prevysuje tvou inteligencni uroven

0 0
možnosti

IJNovak

25. 7. 2009 22:45
nádhera, kéž by ji ti nadutí mudrci pochopili

:)

0 0
možnosti

Clara Shot

25. 7. 2009 18:22
Ekonomie a ekonomové jsou naprosto zbyteční, kdyby nebyli,

ekonomika by fungovala stejně, tak jako fungují fyzikální zákony bez fyziků, chemické reakce bez chemiků a vesmír bez astronomů. Ekonomové se pouze snaží vysvětlit a zdůvodnit každý eventuální jev ekonomiky, jako se snaží filozofové vysvětlit principy lidského bytí.

0 0
možnosti

moebius

26. 7. 2009 11:56
Re: Ekonomie a ekonomové jsou naprosto zbyteční, kdyby nebyli,

druhý pohled říká, že bez fyziků by žádné fyzikální zákony nebyly, bez chemiků by nebyly žádné chemické reakce a bez ekonomů by neexistoval trh ani krize - jsou to totiž jen mentální konstrukce, které se znaží zjednodušeně zachytit živou skutečnost

0 0
možnosti

pidla

25. 7. 2009 15:32
Moc hezké myšlenky

i závěry. Obávám se však, že nereálné. V tomto světě nadlouho vládne prostá matematika, Filosofie, to je popelka. Lidem chybí rovnováha ducha i těla, neznají dějiny, nedokáží a nechtějí se z nich poučit, ale to tu taky už bylo.

0 0
možnosti

moebius

26. 7. 2009 11:52
Re: Moc hezké myšlenky

já jsem optimista. Racionalismus se zhroutil tehdy, když lidé pochopili, že to je iracionální víra

0 0
možnosti

da.rock

25. 7. 2009 14:49
Tohle přece už udělal Marx

.

0 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1587x
Zajímá mě svět kolem nás, to jak funguje nebo spíš právě nefunguje a hledám způsoby, jak ho učinit funkčnějším.