Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tonda

10. 1. 2008 12:22
Škoda, že tu nemáme Dextra

Dexter by třeba řekl ... "he is a real bad guy" a šel by se na něj podívat. Dexter rulez R^R^R^

0 0
možnosti

Martin

10. 1. 2008 10:40
Není zájem státu

jak by v normálním státu vypadala revize hospodaření v ČEZu ani si nepřejte znát. Dvacet státních revizorů nastoupí do ekonom.útvarů a hledá vyvádění hotovosti, úhrady faktur proč zaváží uhlí do elektráren Viamont ministra Řebíčka atd. Státní tunely z řady propojených zlodějů. To je náš ČEZ. Odhalí se podezřelé transakce a začnou se manageři zavírat pro závažnou hospodářskou trestnou činnost několika podezřelých pachatelů. To by byl přirozený vývoj za zločiny, které v ČEZu proběhly. Tak ponechat strategické odvětví ve vlivu zlodějů za přikrádání tlupy zlodějíčků, zdroje pro korumpování (přes festivaly)Melčáku a Pohanků- zločiny nadnárodního rozsahu- potřebujeme pořádnou krizi - podnět k hledání příčin a poté nalézt řešení.

0 0
možnosti

Karel

10. 1. 2008 10:23
Energetické nevolnictví s garancí státu

Tragické zjištění a děsivý rozměr má chování Romana a top managerů v ČEZu. Slušní odborníci odcházejí (jsou vyhozeni) nebo při nesouhlasu zastrašováni a vydíráni-technolog násilné a lstivé moci - to je pravá trvář Romana a spol.= normální zloději.

Nejvíce se dozvíte o jeho minulosti z průběhu konkurzů Janky, Škody. Možná přibude i ČEZ za několik měsíců. BIS i NBÚ zřejmě tápou. Vláda kryje podvod století v korporátní sféře. Nikoho to nezajímá??? Nebo v tom jedou všichni až po presidenta? 100 mil pro POGVK je toho nepřímým důkazem!!!

 Chybí nám vůle bránit svůj život. kolaps ČEZu by ohrozil celou republiku - proč by to nezkusili-Roman již ze dvou konkurzů vydělal miliardy, tak si zkusí rozebrat ČEZ.Temelín dostaví s Arevou bez podílu českých dodavatelů. Tak Roman zlikvidoval české strojírenství, že není schopné postavit elektrárnu na klíč.

To je také výsledek vylhaného top managera za 700 mil. odměny. Kdekdo je koupený???ČEZ=evropský ENRON za podpory státu!

0 0
možnosti

Pavel

10. 1. 2008 9:59
Stačilo by .....

kdyby za Stát byly v DR ČEZu normální nezkorumpovaní odborníci. jsou tam normální koupení zloději, co mají zájem co nejvíce nakrást-jedno jak!! Tak zločinou bandu u moci státu v PS a Vlády ČR již douho mít nebudeme. Koncentrace Zlodějů je ve vrcholné politice maximální.

Proč se slušná veřejnost nevzepře zločinému spolčení politické elity, kde si ověřili, že jim vše projde? Vesecká je garant svobody pro zloděje a Korupčníky. To je za 18 let tragický výsledek sametové revoluce

0 0
možnosti

Martin Jirousek

10. 1. 2008 0:04
Stačilo by

Mít možnost odtajnit vynálezy Nikoly Tesly a spousty dalších vědců. Ale energetická, ropná a bůhvíjaká lobby to drží pod pokličkou právě z toho důvodu, že by přišli o své zisky a nadvládu. Studená fůze, motor na vodu a další vynálezy reálně existují. Vypuštěním těchto vynálezů by možná pár lidí zchudlo, resp. nemohli by dál na drancování planety bohatnout. Lidé by se stali energeticky nezávislí, joj, to je pro ně děsivá myšlenka.

0 0
možnosti

Kolombo

9. 1. 2008 19:10
To jste napsal

pěknou ptákovinu. Když mne někdo zaměstná za 50 000 měsíčně a jsem spokojen, kde bude jaká ztráta, jestli výsledek té práce prodá za 200 000? Já to jako ztrátu vnímat nebudu. Kdyby můj zaměstnavatel chtěl, prohlásil by těch 100 000 navíc nad svoje přímé náklady za svou mzdu a zisk by byl nulový. jeho schopnost prodat je totiž taky práce. Potom by to bylo OK? ve firmě je výhodnější tvořit zisk kvůli daním a účetním předpisům. Dřív byl pro majitele firmy  zisk rozdíl toho, co získal a výdajů. Sám si nedávat pracovní smlouvu, jeho příjmem byl "zisk". Někdy větší, jindy menší. Ti, co kupovali, tak činili dobrovolně, stejně tak ti, co se dávali najímat. Ostatní jsou socanské kecy.

0 0
možnosti

Martin Jirousek

9. 1. 2008 23:55
Re: To jste napsal

Pro Vás taky. Platíte státu za elektřinu nepřímou daň. Čím dražší produkt, tím vyšší je ta daň.

0 0
možnosti

Martin Jirousek

9. 1. 2008 18:34
Jinak

Kdyby byl zisk ČEZ poloviční a spotřeba energie stejná, tak za uměle vytvořený zisk by občané mohli buď nakoupit zboží a tím dát podnět k další výrobě, nebo peníze ušetřené ze zisku čezu investovat ať už v penzijním připojištění nebo stavebním spoření. Nebo by polovinu zisku ČEZ investoval na zlepšení ochrany životního prostředí nepřímo -  s lacinější elektřinou by mohlo více domácností přestat vypouštět do ovzduší zplodiny z nekvalitního uhlí a přejít k vytápění například přímotopy. BTW, podnikání je činnost za účelem tvorby HODNOT a zisku. :-)

0 0
možnosti

Nefin

9. 1. 2008 19:10
Re: Jinak

Kdyby byl zisk poloviční, do státního rozpočtu by přišla polovina zisku z dividend. Obraťte se na politiky ať přednostně zisky z ČEZu i nvestuje na zlepšování ovzduší, to bych pochopil. Ale dávat je do stavebního spoření? A co ty co jej nemají?

Je smutné, že řada lidí vidí jen spoustu peněz co někdo produkuje a socialistická zažranost jim velí hledat způsob a cestu jak se k nim dostat. Co člověk, to další hloupý návrh jak urvat alespoň kousíček, že?

0 0
možnosti

Bedrich

9. 1. 2008 16:03
Zisk není tím hlavním kritériem

"hmotné zainteresovanosti" Romana a spol. Je jím zvyšování tržní hodnoty akcií. Samotný zisk je potencionálně příjmem státního rozpočtu ve formě daní ze zisku a vyplacených dividend, pokud hlavní akcionář český stát na valné hromadě o výplatě rozhodne.

Zainteresovanost na tržní hodnotě akcií u ČEZu je problematická nejen z důvodu majority státu, ale především díky nákupu vlastních akcií do majetku ČEZu /vykupuje minoritní akcionáře, čímž sám zvedá cenu/.  V USA po kauze "Enron" top manager může své motivační akcie prodat až po několika letech po opuštění postu.

0 0
možnosti
FF

foxy2

9. 1. 2008 16:20
Re: Zisk není tím hlavním kritériem

Podnikani je cinnost za ucelem zisku.

0 0
možnosti
AK

ak1975

9. 1. 2008 16:02
prachy

prachy si do hrobu nevezme,, všichni jdeme do pece nazí a studení

0 0
možnosti
OK

Ondra

9. 1. 2008 15:53
rukulíc

napsal jste to hezky pro důchodce co nadávají že se zase zdražuje. Napsal jste to hezky aby si lidi řekli - no ten chlap má asi pravdu, tak by to mělo být jak to píše. Ale musím vás zklamat, je to skutečně hodně jinak než píšete. Ale nebojte, minimálně poplácání po ramenou se vám tu dostane...

0 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1587x
Zajímá mě svět kolem nás, to jak funguje nebo spíš právě nefunguje a hledám způsoby, jak ho učinit funkčnějším.