Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

An amen-Si

22. 2. 2008 19:43
Mily Kamil, hladam Vas... ozvete sa mi hned ? 0949 357 949

0 0
možnosti

jája

25. 1. 2008 10:11
a zase brečíte....

Pane autore,mě taky nezajímá,co si koupíte za vaše sociální dávky - to je vaše věc.Prostě církvi bylo něco ukradeno,zničeno,zanedbáno a pokud chceme tvrdit,že žijeme v právním státě, tak to musí být také vráceno.To,že nejste věřící,jen jenom váš problém.A jinak v církvi je srandy kopec.Potíž ale je v tom,co považujete za legraci vy. Pokud má bejt sranda se vožrat a převracet popelnice,případně se poprat a rozbíjet výlohy a dělat kravál, tak joko to sledujeme u fotbalových fanoušků     -   tak to pak je v církvi opravdu velice smutno.

0 0
možnosti

BH

24. 1. 2008 17:18
Vaše 4 zásady

Vážený pane Kamile,

přečetl jsem si Vaše 4 zásady a Váš článek. Jednou z Vašich proklamovaných zásad je - cituji: "nevytvářím si žádné domněnky". Ve Vašem článku jste však prezenoval spoustu vlastních domněnek. Jednoznačně píšete o něčem, co neznáte, k čemuž jste se vlastně i sám přiznal např. slovy "Nejsem příliš kovaný..." nebo "Jednou jsem tu slavnost viděl ...". Jednu větu jste dokonce začal slovy: "Domnívám se ...".  Nic proti domněnkám obecně, ale buď své domněnky prezentuju a pak netvrdím, že si žádné domněnky nevytvářím - nebo si žádné domněnky opravdu nevytvářím a pak je ani nemohu prezentovat.

Jinak Vám přeji vše dobré a doufám, že si tento můj komentář podle jiné ze svých zásad nevezmete osobně.

0 0
možnosti

Glock

24. 1. 2008 19:32
Re: Vaše 4 zásady

když by měl tyto 4 zásady dodržovat, tak nenapíše ani řádek. ;-D

0 0
možnosti

Pavel Klíma

24. 1. 2008 16:31
Církev - zrušit a rozpustit !

Církvím bych leda nasral. Ty peníze bych dal rodinám s dětmi a ne flákačům, co vypadají jako straišdla a z nudy osahávají malé chlapce.

0 0
možnosti

Honza

24. 1. 2008 16:23
Milý pane,

vaše starosti bych chtěl mít. Váš článek je jen pokračováním dokola omílaných bludů lidí, kteří v kostele v životě nebyli, nesetkali se nikdy s žádným knězem a tak ani neznají jeho názory na svět, neví že ho při kázání kněz mudrlantsky nepoučuje, atd. atd. Možná by bylo dobré někdy do toho kostela zajít a přesvědčit se na vlastní oči. Třeba do Komunitního centra na Slunečním náměstí na Praze 13. Tam byste viděl, že v kostele je srandy kopec, páteři jsou příjemní moderní lidé, kostel je každou neděli narvaný k prasknutí a ty peníze které církev dostane  budou ve správných rukách. Je mnoho potřebných lidí. Pokuste se nedívat na věc očima vychcaného čecháčka, který ví že když se dostane k lizu tak toho musí co nejvíc sežrat aby na druhé nedej bože něco nezbylo!

0 0
možnosti

Stará kára

24. 1. 2008 16:25
Re: Milý pane,

To mluvíte taky o sobě?  Tedy pokud vychcaností rozumíte obecnou vlastnost lidí, sídlících v České kotlině.

0 0
možnosti

deinonychus

24. 1. 2008 16:19
Pozitivní zpráva

Já to vidím pozitivně v kontextu toho, že dnes jim stejně dáváme úplně stejnou částku, jen se o tom nemluví jako o dluhu a už bohužel ani nebude. Nyní se jim roční platba začne odpočítávat z uvedené částky a až vyčerpají, rozuměj prožerou, ty stovky miliard, tak už jim stát nic dávat nebude. Pak buď církev zanikne, nebo si najde jiný zdroj příjmů. Dnes jim to jednorázově zarazit nešlo, protože se oháněli právě tím majetkem, co jim komunisti zabavili. Církev tvrdila, že si to ukradli dřív a tak na to mají nárok. Teď jim to bude vráceno a žádné další nároky už nebudou moct požadovat. A nic za to nepostaví, protože je to opravdu stejná hodnota, kterou prožírají i dnes.

0 0
možnosti

deinonychus

24. 1. 2008 16:23
Re: Pozitivní zpráva

Ještě doplním, že už jsem slyšel, že ty polnosti obratem prodají,  že na nich hospodařit nebudou a o pronájem prý nebude zájem. Stržený peníz si rozdají na odměnách. V podstatě jsou ekonomická jednotka, jenom nevytváří hodnoty, takový RaJ, poskytují služby, co o tom, že o ně není velký zájem. ;-)

0 0
možnosti

káča

24. 1. 2008 16:11
Pane Kamile,

...především si nemusíte lámat hlavu nad tím, co se SVÝM majetkem církev bude dělat nebo nebude. I kdyby za všechen nakoupila krepový papír, je to zcela její věc.

Málokdo se pozastavuje nad tím, že byl majetek, který byl zabrán v minulém režimu, navrácen potomkům tehdejších majitelů, a i dosti velké majetky, nemovitosti, pozemky, lesy a polnosti třeba potomkům šlechticů. Chtěl byste i těmto majitelům mluvit do toho, jak s navráceným  majetkem budou hospodařit? Nebo na církev musí být jiný metr? A proč, prosím Vás? 

0 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1587x
Zajímá mě svět kolem nás, to jak funguje nebo spíš právě nefunguje a hledám způsoby, jak ho učinit funkčnějším.