Prodám pozemek nedaleko Prahy. Zn. Nevím co s ním

Patřím mezi pravidelné čtenáře různých vývěsek a oznámení. Při dnešním čtení obecní nástěnky mne zde zaujal jeden z inzerátů. Naše obec, nalézající se 30 km od Prahy, nabízí k prodeji pozemek určený pro výstavbu bydlení. Což o to, lokalita je to zajímavá. Ku Praze blízko, krajina je velmi pěkná, i cena zněla moc lákavě, celé 3000 Kč. Jen jedna věc mě na této nabídce zarazila. Pozemek má rozlohu 10 m2.

Na co je možné využít takový pozemek? Ve stavbě rodinného domku by mi asi nikdo nebránil, neboť i sama obec deklaruje, že pozemek je určen pro takové využití. Ale představa, že se nechám inspirovat japonským stylem a postavím si, sice v základech malý, avšak do výšky velký dům, mě příliš neláká. Při stavbě domečku pouze o jednom či dvou poschodích mě zase děsí představa nedostatku místa, do kterého bych vměstnala všechny mé knihy, oděvy a další nezbytnosti.

 
A což teprve, pokud si sousedé postaví hlavu a budou trvat na tom, že jakákoliv stavba musí stát minimálně 3 metry od hranice pozemku (alespoň dříve takováto možnost byla a umožňovala jí naše legislativa, nevím, jak je tomu nyní). To mi potom toho místa už moc nezbude a nepostavím si tam ani suchý záchod.

 
Jak vlastně takový pozemek o rozloze 10 m2 může vypadat? Jedná se o čtverec, který má přibližně tři na tři metry? Tam by nějaký maličký domeček bez zahrádky a bez boudy pro psa mohl klidně stát (při dobré vůli mé i případných sousedů). Nebo se jedná o obdélník o rozměrech dva na pět metrů? Vzhledem k tomu, že jsem z inzerátu pochopila, že pozemek leží u místní komunikace, tak by se na něm v tomto případě dala postavit pěkná čekárna na autobus, kterou bych za „těžký peníz“ pronajímala různým dopravním společnostem.

 
Ale vítěznou variantou je pro mě poměr stran pozemku jeden na deset metrů. Na takovém úžasném kousku země by se dala vybudovat skvělá dráha. Nahoru bychom dali jen malou stříšku. V létě by se tu hrál bowling pod širým nebem, no a v zimě by sem jezdili zájemci z blízkého i dalekého okolí na curling. Prodávali bychom horké svařené víno a všichni by si užívali zábavy na čerstvém vzduchu.

 
Tak já to jdu zjistit na obecní úřad. Pozeptám se na detaily a dám vám vědět. Snad jim nebudou vadit mé podnikatelské záměry. A jestli tu bude opravdu dráha pod širým nebem, jste všichni předem zváni.

Autor: Daniela Kraydlová | úterý 28.8.2007 17:29 | karma článku: 14,82 | přečteno: 1566x