Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

sir Humprey

10. 5. 2009 9:57
Jumbiku - karma!

:-)

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

9. 5. 2009 20:59
Názorově jsme na stejné lodi, ...

... jen to hloupé přihřívání laciné polívky o poslaneckých platech se mi nelíbí... Podle mně by poslanec republikového parlamentu mohl brát klidně o řád vyšší plat (tj,. ve stovkých tis. Kč) a stále by to bylo rozumné a morální vzhledem k důležitosti jeho rozhodnutí (vždť tvoří zákony, které ovlivńují stamiliardy a svobody a práva miliónů). V Evropě poslanci berou vesměs mnohem více (i po přepočtu k živ. úrovni). U nás je jeho plat někde pod úrovní náměstka středního podniku.

S růstem platu poslanců by také mohla klesat chuť si přivydělávat bokem např. sezením v různých dozorčích radách, nebo by se zvýšením zájmu (a konkurence) mezi samotnými kandiáty  mohla o chlup pohnout k lepšímu jejich morální disciplína a politická kultura... což by bylo prima, byť to tak jednoduše zase nechodí...

0 0
možnosti
JP

sir Humprey

10. 5. 2009 9:56
Re: Názorově jsme na stejné lodi, ...

řek bych,že to je o NÁHRADÁCH - nikoliv o platech

0 0
možnosti
V

veskawesi

7. 5. 2009 18:48
zabavne je

ze zadny volic CSSD a to ani na internetu, vam neoduvodni, proc by chtel progresivni dan. jen nejake reci o tom, ze je to tak i ve svete. nebo ze ti vice vydelacajici vice vyuzivaji statni sluzby (???????) podle me je odpoved ano, skutecne jsou tak zavistivi a zalikajici se vztekem, ze maji min, nez jini.

0 0
možnosti
Z

Zapata

8. 5. 2009 19:14
Re: zabavne je

Stačí se podívat na státy, kde jsou velké rozdíly mezi příjmy obyvatelstva a jak se v nich žije. Myslím, že v takových zemích byste žít asi nechtěl. Domy obehnané ostanatými dráty, na ulici nemůžete ani ve dne, natož po setmění, to je potom ta pravá svoboda. Hlavně, že ušetříme pár korun na daních.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

7. 5. 2009 16:05
Ano, jsme

a jak "drtivě" uvidíme zanedlouho.:-(

0 0
možnosti

vodní želva

7. 5. 2009 13:28
Progesivní daň.

Je to politická věc a já proti progresivní dani nemám jedinou námitku. Jediné, co je na tom asi podle autora špatně je to, že to prosazuje ČSSD. Myslím, že progresivní daň funguje ve všech vyspělých demokratických zemích na světě, jenom my zase musíme plavat proti proudu. Abysme se jednou neutopili.

0 0
možnosti
JH

NáhodněProcházející

7. 5. 2009 13:33
Re: Progesivní daň.

Mohu se zeptat z jakeho duvodu zadate progresivni dan u dane z prijmu fyzickych osob, kdyz ostatni dane jsou s rovnou sazbou dane ci rovnou dan na hlavu?

Jen by me zajimalo, zda to ma nejakou logiku ci opodstatneni?

0 0
možnosti
PM

kimos

7. 5. 2009 12:20
PLus prestante blobolit o bide v CR

jestli chcete videt bidu , jedte na KUbu, do Afriky, Asie apod...nikdy v historii jsme se nemeli materialne lepe a to tvrdi se vsi vaznosti! JIdlo levne, dydleni taktez, doktor zadarmo...

0 0
možnosti
PM

kimos

7. 5. 2009 12:19
socialni spravedlnost v podani CSSD

je, kdyz aparatcici CSSD maji vic nez vsichni ostatni...:-) uplne normalni socialismus....

0 0
možnosti
JA

SocPredator

7. 5. 2009 11:30
Nejsmutnější je

... že ČSSD v rámci tohoto zrovnoprávnění hodlá podporovat parazitismus a neschopnost zvyšováním sociálních dávek. Takže pokud vyhrajou volby, tak to vidím na občanskou válku nebo stát v bankrotu

0 0
možnosti
RK

Radek0075

7. 5. 2009 11:13
Má to vadu na kráse.

V civilizovaných zemích být úspěšný znamená mít práci a tu dělat dobře. Nezáleží na tom jak moc jsou rozevřeny nůžky mezi sociálními skupinami, ale kde se nachází ta spodní hranice. Mělo by být samozřejmostí, aby člověk který poctivě pracuje uspokojil svoje základní potřeby + něco na víc. Pokud občan nebude muset přemejšlet jestli si může dovolit si koupit nové boty, nebo jestli mu vydržejí ještě ty dva roky staré, tak pak mu bude naprosto jedno jaké příjmy má někdo jinej. Jenže do té doby......:-©

0 0
možnosti
JM

nominativ

7. 5. 2009 12:39
Re: Má to vadu na kráse.

docela výstižně řečeno.A jak moc jsou nůžky rozevřeny vypovídá něco i o morálce, ale spíše  mravnosti společnosti

0 0
možnosti
ML

m. l.

7. 5. 2009 10:48
Buhužel

máte pravdu. Jinak by nikdy nemohla být před lety zvolena KSČ a nyní vlastně ani ČSSD s programem založeným na stejných myšlenkách, snad jen ne tolik radikálně pojatých.

Bohužel to nedochází vůdcům pravicových stran aby upravili svoji volební kampaň tak aby byla srozumitelná právě takto smýšlícím lidem. Už vidím průměrného českého závistivce jak volí Řešení a Rozum :-)))

0 0
možnosti