Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

baloun

8. 4. 2010 7:32
Dokonale výstižné :-)

Včetně toho, že to celé vůbec není o Paroubkovi. Ten bude mít svou armádu "obyčejných lidí" - přesně takových, jaké jste popsal - vždycky jistou.

Problém je v tom, proč se Topolánkovo vedení ODS pustilo do boje o takové voliče. To byl tah naprosto nepochopitelný a tenhle boj předem prohraný. A to se také potvrdilo. Ale co čekat od Ivana Langera a podobných, kteří nikdy nepřišli do kontaktu s běžným životem, od studií sedí v parlamentu a myslí si, že tam sedí celý národ... Od ODS se odklánějí lidé vzdělaní, sebevědomí, schopní vlastního úsudku a kultivovaní. Zatímco "obyčejní lidé" se cítí silní v kramflecích, protože jejich tvrdé jádro zůstlo neotřeseno. Což mají za důkaz potvrzení své demagogické pravdy. A odulý Paroubek jásá, jak je skvělý vůdce, bez zbytečné neskromnosti, jak dodává :-)

Nicméně podíl vzdělaných lidí vzrůstá a pokud se objeví charismatický a schopný kultivovaný politik proti Paroubkovi, půjdou za ním. A on se objeví, je to jen otázka času. Howgh.

0 0
možnosti
B

brnl

26. 3. 2010 15:39
No položme si otázku, co je takový normální HC

volič ODS (tvrdé jádro ODS), počítač zapnout umí, sic rozumu mdlého ale má vysvědčení nebo diplom z nějaké placené humanistické školy, rád chodí v pracovní době nadávat na diskuze na Paroubkovic voliče. V podstatě se tenhle HC domnívá že nějací lidé ve fabrikách, řemeslníci, popeláři jsou v podstatě budižničemové kteří kteří mu  jen zbytečně užírají z jeho mzdy a je přesvědčen že by všechno naprosto dobře běželo i bez nich, druhý typ HC je pan podnikatel, ten bývá přesvědčen že on je ten dobrotivý co té chásce dává práci, a ti lemplové by mu měli za tu práci každý den líbat nohy a ruce. No zkrátka jak by řekl Topolánek jako šéf ČSSD kaviár, krevety, krást, lhát, podvádět a s papulou umazanou od kaviáru závidět někomu knedlozelovepřo.

Autore vy jste zřejmě absolvent nějaké humanistické fakulty, tedy parazit bez rozumu horší než jsou ti lidé na dávkách, vy kdyby nebylo těch opovrhovaných Paroubkovic voličů vy byste byl určitě ten první co by zdechnul v odpadcích a špíně.

0 0
možnosti
B

brnl

26. 3. 2010 15:43
Re: No položme si otázku, co je takový normální HC

Ještě bych k tomu poznamenal že nejsem volič Paroubka ale na rozdíl od jednoduchého autora si práce těch Paroubkovic voličů vážím a že toho Paroubka jdou volit tak to i lidsky a rozumově chápu, těžko po nich chtít aby se chovali jak idioti a šli volit Topolánka. 

Chápu  že i oni chtějí slušně žít.  

0 0
možnosti
LM

Aaron71

25. 3. 2010 17:20
Ostré ale trochu černobílé

Příliš si věci perzonifikujete. Paroubek je figurka.

0 0
možnosti
I

Ilja.Kraval

25. 3. 2010 20:58
Re: Ostré ale trochu černobílé

jenomže článek není o Paroubkovi, ale o cílené skupině jeho volební kampaně, tedy komu je kampaň současné ČSSD vlastně určena a koho má cíleně oslovit.  :-)

0 0
možnosti
KN

Karel Pipin

23. 3. 2010 18:49
Autorovo totalitní myšlení

Vykreslil jsi svůj obraz nepřítele.

Neznáš asi moc lidi, možná máš zdravotní problémy, ale do "Paroubkova voliče" jsi si naprojektoval vlastnosti, kterých se sám demonstrativně štítíš. Otázkou je, jak moc tyto vlastnosti se dotýkají Tvoji osobnosti a proč máš potřebu tak demonstrativně dávat najevo, že Ty jsi "jiný".

Místo toho, aby jsi přemýšlel o sobě, tak jsi udělal to, co dělá malé dítě nebo hloupý člověk. Tyto negativní vlastnosti vyzvracel na někoho, na koho ve svých očích můžeš zvracet.

0 0
možnosti
JV

Jan Vrana

24. 3. 2010 1:40
Re: Autorovo totalitní myšlení

Vy asi podle estebackych manyru nebudete autoruv pritel, tak proc mu tykate? Ze by "obycejny clovek"? Na rozdil od Vas povazuji clanek za velice vystizny, i kdyz (opravnene) trochu depresivni. Vlastne jej neni treba ani cist- staci si precist diskuzni prispevky pod nim. Obycejni lide naseho "genia prumernosti" se predvadeji naplno. Autorovi spilaji, a zaroven potvrzuji, ze ma ve vsem pravdu. 

0 0
možnosti
PH

petrph

23. 3. 2010 15:41
Takového voliče by si měla pravice považovat

Umí pracovat s počítačem, s internetem,sleduje politické události kolem sebe a začleˇˇnuje se do internetových diskuzí.

Poctivě pracuje, ba je si vědom ceny své práce, takže odmítá pracovat za minimální mzdu a tvrdě, prostřednictvím odborů vyřaduje zvýšování své mzdy v závislosti na inflaci.

Ba co více, tento člověk své peníze ani nepropije ani nerozhází za blbosti, on je prosím investuje!!

Rozumí hokeji, a vidí jak se mladí hráčí rozprodávají pod cenou do kanadských  druholigových celků. Pokud by místo toho pár let vyzráli v naší lize, mohli by, (i třeba s tituly mistrů světa) požadovat a dostávat mnohem víc.Ale, každý svého svého štěstí škůdcem jak říká pravice, a o zákazu nemluvil ani Paroubek.

Pravda myšlení bolí, ona těžká práce taky, a není divu že mezi Paroubkovi stoupence patří generace které svýma rukama tuhle společnost vybudovaly, a teď se ptají, kam jí současná demokracie, po 20 letech přemýšlení dovedla. ...

0 0
možnosti
I

Ilja.Kraval

24. 3. 2010 12:38
Re: Takového voliče by si měla pravice považovat

cituji: "Pokud by místo toho pár let vyzráli v naší lize, mohli by, (i třeba s tituly mistrů světa) požadovat a dostávat mnohem víc."

A jak kromě zákazu toho docílíte, že to bude takto, jak si přejete? :-) 

0 0
možnosti
VT

Paegavel

23. 3. 2010 13:53
Tento článek je jen suchá a strohá realita !

Znám pár voličů ČSSD a přesně takoví jsou ! Každý z nich má z popisu Ilji něco shodného, je to smutné, ale je to tak, že tihle lidé jen proto, že jejich víc nám určí příští vládu :-/

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

23. 3. 2010 13:52
Paroubkův

Obyčejný člověk je vnímán jako slušný člověk. Urážkami slušných lidí se jejich hlasy nezískávají.

0 0
možnosti
I

Ilja.Kraval

24. 3. 2010 11:39
Re: Paroubkův

hlasy nevzdělaných se mají získat pouze  jejich vzděláním a zvyšváním všeobecného rozhledu a ne jejich oblbováním a hraním na pudy závisti.  :-)

0 0
možnosti

thx

23. 3. 2010 13:04
není Ilja

rujské jméno?

0 0
možnosti
D

da.rock

23. 3. 2010 13:05
Re: není Ilja

Tatínek asi přijel na tanku.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

23. 3. 2010 12:29
Někdy mám neodbitný pocit,že někteří

autoři jsou ve skutečnosti z ČSSD.

Jak jinak si mám vysvětlit tak slaboduché články né-li urážek.

Pro co to píšete?K zasmání to je,ale k hořkému,jak máte omezený rozhled.

Někdy se děsím představy,že by ČSSD  dávala na svých stránkách odkazy na takové články,jako ukázku smýšlení jejich odpůrců.

0 0
možnosti
P

pesimista

23. 3. 2010 12:37
Re: Někdy mám neodbitný pocit,že někteří

Minulý týden jsem tu dostal poučení, že sem chodí převážně stoupenci české pravice (ODS i TOP moc pravicové nejsou, spíš populistické) a disktovat zde nad programy je zbytečné. Takže mi to spíš zde připomíná společnost, kde se jednotlivci utvrzují nad svou jedinou pravdou o své vyjímečnosti; kdysi jsme tomu říkali, že dotyčný duševně onanuje;  

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

23. 3. 2010 12:27
moc prosím diskutující

aby si vždycky přečetli, co že to posílají do světa. Tato diskuse, stejně jako všechny podobné, velice připomíná spory dolňáků s horňáky.  U těch také nikdy nebylo zřejmé, jaká  je  podstata (říkalo se, že horní Mařka měla techtle s dolňákem Pepou a on jí potom nechal), ovšem u  muziky se vždycky  poprali. Tady  to obyčejně začíná quasiargumentem, pak přijdou silnější výrazy, u těch  se to ale  nakonec zarazí, protože facku nelze internetem poslat. V celé té vřavě nenajdete za nehet smyslu - a přitom, pokud něco opravdu potřebujeme, tak je to rozumný rozhovor. Aby nám páni, deroucí se do naší přízně vysvětlili,  j a k  že to chtějí udělat, proč je právě jejich plán rozumný a tak dále. A prosím, neříkejte nikdo, že lze  tyhle informace najít v "programech". Nelze - nebudu se nedotýkat ČSSD, to je nevhodné - jak chce pan John zařídit internetovou demokracii? -  to jen například. A myslí si pan Svoboda, že problém heren je právě teď to, co se musí řešit, i kdyby na to měla padnout vláda?

0 0
možnosti
D

da.rock

23. 3. 2010 12:32
Re: moc prosím diskutující

Máte pravdu, internet mnohé vybavuje jednak odvahou, jednak radikalizuje jejich názory.

Věřím, že ani pan Kravál by tyto své názory nechtěl říct do očí třeba propuštěným sklářům někde v Boru.  Nejspíš by mu to asi přišlo nevkusné urážet lidi v těžké životní situaci a jednak by taky mohl chytit jednu sousedskou po papuli.

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4099x
autor také bloguje na téma objektové programování a modelování informačních systémů pomocí UML na

zive.cz

Seznam rubrik