Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

palmic

21. 5. 2009 8:53
Moc pekne jste to prikraslil

Ono to s tim Petrem nebude tak zhave, spis stravi cele prazdniny nekde v hospode u piva ;-)

0 0
možnosti
JH

jirha

21. 5. 2009 8:46
Neetika

To je to jediné co za tím stojí. Češi odpradávna neměli příliš velkou důvěru ve velké akce. Proto v Čechách převládal drobný podnikatelský sektor. Táhne se to celou historií jak jsme se chtěli vždy zbavit těch co měli majetek. Husitství se také zvrhlo především na boj s majetnými a bohužel díky nejprve osvícenecké propagandě a následně komunistické glorifikaci se dnes učíme o této době víc nesmyslů než pravdy.

Později se toho chytili ti co chtěli rozbít R-U a na pranýř vystavili německé velkopodnikatele. Vyhnali jsme je z Čech a v roce 1919 se nám to málem vymstilo státním bankrotem. Ustáli jsme to díky pracovitosti živnostníků ale už ve 30-tých letech jsme zase hledali viníky v bohatých. Za fašismu jsme začali udávat jak na běžícím pásu a hlavně ty co měli nějaký majetek. To jak se to zvrhlo po roce 46 už ani není třeba komentovat.

To co nám primárně chybí je úcta jednoho ke druhému. Schopnost těch nahoře si vážit práce těch pod sebou a na druhou stranu pochopení u těch chudých

0 0
možnosti
JH

jirha

21. 5. 2009 8:54
Re: Neetika II

za co mají být bohatým vděčni.

Bohužel stávající politické strany dělají vše pro návrat těch nejhorších pudů.

Když ODS navrhovala rovnou daň byl jsem proti i když jsem si tím výrazně polepšil. Důvodem je mé přesvědčení o tom že tento krok je demagogicky zneužitelný. A to se přesně stalo. Snaha ořezat sociální výdaje byla ODS-kou prováděna přímo kriticky necitlivě a právě proto to dalo levici do rukou argumenty. Většina argumentů je sice populistických ale směřuje k 60-ti procentům voličů kteří nemají chuť nebo zájem poslouchat více.

Problém je tedy stále stejný. Jak vysvětlit chudým že bohatý nechce platit příživníky. Odpověď je prostá umožněme bohatým aby byli aktivní. Pokud budou aktivní budou platit nízké daně pokud budou pasivní (budou kumulovat nebo investovat) zdaňme je a daň můžeme omluvit tím že si platí ochranu svého majetku.

To ale co chce udělat sociální demokracie není progresivní zdanění to je snaha vyvolat histerii aby se mohl okrást kohokoliv.

0 0
možnosti

Milan_Seliga

21. 5. 2009 0:06
To není sociální spravedlnost...

Jde o pouhou a klasickou českou závist aneb Kdo má peníze, ten je určitě ukradl. A ideální by bylo, kdyby všichni brali stejně. Jak člověk zametající ulice, protože na základní škole akorát tak kouřil a propadal tak manažer firmy.

0 0
možnosti
OF

chytry chlap

20. 5. 2009 13:25
Příběh ze života... (1)

Mám syna. Je mu 16 a hrozně si přál nový nadupaný notebook. Protože však jsme slušná rodina, co si vždy musela na vše co chtěla pořádně vydělat, tak i svého syna vychovávám, aby si věci, které chce zasloužil. Proto celé minulé léto chodil na brigády a vydělával si v pekárně. Ráno vstával ve 5 aby pak odpoledne mohl jít ještě na sběr jahod. Kamarádů a prázdnin si moc neužil, ale když jsme viděli, že to se svou snahou myslí vážně, koncem prázdnin jsme mu nový NB koupily a ještě jsme ho poslali alespoň na 14 dní s bratrem do hor na Slovensko se slovy, že to má jako dovolenou. Martin dokonce i dobře pochopil, proč musí platit daně a začal napomínat dospělé, kteří na ulici odhazují vajgly, které se pak z jeho daní musí uklízet. Protože ho baví IT při škole pak opět začal chodit na brigádu, aby si vydělal na poměrně drahý kurz 3D grafiky, které se věnuje již několik let....

0 0
možnosti
OF

chytry chlap

20. 5. 2009 13:25
Re: Příběh ze života... (2)

Od nového roku tento kurz navštěvuje a je na něm vidět, že dělá obrovské pokroky. Dokonce si našel i novou brigádu a dělá úpravu grafiky pro jednoho webmastera. O prázdninách by chtěl opět pracovat, aby si vydělal na další kurzy, protože podle jeho slov je to jediné smysluplné snažení.

Bohužel však před časem začal chodit ze školy nějaký pomlácený a dost smutný. Nezdálo se mi to a tak jsem se ho zeptal co se děje. Odpověď mě dost překvapila. Kamarádi se mu totiž nejprve v létě smáli, že musí chodit do práce aby si vydělal na NB. Pak se smáli, když chtěl vydělával na IT kurz. Pak se smáli, když po škole chodil znova do jiné školy. A nyní už se nesmějí, ale šikanují ho, protože prý má všechno co chce a je z bohaté rodiny, kde mu všechno koupí. Dokonce ho nutí, aby jim kupoval cigarety a nazývají to "progresivní zdanění"...

0 0
možnosti
FK

drunek_angel

20. 5. 2009 12:47
levicaci

Paneboze, tady se to tou levicackou chatrou jen hemzi. Makam denne 12-16 hodin vcetne sobot a obcas nedeli. Jsem programator, mam PhD. Docela by me zajimalo jakym pravem mi stat bere 50% vydelku. Pokud to Paroubek vyhraje a zavede progresivni dan, tak si necham penize z projektu na PayPalu, vubec je neprivedu do republiky a tim padem je nebudu danit. Uzijte si to, socky ;-)

0 0
možnosti
H

hnupobijce

20. 5. 2009 14:07
Re: levicaci

Co dodat,hamizny,paraziticky blb.Rv.

0 0
možnosti
H

hnupobijce

19. 5. 2009 22:08
Zajimalo

by mne kde jste cetl ze ... ČSSD tuto situaci rozdílných příjmů nazývá sociální nespravedlností.Byly snad dokonce za komunistu stejne prijmy ?

0 0
možnosti
H

hnupobijce

19. 5. 2009 22:29
Re: Zajimalo

Co vas vede k tomu ze rozdeleni prostredku firmy soukromnikem pokladate za naplneni spravedlnosti v prerozdelovani hodnot na tolik ze se dovolavate nedotknutelnosti tohoto systemu?Neni to spis lakota?Je to pouze system nic vic,nic absolutniho jelikoz doufam ze jako sam vite ze tato zeme se vsemi zdroji nema vysadne majitele.Existuji pouze systemy ktere se snazi o co nejlepsi prerozdeleni techto zdroju.

0 0
možnosti

Centrotoma

19. 5. 2009 19:11
A nejhorší je, že

to je do písmene pravda.

0 0
možnosti
JH

Profesor_Nula

19. 5. 2009 15:46
Problémy se čtěním?

Vážení naučte se číst ;-D Pavel = ten chytrý, pilný, snaživý. Petr = ten neobdařený a závistivý kasař z Tesca. Nechápu jak může někdo zasvěceně diskutovat o článku autora aniž by si zapamtoval elementární skutečnosti/fakt z článku. :-P

0 0
možnosti
TP

Blamik

19. 5. 2009 16:55
Re: Problémy se čtěním?

a vtip je v čem?

0 0
možnosti
TP

Blamik

19. 5. 2009 12:59
Dost slušný blábol.....

člověku by se chtělo říct že by bylo dobré se těch nešikovných Pavlů zbavit. Aby zbytečně nezabírali prostor pro ty úspěšnější co?

Řeknu Vám to takhle: Jsem Petr, tedy alespoň podle toho výčtu který jste výše popsal. A je mi celkem jedno že zdaňuji svůj příjem dvakrát. Dokonce je mi i jedno že si platím dvojí zdravotní pojištění. Mám se totiž rád a potrpím si na "svoje jistoty". Možná jen nejsem tolik nenažraný. Peníze vydělávám abych je nějak užil a při té práci se dobře bavím takže mi pracovat nevadí, ale rozhodně je nehodlám ukládat ve strožoku.

Abych byl přesnější, beru to tak že svým dílem přispívám třeba kolegovi který se ne vlastní vinou dostal tam kde pomoc potřebuje. Je mi putna pokud půjdou peníze těm kdo je opravdu potřebují. Co mě se.e víc jsou ty peníze o které mně stát připraví zlodějskými prsty volených zástupců. Tedy méně mi vadí sociální rovnost, i vám se může stát že na ní brzy budete odkázán. Za to mně přímo dráždí asociální drzost porovnávání sociální prospěšnosti.

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

19. 5. 2009 13:03
Re: Dost slušný blábol.....

R^:-)

0 0
možnosti

mokikin

18. 5. 2009 22:50
Souhlsím s vámi...

... již jsem od několika podnikatelů slyšel, že pokud projde progresivní daň, tak buď přesunou svoji firmu jinam a nebo firmu úplně ruší = lidé, které zaměstnávají přijdou o práci. Ale na druhou stranu je pravda, že je zde mnoho vychcánků, kteří mají "nelegální" přijmy a na takové by bylo potřeba si posvítit. Bohužel politika levice je "Vyděláváš hodně? - tak to určitě kradeš" :-/

0 0
možnosti
NG

hnedka_zdrapana

19. 5. 2009 12:43
Re: Souhlsím s vámi...

Tak firmy pokud vim v CR nikdy nemely progresivni dan a ani CSSD to snad nenavrhuje (soudim z toho co jsem cetl, na TV se nedivam). Takze ten, kdo bude poskozen jsou jen a pouze zamestnanci.

0 0
možnosti