Pane Kalousku, člověče abstinující, pracovitý....

...těší mne, že jste to právě Vy, kdo se zasazuje o co nejrychlejší zrušení prohibice. Když už jsme to tedy celé "prožali a proflákali", musíme to ještě prochlastat....

Máte dozajista pravdu. Češi jsou národem flákačů a parazitů na úřadech práce, od r. 2008 míra nezaměstnanosti stoupla z cca 5,5 na 8,5 procenta, a teď by ještě měli přestat pít?

Tady čtu, že u nás v ČR připadá na jednoho člověka vypít 10,2 L čistého lihu, což z nás po Estoncích činí druhé největší píče v Evropě. To je 10,2 x 285 Kč na spotřební dani dle Vašich sazeb, a to ještě není řeč o 20% DPH!

Kdyby ta zatrolená prohibice měla trvat rok, pak by Váš úřad dost možná zkrachoval. Jako nejlepší evropský ministr financí toto přeci nemůžete připustit.

Vezměte teď, že by se nějaké svinstvo objevilo i v cigaretách - z čeho by byl stát živ, když lid, jak správně říkáte, se fláká a peňazí nemaje, omezuje tak svou kupní sílu. Pak se kupují pašované padělky u menšin, jejichž mafie vydírá poctivé politiky sexuálními nahrávkami, a pajcovaný chlast, který vytře zrak i těm, kteří by jinak - účastni pracovního procesu - platili daně.

Chápu Váš problém, jako i to, že za časů všeobecného úpadku je nutno daně zvýšit.

Umím si představit, jak pracujete dnem i nocí, trápíte se všemi těmi živnostníky a příležitostně zaměstnanými, kteří ještě mohou kouřit a popíjet; a Vaše východisko - napařit daň bohatým - je jedině logické.

Jsem si jist, že velkopodnikatelé tento Váš krok přijmou s radostí. Vždyť kdo by ze svého (ostatně bůhví jak nabytého) majetku sem tam neutrousil něco chudině... a teď navíc pod moudrou supervisí státu.

Je navýsost trapné, že nyní musíte oficiální návštěvy a zahraniční diplomaty namístě vodky hostit matonkou...

Přeji Vám mnoho zdaru ve Vašem nelehkém poslání a těším se, až díky Vašemu konání nezaměstnanost klesne, HDP vzroste a národ český začne opět...

...blahobytně chlastat.

...

Sedím teď v baru, a připíjím - abych Vás neurazil -, sedmihvězdičkovou metaxou. Snad díky Vám bude v blízké době opět legální.

Na Vaše zdraví, pane.

.......

VK.

 

PS: pevně doufám, kolegové spolublogeři, že tento text pochopíte jen jako sarkastickou provokaci. VK

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Václav Kraus | pátek 21.9.2012 17:11 | karma článku: 28,63 | přečteno: 1956x