ODS dnes ráno rozhodla hned dvě bitvy jednou ranou

Dnes nad ránem ODS uzavřela koalici s ČSSD v Praze. Tolik zpráva z novin. Co to znamená?

Konečně po několika týdnech od voleb je rozhodnuta bitva, kdo bude „vládnout“ v Praze. ODS se dohodla s ČSSD a získá post primátora pro Bohuslava Svobodu. Gratuluji. K získání postu primátora se nedá než gratulovat.

Co to ale znamená? Znamená to informaci, že se ODS nezměnila ani o pověstný fous.

Přesto, že Petr Nečas je důvěryhodný člověk, v ODS se dostal do pozice generála, který bojuje na západní frontě, ale sám, jen se svým štábem – zbytek vojska je na východní frontě, popřípadě kolaboruje s nepřítelem. Nezáviděníhodná situace. Ale vlastně se tím rozhodla druhá bitva. Bitva o lídra pravice. ODS svým sňatkem s ČSSD v Praze dobrovolně přenechala post vůdce pravice komukoliv, kdo po něm sáhne, což je v současné době TOP09.

A jak tedy řadit ODS od dnešního dne? Vzhledem k ochotě spolupráce napravo i nalevo se ODS odsunula mezi středové strany. Prakticky někam na úroveň lidovců. To není samo o sobě nic špatného, ale rozhodně to není ideální pozice do budoucna.

Gratuluji Petru Nečasovi k získání titulu lídra největší středové strany.

Teď zbývá jen počkat, jak se ujme Miroslav Kalousek role lídra pravice vedeného (do budoucna)nadstranickým Karlem Schwarzenbergem.

Kostky jsou vrženy, sledujme hru.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Krauskopf | úterý 16.11.2010 9:20 | karma článku: 24,76 | přečteno: 1942x