Konec legrace v Česku

Máte dojem, že humoru je jako šafránu? Zdá se Vám, že žertíky a politická satira v ČR mizí? Paní Petra Paroubková se rozhodla zaútočit i na ty zbytky, které nám zůstaly.

Asi není v ČR člověk s přístupem k e-mailu a internetu, který by neznal výtvory grafika vystupujícího pod pseudonymem aTeo (www.ateo.cz). Některé jeho výtvory jsou podařenější, jiné méně, ale rozhodně se nedá říct, že by nebyly nápadité nebo byly nezajímavé.

A na tohoto humoristu si nyní vyšlápla paní papalášová. Poté, co úspěšně prohrála soud se zeleným Raulem, vyhrožuje soudem aTeovi (informace od aTea).

Že prý bude hájit svou čest a důstojnost. No, ruku na srdce, paní papalášová: opravdu věříte, že po výroku o sexymozku a publikování Ódy na manžela máte ještě nějaké zbytky důstojnosti? Tomu snad nemůžete věřit ani vy...

Pokud o ochranu cti a důstojnosti požádá paní Bohdalová poté, co jsou zveřejněny tajně pořízené fotografie na její dovolené, na kterých je nahá, je tato žádost oprávněná. A neslyšel jsem nikoho, že by s tím nesouhlasil. Pokud ale chce o ochranu cti a důstojnosti požádat manželka potenciálního (bože chraň) premiéra kvůli politické satiře, je cosi shnilého buď ve státě českém nebo v hlavě dotyčné ctnostné a důstojné. A nebo je to pouze snaha dostat jméno paní papalášové (a zejména jejího manžela) před volbami do novin za každou cenu. Negativní reklama, taky reklama.

Vzhledem k manželství dotyčné dotčené s předsedou jedné ze dvou hlavních politických stran v ČR může občana voliče logicky napadnout: Pokud takhle proti politické satiře vystupuje paní P, co by se stalo s politickou satirou v případě, že by se pan P stal opravdu premiérem? Zvláště pak, kdyby to bylo za pomoci strany s bohatou zkušeností ohledně cenzury, lišící se od strany totalitní jen písmenem M.

Ateo držte se. Věřím, že případný soud vyhrajete a berte tento útok s humorem. Snad největší ztrátou, kterou utrpíte bude skutečnost, že víc zesměšnit pani papalášovou už nikdy nedokážete ani vy, ani nikdo jiný - je na to prostě přebornicí.

Autor: Jan Krauskopf | čtvrtek 6.8.2009 8:05 | karma článku: 31,01 | přečteno: 2929x