Já chci stávku!

Blíží se druhé kolo senátních voleb a odbory nesvolávají stávku? Lékařská komora neprotestuje, nehrozí a nevaruje? Co je to za nepořádek?

Poté, co jsem si včera večer přečetl, jak kat Paroubek morálně ztrestal současnou vládu tím, že jí nesvrhl, čekal jsem, že přijde další úder. Mám štěstí, že jsem neměl s kým se vsadit, že nejpozději v poledne vyhlásí apolitický vůdce apolitických odborů stávku. A když né vyhlášení stávky apolitický senátorem za ČSSD, tak alespoň absolutně neutrální vedení lékařské komory, pověstné svou naprostou neutralitou a neloajálností, ba přímo odporem k bývalému předsedovi, mohlo nějaké to varování či protest uveřejnit. Kupodivu se tak nestalo.

U lékařské komory to částečně chápu - ta se již tento měsíc do předvolební agitace zapojila převratným (a absolutně náhodně načasovaným) zjištěním, že nám ubývají lékaři http://zpravy.idnes.cz/kvalita-zdravotni-pece-je-v-ohrozeni-oznamila-komora-lekaru-plk-/domaci.asp?c=A081007_120127_domaci_pje. To by mohlo být trochu nápadné.

Ale kde je Milan? Jak to, že se nechystá nějaká nová stávka odborů proti čemukoliv? Nebo že se o ní alespoň nepíše? Nebo že by se odbory vrátili ke svému původnímu účelu - zástupce zaměstnanců při jednáních o pracovních podmínkách? To by byla pro ČSSD krutá rána... Takové množství bezplatné reklamy, která by nahradila profesionální stávkující, jen tak neseženou. 

Nicméně Milan nezahálí. Sice stávku zatím nesvolal, ale alespoň poskytl rozhovor, který je na stránkách apolitické organizace ČMKOS otištěn http://www.cmkos.cz/medialni-prezentace/1183-3. Opravdu hezký rozhovor... Takhle nějak si představuji, že bylo psáno Rudé právo. Nevybavuji si, že bych někde jinde, než ve vzpomínkových pořadech slyšel nebo ve starých novinách četl o "protilidových záměrech" jakékoliv vlády.

Ale ještě není všem dnům konec, třeba se ještě podaří něco do druhého kola spíchnout :-)

Autor: Jan Krauskopf | čtvrtek 23.10.2008 13:09 | karma článku: 14,17 | přečteno: 642x