Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Do toho Qomu se vrať, stojí za to! R^

0 0
možnosti
TK

Díky za tip, příště ho určitě nevynechám :-)

0 0
možnosti
Foto

R^ Je zajímavé přečíst si o Íránu a Asuru bych chtěla také zažít, tak snad někdy v budoucnu.

V Íránu jsem byla 2x, chystám se do třetice a jedním z těch důvodů jsou Íránci sami. Jen tak nezapomenu na první den v Shirazu a na spontánní piknik s íránskou rodinkou. A tak by se dalo pokračovat :-)

0 0
možnosti
TK

Děkuji :-) Rozhodně Asuru doporučuji, kdybych měl tu příležitost příště tak bych na ni jel do Yazdu, to co jsme viděli v přímém přenosu bylo neuvěřitelné. V Shirázu jsme bydleli u místních dva dny, bylo to skvělé. Budu o tom psát v dalších článcích :-)

0 0
možnosti
Foto

Zajímavé. Jen ale pro upřesnění, Asura není pouze Šítský svátek. Jedná se o svátek i Sunitů, kteří jej slaví na paměť Mojžíšova osvobození, kdy byl spolu s Israelity osvobozen od Faraona. Je to islámská obdoba židovského Yom Kippur. Pro Šíty se zase jedná o připomínku smrti Hussayna ibn Aliho v bitvě i Karbaly.

Jinak vaše zážitky s Iránci mohu potvrdit. Jedná se o jeden z nejpřátelštějších národů a lze jen doufat a přát mu, aby byl brzo vysvobozen od teroru Mullahu.

0 0
možnosti
Foto

Ale nedá mi to dát sem ještě jednu připomínku. Irán je nádherná, úžasná, úchvatná země, pokud tam jedete jako turista, dodržujete pravidla a za 14 dní se vaše letadlo odlepí od země. iránci jsou milí a přívětiví lidé a to co jste poznal byl jen odvar toho, co byste zažil, kdybyste měl doporučení od někoho koho místní znají a věří mu. Pak je jejích přátelství nekonečné.Bohužel, má tato země i své stinné stránky, které turista moc šancí vidět nemá. Já jsem moc rád. že jste poznali tu lepší stránku, protože jednoho dne, a snad to bude brzo, skončí hrůzovláda a pak teprve svět uvidí pravou tvář perské hrdosti a pohostinnosti.

1 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 826x
Tomáš a Agáta ze středu české kotliny co rádi cestují, poznávají svět, sebe sami a rádi se o informace podělí.

 

Seznam rubrik