Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PGS

pgjed

12. 1. 2011 10:53
U všech rozkrádaček jsou doktoři!

Je všeobecně známo, kterými třemi kanály utíkají peníze ze zdravotnictví. Předražené léky, předražené přístroje a vykazování výkonů, které nebyly vykonány. U všeho sedí doktoři, na ministerských postech sedí doktoři... Julínek hlásal, že poplatky zajistí dost peněz na platy lékařů i drahé léčby. Kde ty peníze jsou?

Doktoři nejsou nijak špatně placeni ve srovnání s platy pracovníků privátní sféry. Ti musí vydělat na platy v rozpočtové sféře, tedy i doktory. Medián platů zaměstnanců v privátu je o několik tisíc pod uváděným průměrem a několikanasobně pod platy stejných profesí na západ od nás. Pokud toto doktoři nechápou, měli by opravdu odejít! Na psychiatrii a tam se hromadně léčit. Protože jsou i jiné profese, těžké, vyžadující neustálé dovzdělávání za své, profese s vysokou odpovědností i za lidské životy.  Každá profese má své. Bývali doby kdy doktoři byli tahouni společnosti. Dnes jdou proti a hrají jen na sebe! Zdanit doktorům úplatky a dát jim to do mezd!

0 0
možnosti
J

jsemj

12. 1. 2011 0:31
Nesouhlasím!

Vážený autore, na fotografii máte oduševnělý výraz. Ten je však v rozporu s vaším povrchním viděním reality, soudě podle tohoto článku. Pomalu si však začínám zvykat, že většina lidí přebírá uniformě publikovaná stanoviska, aniž by se snažila zjišťovat informace jinou cestou a zkvalitňovala si své názory a postoje. Vaše vládnoucí garnitura má velmi snadný život a obrovský prostor k čemukoli. ( Nejsem lékař, i když za takový projev mi ho budete bezesporu doporučovat, takový je teď trend )

0 0
možnosti
MC

sualk

11. 1. 2011 19:39
Plná podpora.

Od tohoto presidenta bych si nenechal ošetřit ani puchýř.R^

0 0
možnosti
BP

boris.pouzar

11. 1. 2011 18:19
Váš sarkasmus

by byl jistě pozoruhodný,kdyby jeho nosná myšlenka odpovídala realitě.

Kdybyste se o problém zajímal trochu zevrubněji ( a ne jen z konjukturálního rychlíku),tak byste musel vědět,že nešvary - které nyní vyplouvají na povrch díky rasantní medializaci - byly zdravotnickou,potažmo lékařskou veřejností pranýřovány již dávno ....

Takže klidně spěte dál strejdo ....

0 0
možnosti
TB

guam

11. 1. 2011 18:32
Re: Váš sarkasmus

mně by spíše zajímalo proč nevyhrožovali odpovědí když vládla nám zde levice,proč nechtěli zvyšování svých platů,proč tehdy nestávkovali, proč to dělají až nyní,když je u moci,tkzv.,pevná koalice. Když však byla u moci levice byla taky pevná, taky slibovala reformu,proč tehdy nešli slavní doktoři do stávky proč nedávali výpovědi. To mi odpovězte.

0 0
možnosti
V

VN63

11. 1. 2011 18:09
Kdyby

doktoři místo ryku veřejně poukazovali na zlodějiny vedení nemocnic, na podplácení farnaceutických firem, na to, jak se podvádí ve vykazování bodů, jk se mylně vykazují diagnózy, objednávají drahé zařízení a služby do nemocnic, jak jsou persekuováni za to, že na tyto věci upozorňují, tak by veřejnost byla jistě na jejich straně. Ale když říkají, pokud nám nepřidáte, my vás necháme pomřít, tak to je svinstvo a veřejnost nikdy nebude na jejich straně. Pritože mnozí z těch podvůdků a zbytečného utrácení také profitují. Možná ne všichni, ale jistě vědí kteří.

0 0
možnosti
LH

lahab

11. 1. 2011 18:07
všemožní zloději a mafiáni, kteří si pakují své peněženky...

... na výběrových

řízeních, které nemocnice vyhlašují kvůli dodávkám přístrojů, rentgenů.

Tak tohle se dá pochopit jako klientelismus, či korupce. A v obou případech jsou zapotřebí 2 strany. Na jedné straně někdo, kdo za příslib nákupu nabídne nějakou službičku, či rovnou obálku a na straně druhé příjemce. A příjemcem bývá ve většině případů někdo ve vedení nemocnic. A kdo že je to ve vedení nemocnic? Ve většině případů doktor.

Drahé léky? Musí být drahé, aby se zaplatily náklady na různé propagační předměty, které se v ordinacích u doktorů běžně vidí (tužky, kalendáře, diáře...) ale taky (a hlavně) "školící" aktivity v cizině, většinou v létě někde u moře.

Takže si laskavě zameťte před svým prahem vážení doktoři. Jsou to někteří z Vás, kteří ožebračují nemocniční pokladnu a proto na ty ostatní nezbyde. Odcházejí většinou řadoví lékaři. Proč si raději nepohlídají své nadřízené? Právě ti totiž kromě svého platu mají tyto prebendy, akorát se drží hesla: Můžeš žrát, ale nesmíš mlaskat.

0 0
možnosti
LH

lahab

11. 1. 2011 18:09
Re: všemožní zloději a mafiáni, kteří si pakují své peněženky...

... a proč lidi tuto akci odmítají? Právě proto, že odboroví předáci a prezident LOKu se tohoto hesla přestali držet, ale začali mlaskat. A dost nahlas.

0 0
možnosti
ML

marlow

11. 1. 2011 16:21
Jake "utahovani opasku"?

Nic takoveho se nechystalo - 20 let kazda vlada mluvila o reforme zdravotnictvi ale v praxi pouze rostla korupce. Dlouhodoby predseda LOK David Rath by mohl vypravet. Vsechny strany soucasne vladni koalice slibovaly pred volbami zdravotni reformu "tentokrat uz doopravdy" a pul roku po volbach nebyl na stole ani nacrt. Nic. Tak jim proste dosla trpelivost. Soucasna vlada ma silny mandat, reformu slibila a lekari proste trvaji na tom ze maji slovo dodrzet.

0 0
možnosti
J

jurneff

11. 1. 2011 17:43
Re: Jake "utahovani opasku"?

Až na to, že reforma v očích Kubka je: "nám trojnásobek".

0 0
možnosti

blecha v psím kožichu

11. 1. 2011 16:05
Všímáte,

jak všichni tiše karmují? Tak vypadá souhlas, gratulace R^ Jana Šimonová

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

11. 1. 2011 16:14
Re: Všímáte,

Souhlas s tím, že pan "prezident" Kubek si opět nevidí do úst. Stále "demokraticky" prosazuje povinné členství lékařů v JEHO lékařské komoře a tím umožňuje tvrdě nátlakové akce LOKu na vlastní členy k povinnému podávání výpovědi prostřednictvím právnických kanceláří.

;-D;-D;-DRvRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1864x
nepoučitelný optimista

Seznam rubrik