Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ironst

8. 1. 2008 12:09
poděkování

děkuji Vám vřele, mně oslovení soudruhu v ýádném případě nevadí, u Vás jeho používání ukazuje na to, co jste za případ

navíc je z Vašeho příspěvku zřejmé, že nevíte o čem mluvíte a nemá tedy ceny to s Vámi dále rozebírat

0 0
možnosti

bea

7. 1. 2008 15:44
genocida indiánů

to nejsou zločiny kapitalizmu ?

0 0
možnosti

Wolf

7. 1. 2008 16:46
Re: genocida indiánů

A co teprve bití černochů ;-D

Mimochodem, aniž bych snad chtěl nějak relativizovat to vraždění indiánů, které máte na zřejmě mysli, největší indiánské říše mají na kontě Španělé - tam se tedy o zločinech kapitalismu rozhodně mluvit nedá. A nakonec ani ti Španělé jich zdaleka nezabili tolik, jako nemoci, které s sebou přivezli.

0 0
možnosti

Pišta

7. 1. 2008 15:06
prof. Jičínský - významný marxista-senilista

Je to zajímavé, ale prof. Jičínský si jako celoživotní komunista  na konci kariéry stejně jako Brežněv, Husák, Andropov a pod. neuvědomuje, že by měl pro vysoký věk a postupující senilitu odstoupit a nedělat si ještě větší ostudu dalšími bláboly. Stačila ústava, kterou upekl pro Antonína Novotného, tím vstoupil do dějin.

0 0
možnosti

ABCD

7. 1. 2008 14:54
No, jo, pan Jičínský už je starší pán...

...a s věkem už to bývá jen horší :-). Navštěvují nás Alzheimeři, Bechtěrevové a bůh ví kdo ještě a to se potom musí někde projevit :-).

0 0
možnosti
RR

rezjir

7. 1. 2008 14:47
A kdo vám brání zkoumat komunismus?

Najednou věříme archívům STB jak písmu svátemu, bez neěhož se neobejdeme. A přitom i pro STB platí Parkinsonovy zákony jak ulité. Za druhé kdyby všechny státy  odtajnily své archívy  za posledních sto let, nebylo by námitek proti stejnému odtajnění v Česku. Takto jednotlivé režimy nejsou vzájemně porovnatelné. A  přiom, víme, že všechny vlády  mají sklon šahat ke stejně nehezkým metodám.  Za třetí i kdyby nebylo možné namítnout nic proti nemožnosti dělat komparativní analýzu, je velký prohřešek proti otevřenosti bádání, že zde je výsledek zkoumání předem dán. Co to je potom za vědu?  Tn slovenský ústav se jmenuje Ústav paměti národa, i když je to  hloupý název (archiv státní bezpečnosti se nerovná paměti národa) , přece jenom nepředjímá výsledek zkoumání

Za čtvrté kdo komu brání si udělat nadaci. Proč mají daňoví soumaři financovat něco takového. ,Ze solidarity? A že pravice vytahuje toto slůvko. Použivat daňového násilí ke zkoumání společenského násilí mi nepřipadá právě vhodné.

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

7. 1. 2008 14:54
Re: A kdo vám brání zkoumat komunismus?

ja osobne mnohem radeji prispeji ze svych dani na ustav, ktery jasne rekne, ze komunismus byl, je a vzdycky bude svinstvo nehoraznych rozmeru, nez abych radove vyssi objem dani nasypal na podporu tech "mene schopnych" spoluobcanu.

0 0
možnosti

dalib

7. 1. 2008 12:41
Jičínský?

Označení univ.prof. Zd.Jičínského za "rudý guru" je výplod fanatické nenávisti autora, který i jinak ve svém článku píše, že podání k ÚS je v demokracii povoleno, pak ale je to plivanec do tváře obětí komunismu.

0 0
možnosti
MK

Milan Krátký

7. 1. 2008 12:51
Re: Jičínský?

Dobrý den,

děkuji Vám za příspěvek.

Domnívám se, že fanatická nenávist, je nepsrávný termín, k prof. Jičínskému nenávist necítím.

Podání k ÚS povoleno samozřejmě je, nicméně to nevylučuje to, že je to plivanec do tváře obětí komunismu. Ty dvě věci nejsou v rozporu.

S pozdravem MK

0 0
možnosti

bea

7. 1. 2008 12:25
komunismus

na světě nikde nebyl realisován, jen socialismus, který je o něčem trochu jiném.

autor by si však měl připomenout historii vzniku USA, vyvraždění indiánů, původních obyvatel a pak se zabývat hrůzami komunismu, také 2. svět. válku, kterou rozpoutala kapitalistická země, nemůžem to svalovat jen na Hitlera a také jiné země , kde není komunizmus a přesto tam denně umírají muži, ženy a děti , nechceme vidět, co se nám nehodí,...

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1404x
Student, zaměstnanec, člověk...