Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

adéla

13. 12. 2007 22:47
co tak výzva

neplatit televizní poplatky,když se mě nelíbí zákon,který mě nařizuje platit za něco co vůbec nechci.To by se paní Chytilové a Fišerové určitě nelíbilo

0 0
možnosti

ušatec

13. 12. 2007 21:27
Přeběhlictví...

Především demokracie má smysl jenom někdy. Pokud parta kamarádů, co jezdí rádi na vodu, nechají hlasováním rozhodnout spor jestli letos na Sázavu nebo Prielom Hornádu, tak OK, to může být. Pokud ale v partě  bude tak napůl zavilých horolezců a polovina vodáků hory nenávidějících, je blbost mít společnou kasu a hlasováním určovat, kam všichni společně pojedou. Argumentovat menšími náklady na společnou dovolenou je šílenství. Zvlášť,  když situace dojde tak daleko, že se obě strany vzájemně obviňují z ničení a rozkrádání sportovního nářadí druhé strany.  V takovém případě je lepší se rozejít a jet na dovolenou každý sám. Ten, kdo se i za takovéhle situace drží potřebnosti údajné jednoty a hlasování zřejmě má na udržení statu quo zvláštní zájem, nejspíš na něm velice získává na úkor ostatních. A přesně takovouhle partu mi neodbytně připomíná dnešní ČR.  I s levičáky, kteří jsou ochotni hájit jednotu národa až do posledního Čecha.

0 0
možnosti
JH

NáhodněProcházející

13. 12. 2007 18:13
Prebehlici...

Nize se par diskutujicich rozciluje nad prebehliky. Muze se to komu chce nelibit, muze s tim nesouhlasit, muze to povazovat za skandal, ale to je tak vsechno. V Ustave, te Ustave, kterou se rada z diskutujich ohani, je take clanek 23.

"

(3) Slib poslance a senátora zní: "Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že

svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí

a svědomí."." NENI TAM ZADNA ZMINKA O STRANICKE DISCIPLINE A O TOM ZE POSLANEC MUSI PLNIT ROZKAZY UV STRANY NA 100%... Rv

0 0
možnosti

Dlouhý

13. 12. 2007 16:22
Pane Krátký, všichni jsou svině, že by včetně Vás ?

Pane Krátký, to je svět, viďte . Poslanci nedodržují zákony, pan Krátký nazývá Ratha morální kapacitou, Dienstbiera zase jinak . Tak abychom zůstali v nastaveném trendu, tak já vás,pane Krátký, nazvu idiotem . A nikdo z nás nemusí nic dokazovt. To je svět viďte , pane Krátký. 

0 0
možnosti
MK

Milan Krátký

13. 12. 2007 23:36
Re: Pane Krátký, všichni jsou svině, že by včetně Vás ?

Dobrý den,

nazývat mě můžete, jak jen chcete. Já se přinejmenším ve svých názorech neschovávám za nicneříkající přezdívky.

S pozdravem M.K.

0 0
možnosti

cima

13. 12. 2007 14:41
Poslanecký slib

Všichni poslanci, kteří svými podpisy podpořili výzvu neplatit u lékaře PORUŠILI poslanecký slib, ve kterém se zavazují dodržovat Ústavu a zákony ČR!!!

To by za chvíli kterýkoliv poslanec mohl vyzvat k porušování jakéhokoliv zákona,který se mu nelíbí.

0 0
možnosti

Kenny

13. 12. 2007 15:47
Re: Poslanecký slib

A nechválili jiní poslanci náhodou zákon, ktreý je v rozporu s ústavním zákonem? Já netvrdím, že ano, ale pokud by tomu tak bylo, tak který z nich je nadřazený (tuším že ústavní) a který je tedy třeba prioritně dodržovat?

0 0
možnosti

Jan Němec

13. 12. 2007 14:22
Spor je o nadřazení ústavního zákona

Souhlasím sice s poplatky, ale zapomíná se na to, že tento protest není o poplatcích, ale o tom, že existuje ústavní zákon, kde se jasně píše, že zdravotní péče je bezplatná. Pokud chce někdo zavést poplatky, tak musí nejdříve změnit ústavní zákon, který je nadřazený běžnému zákonu, ministerským vyhláškám, vládním ustanovením atd. V případě, že dojde k soudu s neplatičem poplatků, tak ten tento soud asi vyhraje, protože ústavní zákon je nejvyšším možným zákonem v naší ústavě. Protest je tedy o tom, že nemůžete příjmout zákon o poplatcích a nezměnit ústavní zákon, kde se píše o bezplatné zdravotní péči. Děkuji za pochopení.

0 0
možnosti
MK

Milan Krátký

13. 12. 2007 14:27
Re: Spor je o nadřazení ústavního zákona

Dobrý den,

děkuji Vám za názor. S tou ústavou je to velmi složité, slyšel jsem spoustu názorů, že poplatky být v rozporu s ústavou nemusí. Opravdu bude záležet na názoru ústavního soudu a tento názor bude nutno respektovat. V případě, že bude zákon zrušen jako neústavní, bude samozřejmě na řadě diskuze, zda se pokusit změnit ústavu. To je ale v současném rozložení sil nemožné.

S pozdravem M.K.

0 0
možnosti

důchodce

13. 12. 2007 13:50
ta výzva

je především další z nekonečně dlouho trvající eroze právního, potažmo moránlího povědomí zdejšího obyvatelstva. Zvláště těch mocných. U vědomí těchto postojů dost dobře nechápu, jak se v tomto státě může vůbec někdo pozastavovat nad stavem, či spíše rozkladem celé společnosti. A má-li nám názory a postoje představovat taková morální troska, jakou je bezesporu bigamista MUDr Rath, je už velmi na pováženou. Ostatně se stejným názorem zde již před dosti lety exhiboval senátor Kondr z ODS, dnes již dávno zapomenutá nula, jenž toužil stát se "emeritním senátorem" řka, že hloupé zákony netřeba respektovat. Kde že je tomu troubovi konec?

0 0
možnosti

Martin Jirousek

13. 12. 2007 13:41
Vy se mýlíte

Velmi se mýlíte. Tento zákon a všechny ostatní od poloviny roku 2006 mohly  projít pouze díky  dvěma "poslancům" - přeběhlíkům, kteří zradili své voliče a nechali se uplatit. Pohanka a Melčák nyní rozhodují,  co projde a co neprojde. Ke cti Pavlu Plocovi, že se nenechal PODPLATIT a zůstal věrný voličům a programu své strany. [>-]

0 0
možnosti
MK

Milan Krátký

13. 12. 2007 13:45
Re: Vy se mýlíte

Dobrý den,

na jednu stranu rozumím Vašemu názoru. Nicméně pokud máte nějaký důkaz, že by některý z přeběhlíků byl podplacen, měl byste kontaktovat Policii ČR.

Ono ale to přeběhlictví není zase tak jednoznačné. Myslíte, že poslanec zvolený za určitou stranu musí hlasovat jen podle toho jak strana píská? To by nebyl příliš pěkný příklad demokratického zřízení. Hlavně by nebyl potřeba žádný parlament. Stačilo by jen pět předsedů stran s tím že každý by měl hlas o určité váze.

S pozdravem M.K.

0 0
možnosti

zdr.sestra

13. 12. 2007 13:33
Je to poslední možnost

Milý pane,ty "reformy" šíleného neumětela Julínka jsou nikamnevedoucí paskvil,to ví každý ,kdo ve zdravotnictví pracuje.Peníze vytahané z kapes pacientů rozhodně nepřijdou do zdravotnictví,ale na konta autorů.Jediný efekt bude,že přestane být zdravotní péče dostupná pro většinu lidí.Nova bude mít žně,protože budou umírat na chodníku před špitálem houfně,protože pokud nebudou mít příslušný obolus,lékař je neošetří ze strachu z pokuty.Tato zlodějská vláda je nejhorší,jaká tu po válce byla a na své voliče zvysoka kálí.Takže se nedivte,že se lidé brání i takto. 

0 0
možnosti
Z

Zoro.Vomáčka

13. 12. 2007 13:12
Souhlas

Tato hodně česká vlastnost je ale bohužel pochopitelná....několik desítek let nam spoluobčané komouši, kteří o zákonech mezi sebou rozhodovali, nutili souhlasit s těmi mnohými hloupostmi a bludy a to v některých případech i pod drastickými tresty. Takže zprofanovanost dodržování zákonů má svou tradici v komunistické minulosti....To, že k nedodržování zákonů nabádají dokonce aktivní politici utvrzuje jen jejich (náš) tradiční názor na dějiny - zákony nejsou na to, aby se respektovali. A také potvrzuje, že my zase tady dole nemusíme mít respekt z těch nahoře. Bludný kolotoč, bez konce....

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1404x
Student, zaměstnanec, člověk...