Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jef

6. 12. 2007 13:30
a znovu den kobylek

Rád jsem si pouštěl desky s písničkami Stůj břízo zelená o to víc mne vyděsila rýmovačka o udavači z Těšína. Je to horší než když pánové Voskovec a Werich vystartovali za okupace proti Vlastovi Burianovi. Pan Werich se za to králu komiků omluvil a prosadil jeho účast ve filmech, které natáčel, myslím že by se pan Hutka měl také omluvit. Nohavica vše vysvětlil a na své webové stránky zavěsil inkriminovaný zápis estebáka o kterém prohlásil, že je v mnoha informacích zkreslený. Ano zkreslovat chlapci uměli a teď se někde válí smíchem jak tomu Nohavkovi zatopili. Jaroslave, JAROSLAVE!!!

0 0
možnosti

kokotsky

19. 11. 2007 15:14
estebak nohavica a rytir hutka

ONO JE JEDNODUCHÉ, KDYŽ "ZEMĚ KRVÁCÍ POD KRUTOVLÁDOU KOMUNISTŮ  ", SI ZBALIT SAKYPAKY A SCHOVAT SE NA ZÁPAD. PO PŘEVRATĚ SE VRÁTIT, NAPAKOVAT SE NA MLADÝCH A POTOM KRITIZOVAT. TAKOVÉ CHYTRÁKY MÁM NEJRADŠI "PANE HUTKO"

0 0
možnosti

Jana

14. 11. 2007 14:53
Pane Hudko

O co vám jde?Máte pořád v sobě boj a revoluci.Už neverbujte do bojeJá si poslechnu ráda pana Nohavicu ale vaše songy ne.Nikdo nemůže soudit když neví,co musel kdo vydržet aby mohl dělat svou práci,co umí a má rád.Poslechněme si písničku,co nám dělá dobře u srdíčka a kašlete na politiku.Podívejte se čeho se zastáváte.Je to pěkné a fajné.

0 0
možnosti
IS

Sadge

13. 11. 2007 19:17
Jak pravil

Jak pravil Kristus: "A´t hodí kamenem kdo je bez viny". Možná se Hutka bez viny cítí, možná nemá sebereflexi. Udivuje mě, že ještě Nohavicu nenapadli lidé, kteří by měli morální právo to udělat. Hutka svůj spor s totalitní mocí vyřešil nabídnutou emigrací, nechtěl riskovat kriminál. Např. Dienstbier a někteří další to vyřešili obráceně. Co Vám příjde morálnější? A napadá ten druhý Nohavicu? STB uměla člověka psychicky rozpracovat,  dostat do naprosto zoufalého postavení, zničit ho, nedat mu perspektivu a pak v době kdy z něj byla troska mu nabídnout spolupráci. Upřímně. Kdo z nás "obyčejných" lidí měl o STB a jejích praktikách informace před rokem 89? Takže takto zlomený člověk podepsal s tím, že je to formalita a nic pro ně dělat nebude. Co bylo dál je individuální. Chci tím říct. Až budou Nohavicu odsuzovat lidé, kteří výše popsané prožili a nezakolísali, budu to brát v úvahu. Dělá-li to ale Hutka, cítím z toho jenom kšeft.

0 0
možnosti

petrof

13. 11. 2007 14:20
co jsme to za národ ??

Mě jsou oba umělci celkem ukradení, ale nechápu, co potřebujeme ještě více vědět, že Nohavice zklamal a zradil, než je spis o spolupráci s STB ??!!

A ono je ticho po pěšině. Dokonce, když o tom Hutka složí píseň, tak to některé pitomce pobouří ??

Co my jsme to za národ udavačů, práskačů,  kolaborantů a fízlů ??

To zas bude potřeba světová válka, abychom se trochu semkli ?? Fuj....[>-] 

0 0
možnosti

karol

12. 11. 2007 22:23
Rád bych jenom připoměl pane Hutko,

...že koncem 80. let byl pan Nohavica těžce nemocný člověk (trpěl progresivní závislostí na alkoholu) Jeho činy s té doby je tudíž potřeba i z tohoto hlediska posuzovat! Alkoholik je kvúli své droze a pod její vlivem udľat mnohem větší pitomosti nežli je spoluprace s ňákým Jardou z STB... A prosim vás nechtejte vod Nohavici, aby se tímto uznaným onemocnením obhajoval! Víte, chci jen naznačit, že všechno múže bejt i úplně jinak.... 

0 0
možnosti

Milan

12. 11. 2007 20:20
Každému se někdy podaří udělat velmi špatnou věc.

Ale ne každému se podaří udělat špatnou věc takovou, kterou už nelze odčinit.

Např. pan Laufer je navždy spojen s ódou na špióna Minaříka.  Už s tím nic neudělá.

Panu Hutkovi se to také povedlo. Tohle už zpět nikdy nevezme. Navždy už bude jeho jméno spojeno s  záští, zlobou a závistí.

0 0
možnosti

PT

12. 11. 2007 20:18
Pochopení

Nejsem už nejmaldší, ale nejsem zase až tolik starý, tu dobu jsem zažil, poznal a později jí i porozuměl. Pan Nohavica nepochybně udělal ve svém životě několik chyb a dodnes se s tím dle mého názoru vyrovnává. Už to zde myslím bylo napsáno, ale poslechněte si pečlivě jeho texty. V mnoha z nich se snaží se svými pochybeními vyrovnat, "vyzpívat" sez nich, prostě vede takovou svou malou válku se svým svědomím.Prostě chybovat je lidské, odpouštět je božské. V porovnání s těmi, kteří bili lidi, týrali je a ponižovali je jeho pochybení odpustitelné.  Mám pro to všechno pochopení, zvlášť po té době.  Písničky pana Hutky skoro neznám, narozdíl od písní pana Nohavici. Čím to asi je...???

0 0
možnosti

Scharon

12. 11. 2007 20:07
:-(

Kde se dá ta písnička poslechnout nebo stáhnout?Asi jsem blbá, ale nemůžu ji najít, poradíte mi prosím někdo?Jinač podle toho co se o tom píše je ten Hutka pěkný blbec.(Y)

0 0
možnosti
MK

Milan Krátký

12. 11. 2007 20:23
Re: :-(

Dobrý den, myslím, že ten soubor byl připojen k článku na idnes.cz

M.

0 0
možnosti

Sekyrka

12. 11. 2007 19:18
Nohavica by se měl lidsky omluvit

Nohavica neudal jen toho Kryla, ale udal StB i ty, co podepsali petici za propuštění V.Havla z vězení. Proč se mohl omluvit Jim Cert, resp. pan Horáček, kdežto Nohavica se neustále alibisticky vykrucuje? Ten člověk u mě nemá důstojnost-jeho skladby jsou jinak dobré.Stačí, aby se omluvil, přiznal své selhání.:-©

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1404x
Student, zaměstnanec, člověk...