Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

rokerka

25. 10. 2012 13:23
Za stav mých zubů můžou zubaři

Před 32 lety jsem chodila na střední školu (bylo mi 17let), kam pravidelně docházel zubař dělat studentům preventivní prohlídky.Jenou přišla mladá zubařka,prohlédla mi zuby a sdělila, že má 3 vleho nahoře je mléčný zub a musí ven,odvedla mě do ordinace a jala se that.Vytrhla,jenže ouha,byl to druhý zub a třetí mi opravdu nenarostl. dali mi zuby ze zlata. Před 20 lety jsem si nechala udělat keramický můstek, za který jsem dost zaplatila, ale drží a na první pohled nikdo nepozná, že ho mám. Dále musím podotknout, že ve svých téměř 50letech nemám jedinou plombu, jediný kaz a pravidelně chodím na prevence.Takže kdo může za můj poničený chrup?;-€

1 0
možnosti
MM

venenum

25. 10. 2012 12:02
je to ještě mnohem horší ;)

Půjdete-li k lékaři, který nemá smlouvu s pojišťovnou, zacálujete kompletně za všechno. Navzdory tomu, že zdravotní pojišťovně řádně platíte, tedy by na Vaše ošeření měla přispívat stejně, jako ostatním plátcům.

.

Že nemá s doktorem smlouvu je často její chyba, protože ona nastavuje pravidla, která jsou špatná. Např. smlouvu zpravidla nedostanete, pokud si zařídíte ordinaci mimo budovu polikliniky (platitíte tam přemrštěný nájem, může Vám být v krátké době vypovězena smlova, nemůžete si ordinaci překopat dle vlastních potřeb, nemůžete ordinovat třeba večer, není-li to v místě obvyklé, atd..... ),... Nedá-li vám smlouvu VZP, s vysokou pravděpodobností ji neuzavřou ani ostatní pojišťovny... Tedy neseženete-li si známé....

3 0
možnosti
MZ

zajicek8

25. 10. 2012 11:41
Kdo?

a život někomu slíbil, že bude spravedlivý? Každý se narodí s nějakou výbavou. Někdo má křivé zuby, za to už opravdu nemůže, prostě tak narostly. Přesto si rovnátka platíte. Brýle, nejen obruby, ale i skla si platíte též. Někdo se narodí s celiakií a celý život si platí za potraviny podstatně více než ti, co ji nemají.

0 0
možnosti
MM

venenum

25. 10. 2012 12:05
Re: Kdo?

no, myslím, že mezi křivými zuby a oční vadou je dost zásadní rozdíl. Když nevidíte, může to stát život nejen Vás, ale klidně i někoho dalšího, kdo byl ve špatnou dobu na nesprávném  místě.

Křivé zuby nejsou pěkné, wo tom žádná, leč tak zásadní problémy, aby se jeden vůbec nemohl najíst, a tedy umřel hlady, obyčejně nezpůsobují

2 0
možnosti

mamina2

25. 10. 2012 11:12
Spravedlnost

neexistuje a nikdy neexistovala, s tím je třeba se smířit. Ale na druhou stranu se nedá popřít, že nezanedbatelná vazba mezi správnou péčí o zuby a zdravím zubů tady je. Navíc zrovna ta plomba je o dost levnější než třeba rovnátka, která se nehradí a za které ten postižený nemůže v žádném případě. Podobně jako za brýle, za které člověk taky nemůže a musí si je platit. Přitom za tyhle dvě věci se platilo úplně normálně dokonce i za minulého režimu, kdy bylo skoro všechno "zadarmo".

0 0
možnosti
PK

repanak

25. 10. 2012 11:31
Re: Spravedlnost

To je sice pravda (jedno zda na 99 nebo 49%), ale takto zdůvodníte všechno. Systém byl nějak nastaven a jestli se hroutí a není na to či ono, musí se odpovědní ptát proč. Živnostníci málo platí na zdravotnictví? Plýtvá se v zubním "průmyslu" atd. Hlavně mi neříkejte, že si ráda připlatíte.

0 0
možnosti

dva mraky

25. 10. 2012 9:33
komora

ten výrok je samozřejmě je okecávka

věci za které si lidé mohou sami se ze zdravotního pojištění hradí zcela běžně...následky kouření, obezity etc všechno se léčí, a na tom není nic špatného

2 0
možnosti
MM

venenum

25. 10. 2012 12:12
Re: komora

ono ukázat na komoru, ať už jakoukoliv, je snadné. Že nechce platit pojišťovna (ani povolovat doplatky k základu, který by zaplatila - buď všechno  nebo nic), se zamlčí.

0 0
možnosti