Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

velky bratr

11. 6. 2011 1:11
Pokistovna nesmi vydelavat

Takze se nesmi chovat racionalne, nesmi uvazovat co se ji vyplati. Ona jen musi plnit kasy firem tak, jak ministerstvo naplanuje. Tim je veskery uspech zdravotnictvi predev vyloucen, ale to nikomu nevadi, spatna je pojistovna na tu se nadava dobre.

.

Dalsim bodem bych se zastavil u tech amalgamu. Jejich zasadni vyhodou je slusna uroven ochrany proti zanetum. Vam to zjevne prilis nepomohlo, ale verte, ze bez vylepseni cisticich technik byste mel dnes problemy mnohem vetsi, protoze malagam cvas chranil. To, ze je cerna plomba oskliva je fakt. Pokud Vam daji chytraci do pusy vicero ruznych amalgamu, stane se z Vasi ustni dutiny chemicka baterie a pak je to neprijemne jednak pocitove a jednak to odnaseji i ty zuby - ale to je o lekari, ne amalgamu. Ty nove kvalitni materialy jsou predevsim drahe, mnohem drazsi nez by byly, kdyby nebylo nesmyslnych patentnich zakonu, to je ale zas jiny pribeh.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

9. 6. 2011 18:45
Povinný systém bude

sice "solidární"  ale vždycky pitomý a negativní emoce budící. Nechť pojišťovna zveřejní svůj plán co hodlá platit a nechť si každý sám rozhodne, jestli se pojistí nebo ne. Stejně  to, co se platí a co ne není výsledkem nějakých objektivních zákonitostí, ale zcela subjektivnich soudů a "bojů" zájmových skupin. Každý by měl mít plné právo se takovému systému vyhnout pokud se mu jeví, že se prosadily síly mu nepříznivé. Přece  nikdo nemá  povinnost být jiným za dojnou krávu nebo za vola.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

11. 6. 2011 1:12
Re: Povinný systém bude

Jenze to stat nedovoli - farmafirmy by prisly na buben a kdo by pak politiky uplacel?

0 0
možnosti
K

kenitsok

8. 6. 2011 17:25
pokud chcete příznivci tohoto marastu vždy obstát

tak argunebtujetwe tak jako dosud srovnáváním cen a výkonů před 20 lety a déle....Myslím, že není co dodat.K dalším světlým zítřkům vám přeji hodně úspěchů v podobě pohrdání vaším neblahým konáním.V

0 0
možnosti
O5

ODSCSSD 5

8. 6. 2011 17:00
ze zubarema mam uplne ale uplne

stejne zkusenosti... a az pred peti lety jsem nasel toho praveho... bohuzel me to stalo jiz cca 30tisic a zdaleka nemam hotovo... ale jak rikate, kdyz videl tu spoust po stare doktorce malem ho trefilo... a amalgan? ten v ordinaci ani nemaji...

v pripade platit ci neplatit amalgan je odpoved uplne jednoducha... prave proto aby bylo na tyto zakladni zakroky, se bude nadstandard platit... myslim ze ustava hovori jasne a amalgan je proste zakladni osetreni.

0 0
možnosti
P

proost

8. 6. 2011 16:24
Cena výkonů

Mohu se označit jako jednoho z dnešních rozhněvaných kritiků poměrů. Tolik na úvod. Samozřejmě že platba za amalgámovou plombu mě rozzlobila též. Ale na druhou stranu chce to znát i argumenty druhé strany, potom už situace není tak jasná. Co mě ale zásadně vadí je to, že u nás - jak u politiků, tak například u pana Pekárka a podobně je zvykem mluvit pouze obecně. Plomby a výkonu jsou nedostatečně ohodnocené, požadavky přemrštěné a podobně. Já jsem technik. Pokud mi někdo ukáže čísla, kalkulaci a budu vidět, že má pravdu (a čísla se překrucují přeci jenom obtížněji než všeobecné žvásty), tak mu rád dám za pravdu. Pokud ale jenom hloupě mluví bez konkrétních čísel tak ať se nezlobí, že mu já osobně nevěřím. Proto mě například rozčilují i různé diskusní pořady, kde téměř nikdy nikdo nepředloží čísla, hodnoty, tabulky. Vždy jenom výrazy jako málo, hodně, levné, drahé - hlavně aby si to člověk v oboru neznalý nedokázal ověřit...

0 0
možnosti
MM

venenum

8. 6. 2011 16:45
Re: Cena výkonů

v jiné diskusi byl odkaz na tento graf:

http://www.dentalgroup.cz/cenyzubnipece/?page_id=61

*

ceny dentálních kovů (amalgam se dělá ze Safargamu):

http://www.ident.cz/aktuality/narust-cen-drahych-kovu-na-svetovych-trzich-zasahne-i-prodej-dentalnich-slitin-u-nas.htm

0 0
možnosti
R

Rosomak

8. 6. 2011 16:19
Standardem by neměla být amalgánová blomba

ale dvakrát ročně prohlídka, ionizace + remineralizace zubu při počátečním zubním kazu, který se právě při takto krátkém období nestačí rozvinout (tedy pokud si čistíte zuby), kdo nepřijde dvakrát ročně, hradí si u zubaře vše sám.

Pozn. Při prohlídce dvakrát ročně + ošetření začínajícího kazu není nutné realizovat vrtání a amalgánové blomby.- to by platilo pouze pro zuby již plombované.

Ale všichni se tu hádají o plomby a nikdo neřeší prevenci.

Kdo tvrdí, že to vybavení je pro zubaře drahé a tak pro většinu lidí finančně nedostupné, tak ať si uvědomí ekonomické zákonitosti.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

11. 6. 2011 1:18
Re: Standardem by neměla být amalgánová blomba

Pokud si mam platit vse sam, pak odmitam platit pojisteni - jinak mi to nedava smysl. Beru, ze za pravidelnou ucast na preventivnich prohlidkach je namiste nizsi pojistne, nebot od problemu chrupu se odviji rada dalsich problemu a pojistovna by tedy byla (kdyby u nas fungovalo trzni zdravotnictvi) motivovana motivovat zakazniky k ucasti.

Jenze v nasem centralne planovanem absurdistanu je potreba to resit zakonem, protoze zdravy rozum byl vykazan za dvere.

0 0
možnosti
TV

t.varga

8. 6. 2011 15:22
dobrý den

mně se váš článek líbil :-)

a tu oční operaci lze dnes opravdu doporučit (jsem natom podobně)

0 0
možnosti
L

Lízal

8. 6. 2011 15:20
Človíčku, vždyť jen potvrzujete, že

černé amalgámové plomby budou i nadále zdarma a kdo chce mít fotokompozitní plošky, ten si je koupí. Přesně tak, jako jste to udělal Vy.

Tak o čem vlastně píšete ?

0 0
možnosti
LJ

lolek77

8. 6. 2011 16:27
Re: Človíčku, vždyť Heger chtěl ty amalgámy

zpoplatnit protože úhrada pojišťovny ve výši 400 Kč (20 kč výplň a 15 minut práce) se zdála našim doktorům jako silně slabá pro dosažení 70 tisíc měsíčně. Naštěstí mu v tom Bárta zabránil. Já bych zpoplatnil celé zdravotnictví ale také zrušil výběr zdravotní daně. Rázem by bylo doktorů čtvrtina a pojišťovny žádné.

0 0
možnosti
RJ

molok

8. 6. 2011 14:18
Tahle slohovka se nějak nepovedla

možná právě z toho důvodu je vy výběru jak zde bývá zvykem. Autor si nejdříve stěžuje na těžký úděl dědičných nemocí a to, že neustále musí za lékařské zákroky či pomůcky platit, doplňuje to jeho osobní znalostí nekvality amalgánu a na závěr z toho vyvozuje, že amalgán by měl spadnout mezi nadstandardy, protože je lepší si stejně připlatit za lepší plombu? :-) 

0 0
možnosti
IJ

Igor 1234

8. 6. 2011 14:56
Re: Tahle slohovka se nějak nepovedla

Asi tak nějak. Vůbec jsem nepochopil, o co autorovi vlastně jde.

0 0
možnosti
K

koraladluhousek

8. 6. 2011 13:12
mohlo by se VSE

u zubare plne zpoplatnit. do mesice mate plac zubaru at se vrati to zle pojisteni.

ono zubari by velmi rychle zjistili ze ta 1/5 a mozna mene klientu co by meli by jim tech tisic koru na hodinu nevydelala.

0 0
možnosti
J

janduben

8. 6. 2011 14:56
Re: mohlo by se VSE

a nebo by lide s obrovskymi bolestmi zubu radi zacalovali i par tisic na drevo a zubari by slis s cenami dolu kuli konkurenci, ikdyz nevelke, protoze jich je nedostatek

0 0
možnosti
  • Počet článků 108
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1702x
Názory se liší, ale někteří lidé tvrdí, že pocházíme z opice. Pokud to jde, rád na toto téma diskutuji.

Seznam rubrik