Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

1. 5. 2011 16:49
Vy jste velice špatně pana Kalouska pochopil.

  On totiž příspěvek státu na regionální dopravu je jednou z mála "dobrovolných" plateb krajům ze státního rozpočtu. Rozpočet byl seškrtán do té míry, že obsahuje prakticky výhradně obligatorní ("mandatorní") výdaje. Z těch škrtat nelze.

  A pan Kalousek je dobrým ministrem financí: bude dělat vše (jakkoliv nepopulární a opozicí zneužitelné), aby plánovaný rozpočet nebyl překročen. To je totiž základním úkolem dobrého a odpovědného ministra financí. Takže nebude-li nalezena jiná cesta k úspoře poloviny oněch 6 mld., bude prosazovat cestu tuto.

   Ale: nechť mu poradí velice chytrý stínový ministr jiný způsob úspory (když okopírovat stínovou vládu, tak i s činností: tvorbou konkrétních, dopracovaných protinávrhů). Mám samozřejmě na mysli reálný způsob.

  Závěr: nejde o pomstu (jak z politických důvodů roztrubuje pan Hašek a po něm hlásné trouby). Jde o velice reálné řešení vzniklého problému a cestu ke splnění zadání (nepřekročit).

0 0
možnosti
L

lrkfa

2. 5. 2011 13:39
Mičurin Kalousek třeba nikdy nezdaní hazard

a nadále nesmyslně ořezavá příjmy státního rozpočtu, jen proto aby mohl vyhlašovat nouzové akce !

0 0
možnosti
BM

BořekŠikula

1. 5. 2011 16:19
Myslím, že se to už rýsuje

Kde vezme státní kasa na sanaci 6mld dluhu z rozhodnutí soudu (na žádost ČSSD), to je otázka. Pokud to vezme tady (tedy v něčem, co platí kraje ovládané ČSSD), tak této straně prakticky ukáže, že každý špás něco stojí - když si vynutíte větší útratu někde, zaplatíte to omezením jinde.

To je ale jednorázová záležitost, otázka je, co se stavebním spořením dál. Kalousek navrhuje zrušit docela, ale připustil, že když to neprojde, mohlo by se spoření účelově vázat - a to je asi schůdná cesta: spoření bude sloužit svému účelu, motivovat k investicím do bydlení.

0 0
možnosti
C

carolusI

2. 5. 2011 2:54
Re: Myslím, že se to už rýsuje

To je jen cesta jak vytvořit další úřednická místa. Někdo to bude muset kontrolovat. Lépe je podporu stavebního spoření zrušit úplně. Banky budou muset nabídnout vyší úroky, pokud budou chtít peníze.

0 0
možnosti
  • Počet článků 108
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1702x
Názory se liší, ale někteří lidé tvrdí, že pocházíme z opice. Pokud to jde, rád na toto téma diskutuji.

Seznam rubrik