Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SP

Skeptik Pavel

19. 4. 2011 21:42
Pane Kratino,

moc hezky jste to napsal, naprostý souhlas. On ten průser začal již v 90. letech. To když lidé z ODS v Jihlavě (poslanec Fejfar byl v tpmhle protimoravském tažení obzvlášť aktivní a užíval hodně demagogické  a hloupé argumentace) brojili proti Jihomoravskému kraji a Brnu. Jenže kraje již vznikly a tahle iracionální nechuť se třebas promítá v neochotě kraje Vysočina provázat a napojit integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje na území kraje Vysočina. Ona holt Jihlava jaksi nechce zkousnout, že skoro celá moravská půlka kraje má stále jaksi přirozené vazby a spádovost na Brno. Místo toho se snaží z Jihlavy uměle vytvořit jaké si přirozené centrum kraje, kterým Jihlava nikdy nebyla. Havl. brod tíhnul k pardubicku, Pelhřimov a Pacov k Táborsku atd. O Třebíčsku a  Žďársku nemluvě. Vždyť i těch obcí, které se po vzniku kraje Vysočina chtěly "trhnout" nazpět k JMK bylo několik desítek. Nakonec uspělo pouze 25.

0 0
možnosti
SP

Skeptik Pavel

19. 4. 2011 21:53
Re: Pane Kratino,

Je do nebe volající skutečností, že tenhle kraj  je pouhý politický konstrukt s cílem znemožnit případné sjednocení moravských krajů v budoucnu, pokud by byly konečně obnoveny země. Takový malý příklad. Západomoravské muzeum v Třebíči bylo po vzniku kraje Vysočina přejmenováno na muzeum Vysočiny. Mám někdy pocit, že komunistická totalita stále přežívá. Vždyť je zcela evidentní že je snahou u lidí v moravské části Vysočiny zlikvidovat povědomí, že žijí na Moravě. Já je  doufám, že soudnost nakonec zvítězí a jednou budou tyto kraje zrušeny.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

18. 4. 2011 11:09
Jsou tři "idiotské" kraje.

Idiotské ne proto, že by v nich snad žili idioti (i když i ti se tam jistě najdou, jako všude), ale proto, že byly vytvořeny ze zcela idiotských pohnutek a schváleny nekompetentními idioty.

Jsou to kraj Jihlavský (přejmenovaný na Vysočina, jako salám), kraj Zlínský a kraj Pardubický.

0 0
možnosti