Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IV

Hell2

20. 1. 2012 7:53
Trochu příkrý soud

Trochu příkrý soud na to, že o tom dosud tak moc nevíme. Zprávy medií se rozcházejí a často jde spíš o senzacechtivost než seriozní zprávy. Nechte to soudu a potom suďte.Rv

0 0
možnosti
JM

hriva5

20. 1. 2012 9:02
Re: Trochu příkrý soud

Jakýpak přísný soud, to nevíte, že autor je znamý odborník na mořeplavbu. Mnohokrát školený, kapitánský dekret vlastnící člověk může briskně určit přícinu neštěstí.

0 0
možnosti
A

Azgalor

20. 1. 2012 3:08
No krasa

"Luxusní hotel plovoucí na mořské hladině je podobným symbolem dekadence naší civilizace v zuřící ekonomické a morální krizi..." a "...svěřeným výrobním prostředkem." Ještě odstaveček o nadhodnotě a bylo by to super ;-D

0 0
možnosti
B

basata

20. 1. 2012 0:20
Suchozemská krysa promluvila...

Autore,kdo Vám ty blbosti nakukal?

0 0
možnosti
JS

honzasinn

20. 1. 2012 0:09
Hodnovernost novinovych zprav

Cinnost kapitana Concordie vubec nehodnotim, protoze nevim. Nebyl jsem u toho a vysetrovani probiha. Osobne, podle fotek pusobi jako napomadovany manekyn, ale zdani muze klamat. Z vlastni zkusenosti vsak vim, ze udalosti u kterych jsem osobne byl, a lide, ktere jsem znal byli v nekdy v tisku popisovani zcela nezodpovedne, vymyslenym, vylhanym zpusobem. Rika se tomu zurnalisticka etika.

1 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

20. 1. 2012 0:50
Re: Hodnovernost novinovych zprav

Máme tu zprávy z médií, např. výpovědi pasažérů a podřízených a hlavně pobřežní stráže. Krom toho tu je záznam rozhovoru velitele pobřežní stráže, z kterého je přístup tohoto hezouna ke svým povinnostem dost zřejmý. Soudit ho bude pochopitelně soud, ale úsudek si člověk může udělat sám. Náš úsudek pochopitelně pana bývalého kapitána nemusí zajímat.

0 0
možnosti
1

1777

19. 1. 2012 20:27
mno...

...přiznám se, že na mě ten Ital působí stejným dojmem - takovej borec na juchání.

0 0
možnosti
ID

ivan12345

19. 1. 2012 19:48
na cesich je krasne, ze rozumi uplne vsemu...

...tedy i namornim katastrofam. hodnotit jak mel a nemel reagovat clovek v takove krizove situaci je z tepla domova/kancelare u pocitace velmi pohodlne. to, za zapadni civilizaci chybi pokora je bohuzel pravda a vidime to ne jenom na gigantickych lodich a letadlech ale denne na silnicich, kdy tezke rychle vozy ridi uplne stejni playbojove jako pan kapitan...

0 0
možnosti
JR

Smoking Lilly

19. 1. 2012 19:57
Re: na cesich je krasne, ze rozumi uplne vsemu...

Malokdy se zde pise o lodich potopenych se stovkami pasazeru v okoli Filipin, v roce 2002 se potopila senegalska lod  La Joola, s temer 2000 pasazery, MS al-Salam Boccaccio 98,  2006,  1020 mrtvych. Tim, ze se to stalo tak blizko pevniny a Evropy je vse mnohem tragictejsi pro nas.

0 0
možnosti

Dr No

19. 1. 2012 19:18
Myslím že nikdo nedokáže předem odhadnout

jak by se zachoval, kdyby se na něj zřítil takový obrovský průser. Drtivé většině z nás ani nic takového nikdy hrozit nebude. Na druhé straně, jestli je ten manévr, kdy poškozená loď najela na mělčinu kousíček od břehu, skutečně zásluhou kapitána, tak udělal pro záchranu cestujíc víc než dost. To, že by zůstal na palubě jako poslední, by vůbec nic nezměnilo.

Když už se tady zmiňuje Titanik, tak jeho kapitán sice zůstal na lodi, ale neudělal pro záchranu cestujících zhola nic. Kdyby třeba nerozkázal po nárazu zastavit a pokusil se s poškozenou lodí doplout co nejblíž k lodi Californian, kterou měl na dohled, tak by dal šanci na záchranu spoustě lidí ...

0 0
možnosti
OM

oldu

20. 1. 2012 8:36
Re: Myslím že nikdo nedokáže předem odhadnout

Vám asi nic neříkají slova jako je čest námořního kapitána. To je moc abstraktní. Ale zkuste si alespoň představit obyčejného ředitele firmy - nemáte pocit, že by měl bý se svojí firmou spojen tělem i duší? Zejména, když je na tom špatně?

0 0
možnosti
JK

optimi

19. 1. 2012 18:52
prostě úspěšný selfmademan

jako vyšitý. Na takových je založen kapitalizmus. Pro mne vypadá spíš jak cvičená opička ještě omalovaná uniformou.

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

19. 1. 2012 17:54
Mě spíš vadí, že podobní narcisové řídí naši zemi

Tady nevidíme třeba ty mrtvé, ale jsou taky. Stačí třeba nebezpečný přechod, který nezajímá místní politiky. Radši obecní peníze rozfofrovat jinak, nějaký raut pro sebe a známé, než dělat něco jako třeba bezpečný přechod či podchod u školy.

Stejně samolibé lidi, stejně drzé, autoritativní a stejné lháře vidím ve všech patrech české politiky. Nekompetentní nadutci, co šikanují jiné a sami jsou lemplové. Něco trochu vědí, ale kašlou na to. Osudy druhým jsou jim ukradené. Pak když přijde do tuhého, tak opustí loď sami první. Znal jsem takové lidi za bolševika. Ne každý komunista ve vedoucí funkci byl nutně takový samolibý kretén. Dost jich bylo, ať šlo o dělnická kádry nebo lidi s vysokou školou. Myslel jsem, že pádem režimu ti lidé nám už nebudou vládnout. Teď mi to připadá, jako by jich bylo ještě více. Lecdky ti dnešní měli funkce už dříve - a takových není málo.

0 0
možnosti
KF

findus

19. 1. 2012 18:37
Re: Mě spíš vadí, že podobní narcisové řídí naši zemi

Na politiky se vykašli. Politici tvůj život neovlivňují tolik jako ty sám sobě.  Co jsi udělal sám se sebou po revoluci ?

1 0
možnosti
JP

johnpeters

19. 1. 2012 17:08
Jakými asi

pan kapitán procházel testy,aby tu svoji zbabělost ukryl...Samolibost mu ovšem trčí z tváře, jak sláma z bot!:-/Rv

2 0
možnosti
  • Počet článků 108
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1702x
Názory se liší, ale někteří lidé tvrdí, že pocházíme z opice. Pokud to jde, rád na toto téma diskutuji.

Seznam rubrik