Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K29a64r25e39l 62R71a33d65a

25. 2. 2015 16:20

Systém selhává, ale trochu jinak. Řešením není víc blázinců. Řšením je nastolení takových společenských poměrů, kde frustrace bude něčím zcela vyjímečným, protože lidé budou žít klidně a bezpečně. Když bude možné se dovolat práva a spravedlnosti i bez tučných soudních poplatků nebo úplatků. Kyž bude občan vědět, že ho stát nenechá na pospas zlodějům, podvodníkům a následně exekutorům. Pak těch psychických potíží bude ubývat.

0 0
možnosti

Žádný systém nemůže ničemu podobnému zabránit. Od všech, kteří se na systém odvolávají, bych rád věděl, jak by si to systémové řešení představovali.

1 0
možnosti

Neselhal systém. Neexistuje řešení. Chodí mezi námi hodně psychopatů, které nelze izolovat. Pohybují se ve všech částech společnosti - od bezdomovců až po politiky. Obstarat si zbraň (prostředek), je to poslední. Pokud jedinci "rupne v bedně", společnost s tím nenadělá vůbec nic. Je mě líto obětí, na jejich místě může být v podstatě každý z nás...

3 0
možnosti

Padlo tam slovo šikana - někdo možná již zažil - škola, práce, sousedé, domácí násilí, vyděrači - když nenajdete pomoc u jiných, může přijít zkrat. Jen si nedokážu představit šikanu v restauraci.

0 0
možnosti

Hlavně, každý racionální člověk ví, že selhává stádní rovnost.

0 0
možnosti
Foto

Systém neselhal ani omylem. Selhal jedinec, ten, který střílel. A mimochodem, byl to držitel ZP, netrestaný, bezúhonný, bez diagnózy.

8 0
možnosti

Ovšem cosi to v něm zapálilo. A tohle bude zapalovat vztek i u dalších. myslím si, že je třeba pátrat po těch zápalnících.

0 0
možnosti

Hezký večer.

Polemizoval bych zda-li to má na svém svědomí systém. Systém , pokud myslíte zdravotnictví vůbec ne. Možná že donutí vraždit někoho, komu systém zdravotnictví zabije nejbližšího. To přijde dřív nebo později. Ale systém zdravotnictví, dle mne , nepřinese tolik mrtvých jako systém společenský. Nemyslím tím ideologii. Myslím tím lidi, kteří tu ideologii nosí. Myslím tím společnost, která v té ideologii žije a tvoří ji. Kdybych bral nositele ideologií zde na blogu, dávno by se společnost topila v krvi. Díky Bohu, že blogeři a jejich satelité( my pisálci reakcí) tvoří jen minimální, zcela nevýznamnou část obyvatelstva.

Zvětšující počet flustrovaných lidí, lidé typu pana blogera Zieglera, rozšiřující se nůžky mezi příjmy, neexistující střední třída , to přinese hromadné vyvražďování. To přinese zánik západní civilizace. Musí. Dějiny to ukazují na civilizacích v minulosti.

0 4
možnosti

Pan Ziegler mi asi také dal mínus, ale to je pochopitelné.

0 1
možnosti

S tím systémem psychiatrie máte pravdu. V problematice se pohybuji, tak vím, o čem mluvíte.

0 2
možnosti

Pane Zieglere, můžete mi říct, co jsem napsal špatně?

0 0
možnosti

Společnost se stává chorou - netečnou, neudržitelnou. Je to přímá úměra -  nemít práci-peníze-pochopení ani u nejbližších. Co je východisko - psychpatie-hrůza.

        Volíme většinou karieristy - nemá cenu poukazovat - máme je tam  dneska jako vyšité! K ničemu to nevede- chce to vzít za jiný konec - ne Babišov.....

0 3
možnosti
Foto

Je možné, že systém selhal. Ale těžko to můžeme říct do doby, než se potvrdí, že ten člověk trpěl psychickou nemocí a vědělo se o ní.

3 0
možnosti
  • Počet článků 108
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1702x
Názory se liší, ale někteří lidé tvrdí, že pocházíme z opice. Pokud to jde, rád na toto téma diskutuji.

Seznam rubrik